iPon Hírek

RealSSD termékcsalád a Microntól

Dátum | 2007. 11. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az amerikai székhellyel rendelkező Micron Technology bejelentette, hogy új termékcsaládot indít RealSSD néven. A család tagjainak tárolókapacitása 1 GB-tól 64 GB-ig terjed, a RealSSD sorozat három fő típusból áll majd, amelyek a következők: RealSSD Solid State meghajtók, RealSSD beágyazott USB meghajtók, és RealSSD modulok.


A RealSSD Solid State Drive család tagjai 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes méretekben kerülnek forgalomba, az egységeket főként mobil készülékekhez fogják felhasználni. A meghajtók kapacitása 8 GB-tól 64 GB-ig terjed, mindegyik meghajtó natív SATA II-es támogatással érkezik. Az 1,8 hüvelykes és a 2,5 hüvelykes meghajtók egyaránt 75 MB/másodperces olvasási- és 35 MB/másodperces írási sebességgel rendelkeznek. A Micron állítása szerint az említett termékekből egyelőre még csak a mintapéldányok vannak készülőben, az újdonságok megjelenésére várhatóan a következő negyedév folyamán számíthatunk.


A Real SSD Embedded USB meghajtók 1 GB és 8 GB közötti tárolókapacitással lesznek elérhetőek, a termékeket rendszerekbe fogják integrálni beágyazott USB 2.0-ás interfész segítségével. Az USB-s Real SSD termékek kisebb kapacitással rendelkeznek, mint társaik, ezzel együtt lassabbak is: az olvasási sebességük 33 MB/másodperc, míg írási teljesítményük 23 MB másodpercenként. A Real SSD beágyazott USB meghajtók várhatóan hamarabb megjelennek a piacon, akár már az év vége felé is viszontláthatjuk őket.

Végül, de nem utolsósorban a Micron RealSSD sorozatának harmadik tagja a RealSSD modulok családja. Az egységek alacsony profillal rendelkező SSD megoldások lesznek, amelyeket a gyártó főként vállalati szerverekbe szán. A modulok SATA csatolófelülettel lesznek felvértezve, a méretük mindössze 25 x 133,5 x 4 mm. A Real SSD modulok sorozatgyártása várhatóan szintén az idei év vége felé indul meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.29. 14:03
vissza a hírhez

Az amerikai székhellyel rendelkező Micron Technology bejelentette, hogy új termékcsaládot indít RealSSD néven. A család tagjainak tárolókapacitása 1 GB-tól 64 GB-ig terjed, a RealSSD ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!