iPon Hírek

Razer Synapse 2.0: profilok tárolása a felhőben, extrák

Dátum | 2011. 10. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Razer szoftvermérnökei végre elkészültek a Synapse 2.0-s szoftverrel, amely lehetővé teszi, hogy miután a Razer termékek tulajdonosai testre szabták különböző perifériáikat, az egyedi beállításokat és makrókat a felhő alapú szolgáltatás segítségével a világ bármely pontjáról elérhessék, ahol éppen rendelkezésre áll internetkapcsolat.


A Synapse 2.0 lényege tehát az, hogy a különböző perifériák esetében alkalmazott egyedi beállításokat különböző számítógépeken is elérhetjük, igaz, ehhez rendelkeznünk kell Razer egérrel vagy billentyűzettel, ugyanis nélkülük az újdonság semmit sem ér, hiszen a szoftver kifejezetten a Razer perifériákkal rendelkezőket veszi célba. Az egyes termékek esetében rendelkezésre álló fedélzeti memória sok esetben szűkösnek bizonyul a felhasználók számára – gyakorlatilag ez a tény volt a fő mozgatórugója annak, hogy a Synapse 2.0 elkészüljön. Azon kívül, hogy a beállításokat és a makrókat ezentúl gond nélkül tárolhatjuk a felhőben, egyéb érdekes és hasznos funkciókat is kapunk. A Synapse 2.0-s alkalmazás automatikusan letölti a Razer perifériáinkhoz tartozó legfrissebb drivereket és firmware-eket, sőt, még a különböző játékokhoz tartozó bővítményeket is, így nekünk már tényleg csak a kikapcsolódással kell foglalkoznunk.
 


A felhő alapú szolgáltatás lényegében korlátlan tárhellyel áll beállításaink és makróink rendelkezésére, szemben az eszközökben elhelyezett beépített fedélzeti memóriával. Emiatt, valamint a hasznos extraszolgáltatások miatt szinte biztos, hogy rengeteg felhasználó fog örülni az újításnak.

A Synapse 2.0 jelenleg zárt béta fázisban van. A Razer a következő fázisban majd csak 500 Naga felhasználó számára biztosít lehetőséget, hogy az újítást kipróbálják. Amennyiben rendelkezünk Razer Naga egérrel és mi is szeretnénk a teszt részesei lenni, itt jelentkezhetünk. A Synapse 2.0 végleges kiadása várhatóan még ebben a negyedévben elérhetővé válik. Az újdonság a gyártó elmondása szerint kompatibilis lesz az összes következő generációs Razer eszközzel.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. benczeb90
2011.10.21. 17:35
cloud connected
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gunclub
2011.10.21. 17:51
in flames
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2011.10.21. 18:12
^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. somakb
2011.10.21. 18:15
... ne már, mennyi memória kell egy periféria konfighoz??? Mi ez április 1 van razeréknél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RCAy1ZSpT5
2011.10.23. 10:40
@Somakb - technology!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!