iPon Hírek

Razer: régi perifériák támogatása a Synapse 2.0-ban

Dátum | 2012. 06. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A vállalat a „Cloud an X-Platform Gaming” névre keresztelt sajtókonferencián adta hírül, hogy a felhő alapú Synapse 2.0 esetében régebbi termékeit is bevonja a támogatott megoldások körébe, aminek a Razer perifériák tulajdonosai valószínűleg nagyon örülnek. A Synapse 2.0-s rendszer egyébként kevesebb, mint hat hónap leforgása alatt több, mint félmillió felhasználói profilbeállítással gazdagodott, azaz meglehetősen népszerű a Razer termékeit vásárlók körében, pedig jelenleg még nem sok terméket támogat. A felhő alapú szolgáltatás a jövőben sokkal több perifériát támogat majd, így népszerűsége valószínűleg meredek emelkedésnek indul.

A cég illetékesei elsőként a DeathAdder névre hallgató, kifejezetten játékosoknak szánt egeret emelték be a támogatott eszközök körébe, de a későbbiekben tovább bővül a repertoár – például a népszerű mechanikus billentyűzet, a Razer BlackWidow is használható lesz a Razer innovatív, felhő alapú szolgáltatásával.


Hogy mégis mi az a Synapse 2.0? Ez egy egységesített felhő alapú konfigurátor, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szinkronizálják a Razer perifériáinak beállításait – ehhez egyedi felhasználói azonosító regisztrációjára van szükség. Az eljárásnak köszönhetően nem kell mindig újrakonfigurálni a felhasználói beállításokat és a profilokat, ugyanis az általunk a szolgáltatáson keresztül mentett beállításokat, illetve profilokat a rendszerbe történő bejelentkezés után bármelyik számítógépen elérhetjük, ehhez csak internetkapcsolatra van szükség. A Synapse 2.0-s rendszer emellett automatikusan letölti az adott Razer perifériákhoz tartozó drivereket és firmware-eket, sőt, még a különböző játékokhoz tartozó bővítményeket is beszerzi. Lan party alkalmával például az adott PC-re letölthetjük saját Razer perifériánkhoz tartozó beállításainkat, így a megszokott makrók és beállítások azonnal rendelkezésre állnak, ami nagyfokú kényelmet jelent.

A Razer közleménye szerint idén az alábbi termékekkel bővül a Synapse 2.0 által támogatott eszközök köre:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ronan
2012.06.08. 11:04
Jó lenne az összes eddig megjelent egér támogatása is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sr4c
2012.06.08. 11:13
mondjuk én inkább viszem a sajátom abban úgy is benne van a beállítás ^_^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andrush198...
2012.06.08. 13:55
A Nostromo-t már várom hogy beletegyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2012.06.08. 20:44
remek ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!