iPon Hírek

Redmi 4A – ezt kínálja 75 dollárért a Xiaomi

Dátum | 2016. 11. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi az elmúlt évek során több olyan okostelefont is piacra dobott, ami 100 dollár környéki árazással állt rajthoz, ezúttal viszont még ezeknél is olcsóbban kínál új konstrukciót a vállalat. A Redmi 4A néven érkező készülék árcéduláján 500 jüanos összeg szerepel majd, ami átszámítva csupán 75 dollárt jelent.
A belépő árszegmenst megcélzó készülék 5 hüvelykes megjelenítővel felvértezve érkezik. Egy IPS technológiás panellel nézhetnek farkasszemet az érdeklődők, ami 720p-s felbontással társul, így megfelelő lesz a részletessége is amellett, hogy jó fényerőt, korrekt színvilágot és széles betekintési szögeket biztosít. Az előlapon külön ki lettek emelve az Androidnál megszokott kezelőszervek, viszont ezek háttérvilágítást nem kaptak. Az önarcképek készítését lehetővé tevő kamerára 5 megapixeles érzékelőre épül és F/2.2-es rekeszértéket tud felmutatni, szóval egyáltalán nincs miért szégyenkeznie az alacsony ára ellenére sem. És bizony, a Redmi 4A főkamerája is nagyon rendben lesz: 13 MPixeles szenzor adja a modul alapját, ami fáziskülönbségen alapuló AF rendszerrel dolgozik, az optikája F/2.2-es apertúrájú és van közvetlenül mellette egy LED-es segédfény is. Az eszköz Full HD minőségű mozgóképfelvételek megörökítését teszi majd lehetővé. A telefonban egy Qualcomm központi chip dolgozik, a négymagos MSM8917 bizonyíthatja majd a rátermettségét. A Snapdragon 425 jelölésű lapka az alkalmazásokat általában már elfogadható sebességgel fogja mozgásba lendíteni az 1,4 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A53 kvartett révén, a grafikus feladatokat pedig egy 500 MHz-en dolgozó Adreno 308 IGP próbálja majd megoldani benne – sajnos a HD kijelző miatt elképzelhető, hogy a játékok már fejtörést okozhatnak neki. A rendszernek 2 GB-nyi memória fog a rendelkezésére állni a Redmi 4A-ban, ha megfelelően fogja kezelni a szoftver, akkor ez már az általános használatra elegendő lesz. A háttértár 16 GB-os kapacitást nyújt, amit a felhasználóknak lehetősége lesz bővíteni memóriakártyával, ha ez kevésnek bizonyulna. A kapcsolati lehetőségek között ki kell emelni a 4G LTE hálózati modem meglétét, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet támogat, valamint érdekesség, hogy akad itt egyebek mellett IrDA port is. Van Dual-SIM támogatás, viszont azt hozzá kell tenni, hogy a második hálózati kártya helyére mehet a microSD is.
A szoftveres oldalon ugyanazt kapják a legolcsóbb Redmi modell vásárlói, mint más Xiaomi felhasználók: az Android 6.0 várja majd az érdeklődőket a gépezeten a MIUI 8 grafikus felhasználói felülettel, ami sok újdonságot vezetett be a nyári debütálásakor. Mindössze 75 dollárról beszélhetünk, de a Xiaomi nem fukarkodott az anyaghasználat tekintetében sem; az egész okostelefon alumínium-ötvözetbe burkolózott, és az unibody kialakításnak köszönhetően valószínűleg az összeszerelés minőségében sem lehet majd kifogást találni. Az ujjlenyomat-olvasó már a költségcsökkentés áldozatává vált, de igazából ez talán nem olyan fájdalmas áldozat a rettentően kedvező árért cserébe. A 8,5 milliméteres masina 131,5 grammot nyom, és egy 3120 mAh-s akkumulátor került a hátlapja mögé. A telep kapacitás bőven meghaladja azt, ami itt az átlagos üzemidő eléréséhez szükséges lenne, szóval még szuflával is jól bírja majd a mobil, és támogatja a gyorstöltést is. Összességében a Redmi 4A nem rengeti meg a földet, de az ársávja legjobbja lesz. Hasonló hardvert lehetett már korábban is találni ilyen áron, azonban ennyire jó kamerarendszerrel nem igazán volt még dolgunk 80 dollár alatt, a felépítés minősége pedig példás lenne akkor is, ha háromszor nagyobb összeg szerepelne a neve mellett. A Xiaomi Redmi 4A november 11-én fog a boltokba kerülni, ami kereskedelmi szempontból egy kulcsfontosságú nap lett Kínában az elmúlt években az Alibabának köszönhetően – a vállalat 11.11-et kikiáltotta a „Szinglik Napjának”, és az Aliexpress-szel az élen rengeteg akciót hirdetnek ekkor Kínában –, és valószínűleg ezt próbálja majd meglovagolni a gyártó. Az okostelefont arany vagy rózsaarany színben lehet majd megvásárolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. B_Real
2016.11.08. 12:04
Max 27000-28000-ért 5 coll, 720p, 2GB RAM? Azt a rohadt... Kár, hogy nincs belőle ezüst, bár megy a tokba, aztán csókolom, csak az előlap látszik. Lehet, hogy itt az ideje cserélni a Huawei y300-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. takysoft B_Rea...
2016.11.08. 12:37
Barátom, igazad van.
Főleg, mivel az Y300 egy nagy rakás szar.

