iPon Hírek

Reflektorfényben a Meizu Blue Charm Metal

Dátum | 2015. 10. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu és a Xiaomi egymásra licitálva mutatja be a jobbnál jobb áron kínált, ütőképes okostelefonokat. Ezúttal a Meizunak akadt némi bepótolnivalója, miután a Xiaomi a nyár végén útnak indította a Redmi Note 2-t – később pedig remélhetőleg a Mi 4c-nek is állítanak konkurenst. A Meizu válasza Metal néven érkezett.
A Meizu Blue Charm Metal a nagyobb mobilok sorát gyarapítja az 5,5 hüvelykes átlóval büszkélkedő paneljével. A megjelenítő LTPS eljárással készül, széles betekintési szögeket nyújt, jó lesz a színvilága, a fényereje pedig ellensúlyozhatja a közvetlen napsütést is, így minden körülmények között jól használható majd. A kijelző pixelsűrűsége 401 PPI-s, ami az 1920 x 1080 képpontos felbontás számlájára írható. Az előlap védelméről Dinorex T2X-1 üveg gondoskodik; a NEG termékéről korábban valószínűleg nem sokan hallottak, de állítólag ez is jól bírja majd gyűrődét a fizikai behatásokkal szemben, és nagy hatékonysággal fogja hárítani a karcokat. Ráadásul 2.5D profilú, ami hozzájárul a jobb minőségérzethez és a kényelmesebb használathoz is. A Metal egy 5 MPixeles szelfikamerát kapott, tehát nemcsak jó minőségű videóhívások folytathatóak vele, hanem önarcképek készítésére is kifejezetten alkalmas. A főkamerájával remek fotókat lehet majd megörökíteni, hiszen az már egy 13 megapixeles szenzorra épül, és van mellette egy LED-es villanó is, ami kettő darab eltérő tónusú egységből áll össze.
Az okostelefont a MediaTek Helio X10 chip fogja mozgásba lendíteni. Ez a lapka csak Cortex-A53 magokat használ, de az biztos, hogy a teljesítményére így sem lehet panasza a felhasználóknak, ugyanis a benne rejlő nyolc mag 2 GHz-es órajelen dolgozhat, ha minden erejét mozgósítani kell. A grafikus feldolgozó szerepét a PowerVR G6200 tölti be. A rendszer számára 2 GB-nyi memóriát biztosít a Blue Charm Metal, ami átlagos felhasználási körülmények mellett biztosan elegendő lesz, több applikáció párhuzamos futtatásakor sem fog zavarba jönni. A tárkapacitást figyelembe véve kétféle kivitellel kell számolni. Alapesetben 16 GB-tal fog szolgálni a jövendőbeli vásárlók számára a mobil, azonban ha ez valakinek nem lenne elegendő, némi felárért cserébe 32 GB-os variáns is választható. Szerencsére van lehetőség a bővítésére, microSD kártyával bármikor meg lehet növelni a szabad tárterületet. Négyes kategóriájú 4G LTE modemmel érkezik a Metal, szóval útón-útfélen is villámgyors letöltési sebességgel lehet számolni – legfeljebb 150 Mbps támogatott. A telefon kapcsolati képességi tartogatnak még 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi-t (kétsávos), Bluetooth 4.1 modult LE kiterjesztéssel és A-GPS vevőt, ami a GLONASS és a BeiDou műholdrendszerek segítségére is támaszkodhat a működése során. A kétkártyások sorát gyarapítja az újdonság, emiatt még több potenciális vásárló érdeklődését keltheti fel – azt sajnos nem tudtuk meg, hogy miként kezeli a lelkére bízott SIM-eket. A Blue Charm Metal az Android 5.1 operációs rendszerrel együtt került bevetésre. A Meizu természetesen itt is a saját felhasználói felületét vette használatba, tehát a Lollipop nem a gyári arculatát mutatja majd a tulajdonosok felé, hanem a Flyme 5.1-es kiadását. Előre telepített programokban sem lesz hiány az okostelefon esetében, így már az első bekapcsolást követően egy sokoldalú, jól használható géppel gazdagodnak a vásárlók.
A Meizu masinája fémből készült, amit persze a neve is azonnal egyértelművé tesz; a kiváló minőségérzet 150,7 x 75,3 x 8,2 milliméteres térfogattal, valamint 162 grammos tömeggel jár együtt. Nem hiányzik az ujjlenyomat-olvasó sem a mobil fedélzetéről, ez a biometrikus szenzor a kijelző alatti billentyűbe épült bele, ahogy arra már korábban is volt példa a Meizunál. Meglehetősen széles színválaszték áll majd az érdeklődők rendelkezésére, a Metalt meg lehet majd szerezni fehér, arany, szürke, kék és rózsaszín burkolattal is – ez utóbbival biztosan sok hölgy kegyeibe lophatja be magát. A Sony és ATL gyártmányú akkumulátorok egyaránt 3140 mAh-s energiatartalékkal ruházzák fel a készüléket. Ez a kapacitás éppen optimális a konfiguráció többi részéhez viszonyítva, szóval megfelelő üzemidőre van kilátás.
A Meizu Blue Charm Metal erős vetélytársa lesz a Xiaomi Redmi Note 2 okostelefonnak, bár jelenleg úgy tűnik, hogy kisebb árelőnyt fog élvezni a konkurens megoldás. Hírünk alanyáért alapjáraton kb. 175 dollárt kér a gyártó Kínában, a 32 GB-os tárkapacitás felára pedig nagyjából 30 dollárban lett meghatározva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!