iPon Hírek

RealityServerrel tör a fellegekbe az nVidia

Dátum | 2009. 10. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az nVidia és a Mental Images rendertechnológiai vállalat bemutatta közös fejlesztését, a RealityServer felhőplatformot, mely 3D-s webes alkalmazásoknak kíván teret biztosítani, hétköznapi és üzleti felhasználók számára egyaránt.


A platform az nVidia CUDA párhuzamos számítási architektúráját támogató Tesla RS rendszereire épül. Minden egyes Tesla processzor 240 CUDA magot foglal magába (ahogy mostanában hívják a shadereket/stream processzorokat, stb.), míg a szolgáltatás-szintű konfiguráció már 100 vagy annál is több GPU igába fogásával biztosítja akár több ezer felhasználó egyidejű ellátását is.

A Mental Images szoftvere, a RealityServer széleskörű interakciót tesz lehetővé a felhasználók számára különböző 3D-s környezetekkel és az abban található modellekkel. Természetesen nem hiányozhatnak az olyan apró, de fontos részletek sem, mint a tetszés szerint beállítható fényviszonyok és a komplex modellek. Az alkalmazási lehetőségek között említik például a teljesen élethű online boltokat, mérnöki vagy épp építészeti csapatmunkát, modellprezentációt ügyfeleknek és hasonlókat.

A jelek szerint a felhasználók számára is egyszerű, könnyen kezelhető felületet biztosítanak, annak ellenére, hogy a renderelés valóban aprólékos és összetett, az eredmény pedig kellően élethű. Az nVidia RealityServer platfrom november 30-ától válik elérhetővé - a Tesla RS-konfigurációk pedig már akár 8 GPU-val is kaphatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Insignia
2009.10.22. 12:36
VISSZA A HIRHEZ

király csak kár hoz ez enegem egy csöppet sem fog érinteni a közeljövőben :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sirpalee
2009.10.22. 14:54
Úgy pontosabb lenne hogy : Az NVidia tulajdonában lévő Mental Images...

Reality Server régóta volt, és még cuda-s karikkal megtámogatva sem gyors. Főleg nem a játékos réteg van megcélozva, inkább a profik között terjedhet el. De mivel IRay-re épül, így tényleg max épületvizualizációs megoldásokhoz lehet használható, a többi terület bukta. (path tracer alapú az IRay szvsz másra teljesen használhatatlan, mint film, játék stb..)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rini
2009.10.22. 23:25
sirpalee - Kérlek ne írjál le egy általad még soha nem használt technológiát amelyről még semmilyen tapasztalatod sincs. Én is kijelenthetem azt, hogy az AMD Cloud egy nagy rakás.... pedig még soha nem is láttam. Elképzelésem sincs, hogy pontosan hogyan lehet használni. Milyen lesz a ping az adott szerverrel, kifogja szolgáltatni az adott szervereket.Az pedig le van írva a cikkben hogy mire lehet használni. Az AMD cloud majd a játékokat fogja támogatni, de nem fogja tudni azt amit ez tud és a fordítottja is igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!