iPon Hírek

Reflektorfényben az Oppo A37

Dátum | 2016. 06. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Alig hogy lerántotta a leplet az Oppo az A59 modellről, máris itt egy újabb A szériás megoldás. Az Oppo A37 a számozása és a tudása alapján is egy visszafogottabb okostelefon lesz az imént említett társánál, és ebből fakadóan persze alacsonyabb áron is lesz beszerezhető. No, de ne szaladjunk ennyire elébe a dolgoknak, lássuk, milyen képességekkel bír a készülék.
Az Oppo ezt az újdonságot egy olyan megjelenítővel látta el, amit aligha kell már részletesebben bemutatni bármely olvasónknak is, hiszen oly sokszor esett már szó erről a konfigurációról. Sokan valószínűleg már ezekből a sorokból is kitalálják, hogy egy 5 colos panel tölti ki az előlapot, ami 720p felbontással és IPS technológiával karöltve jött létre. Ami viszont kiemelendő, hogy ennek a védelméről ezúttal Gorilla Glass 4 üveg gondoskodik, melynek pereme 2.5D kialakítású, ami miatt még mutatósabb és kényelmesebb is – hiszen nem fogja vágni a felhasználó tenyerét. A biztos védelemmel ellátott Oppo A37 előlapján ki kell még térni a kamerára, ami a videóhívások és az önarcképek felelőse is egyben. A masinával 5 megapixeles szelfiket lehet megörökíteni, ez a modul egy 1/4 hüvelykes szenzorra és egy F/2.4-es rekesznyílású lencserendszerre épül. A főkamerától nem érdemes túlzottan kirívó eredményt várni, mivel csak egy 8 MPixeles megoldásról beszélhetünk. Ez már egy nagyobb méretű, 1/3.2 colos képérzékelőn alapszik, és az optikája is jobb, hiszen F/2.2-es értékkel kecsegtet – ettől még biztosan nem fog nagy éjszakai fotós hírében állni, van viszont mellette egy LED-es segédfény, ami hozzájárulhat a jobb fotókhoz rosszabb környezeti viszonyok esetén.
A szerkezet belseje egy Qualcomm Snapdragon 410 besorolású chipet rejt. Egy MSM8916 lapkáról van szó, ami 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagoknak otthont adva várja, hogy bevetésre induljon a mobil. A grafikus feladatok végrehajtásáért egy Adreno 306 IGP a felelős. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ez már éppen optimális az Android és a legtöbb alkalmazás futtatására, illetve akkor is ki bírja szolgálni az igényeket, ha némi multitaskingról van szó. Mi a helyzet a tárhely tekintetében? Nos, az A37 16 GB-os kapacitással érkezik, amit szükség esetén lehet majd bővíteni is egy microSD formátumú memóriakártya beiktatásával – ez legfeljebb 128 GB-os lehet. A kapcsolati képességeiről egyelőre nem esett szó részletesebben, de a 4G LTE hálózati modemen túlmenően, ami egészen biztos, hogy négyes kategóriájú, aligha lehet több extrára számítani. A gépezet Dual-SIM-es lett, ami még több érdeklődőt vonzhat, ráadásul külön helye van a másodlagos hálózati kártyának és a microSD-nek, szóval még csak nem is lesznek kompromisszumra kényszerítve a felhasználók.
Sajnos a készüléken az Android 5.1 van jelen, amit mi már szívesen hanyagolnánk, de sok gyártó továbbra is másképpen látja a dolgot. A mobilon az Oppo saját grafikus felülete, a Color OS lesz jelen, ami sok-sok extrával szolgál, így például a fotózásnál az Ultra HD mód, ami megnövelt, 24 megapixeles felbontású fotók létrehozására alkalmas. A Oppo A37 143,1 x 71 x 7,7 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig eléri a 136 grammot. Az üzemidőt tekintve a vállalat nem közölte, hogy milyen kilátásokkal kell számolni a különböző igénybevételek mellett, viszont elnézve az akku kapacitását, átlagos produkcióra számíthatunk. Egy 2630 mAh-s kapacitású telep lapul a fém burkolat alatt. Akárcsak az A59, ez a modell is arany vagy rózsaarany színben lesz felmarkolható – érthetetlen módon a férfiasabb szürke vagy ezüst kivitelekről le kell mondani.
Az Oppo A37 200 dolláros árcédula kíséretében érkezett meg, ami semmi esetre sem nevezhető kedvezőnek. Az okostelefon először Szingapúrban bukkant fel, de nem kell rá sokat várni, napokon belül más régiókat is meg fog hódítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. AxoPy
2016.06.22. 18:42
vicces hogy pont a kamerarol csinaltak promo fotot, ami a kinai jelektol eltekintve egy 100%-os iOS masolat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Marcsiii30 AxoPy
2016.06.22. 20:15
Most komolyan... Nekem már szinte minden mobil egyforma.
Ma újat mutatni senki se tud. Bazi nagy képernyő elöl, kamera villanó hátul, és csoki. Szinte egyforma mind. Így nem hiszem hogy beszélhetünk kopizásról. Ellenben erről a márkáról még sosem hallottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2016.06.22. 20:33
Nézd a jó oldalát , mindegyiken más a felirat , azaz a márkajelzés . De lassan még azt is levédetik , hogy a hátlap melyik széléhez és milyen közel/messze van a sajátjuk Semmi sincs kicsukva .

Magyarország csoportelső lett ! rúgtunk 3-at Portugáloknak , igaz kaptunk is , de fene se bánja most...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani Marcs...
2016.06.22. 20:37
Pedig elég sokat látott vendég az iPon hasábjain, tessék sűrűbben olvasni a híreket.

Egyébként annak ellenére, hogy kínai, egy nagyon innovatív márkáról van szó, vannak élvonalbeli fejlesztéseik és kifejezetten magas minőségi szintet képviselnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. i2k010
2016.06.23. 06:35
A csaj miatt néztem be.
A telefon(ok) nem izgat(nak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Demon...
2016.06.23. 09:45
Nem nagyon láttam tőlük még olyan innovációt, ami megérte volna a felárat. Nagyon vastagon fog náluk a toll, Xiaomi sokkal szimpatikusabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Asagr...
2016.06.23. 11:19
Ezzel szinte csak egyetérteni lehet, de igazából nem véletlen, hogy Kína iPhonejának csúfolják az Oppót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!