Én mégis azt javasolnám neked, hogy Ennek a Prime változatára nevezz be, amint megjelenik az EU-s b20-as verzió.
Jóval erősebb proci van benne, FullHD kijelző. Igaz, hogy majdnek kétszar ennyibe kerül, de az biztosan gyors lesz 2-3 év múlva is.
(plusz árkategóriájában az is bajnok.. más gyártónál ilyen konstrukció minimum 80-90 ezer.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real takys...
2016.11.08. 12:45
Én csak amiatt cseréltem y300-ra a SE k800-at, mert beadta a derekát több, mint 6 év után. Máskülönben nem is cseréltem volna. Szóval nekem csak telefonálásra, sms-re, buszon filmezésre, zenehallgatásra kellett, nagyritkán böngészésre. Viszont nagyon lassú lett egy idő után. 512 RAM-mal ez nem is kérdés.
A Huawei y300 nagyon jó értékeléseket kapott a tesztekben, nyilván ár/értéket figyelembe véve. Ezért is vettem ezt, 4 éve akcióban 24000-ért, az remek ár volt akkor. Szóval a szartól messze van, de egyszerűen a hw kevés. 2-szer annyiért már közel 60000 lenne, annyi, amennyiért a k800-at vettem. Annyit meg mobilért nem adok már ki. 2 GB RAM-mal pedig az általam említett feladatokra (filmezés, zene, ritkán egyablakos böngészés) nem csak, hogy 2-3, de sokkal tovább is elég lenne a gyengébb CPU-val is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2016.11.08. 14:53
Az Aliexpress elmehet a vérbe! Szinte mindennek az árát felverték több mint kétszeresére, hogy 11-én az eredeti teljes áron akciózhassák a termékeket, szóval ott ez a telefon se lesz elérhető túlzottan kedvező áron az is tuti...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2016.11.09. 00:41
Na egész csábító Lehet ideje lenne kipróbálni ezt a Xiaomi márkát Valakinek tapasztalata vele? Most egy Moto E2-est nyúzok. Nagyon szeretem, de néha sajnos kifutok az 1GB ramból.


"Jóval erősebb proci van benne, FullHD kijelző. Igaz, hogy majdnek kétszar ennyibe kerül... "

Ezen azért jót mosolyogtam Biztos jobb, de ha 2* annyiba kerül, nyilván senki nem fog el gondolkozni rajta, hisz akkor már eleve abban az árkategóriában nézelődött volna

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Asagr...
2016.11.09. 10:19
a 11.11 nem a régi már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!