iPon Hírek

Régi Atari játékból MMO?

Dátum | 2008. 12. 10.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A tegnapi hír után (az Atari megvette az MMO gyáros Cryptic-et), már jönnek is a találgatások, és némi hírek. Az eddigi legérdekesebb pedig az, hogy a Cryptic Studios-os kreatív főnök, Jack Emmert elhintette annak lehetőségét, hogy talán egy régi Atari játékból készül majd a következő MMO-juk.

Emmert hosszasan részletezte új tulajdonosuk előnyeit: "Az Atarinak rengeteg erőforrása van: PR, marketing, disztribúció, és így tovább. Emellett pedig számtalan nagy játéknév van a tarsolyukban, amikből remek MMO-t lehet csinálni."

Baldur's Gate... még mindig szívesen leülnénk vele nosztalgiázni
Tegnap említést tettünk a Champions Online-ról és a Star Trek Online-ról is melyeket 2009-ben, illetve 2010-ben fognak megjelentetni, és egy titokzatos harmadik játékról is volt szó, ami 2011-re várható majd. Emmert nyilatkozata pedig remek alap egy kis találgatáshoz és spekulációhoz: Vajon a következő MMO alapjaiul egy régi jó Atari játék szolgál majd?

Ezen gyanúnkat megerősíteni látszik az is, hogy a múlt heti Atari live-on felvetődött az is, hogy újraélesztenek néhány régi, de el nem feledett címet is. Bizonyára sokunkban pendít érzékeny húrokat a következő néhány szóbahozott játék: Baldur's Gate, Icewind Dale, Dungeons&Dragons, Neverwinter Nights. Igaz az NWN kissé kilóg a sorból, hiszen javában fut az NWN2, nemrég jelent meg a második kiegészítő, a Storm of Zehir hozzá. Ez persze nem lehet akadály egy Forgotten Realms-es NWN MMO elkészítésénél. Ami viszont kevésbé jöhet szóba az Dungeons&Dragons, hisz annak már fut egy online változata a Turbine-nel a háta mögött.

Forgotten Realms rajongók ujjakat keresztbe, fogakat összeszorítani és drukkoljunk, hogy 2011-ben Online is viszontláthassuk Faerûn-t és a Világ Hátát...

Faerûn térkép

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Tyrel
2008.12.10. 18:59
vissza a cikkhez

Az a baj hogy az említett játékok mind ugyan azt a világot és szabályrendszert használják, ezért ha mégegy MMO-t csinálnának ezekből az akaratlanul is nagyon hasonlítana a Dungeons & Dragons Online-ra. Nem tudom bevállalják-e ezt, tekintettel arra hogy DDO-nak sincs túl nagy forgalma (mondjuk nekem személy szerint teszik, bár alapból imádom ezt a Forgotten Realms-os világot, számomra ez jelenti magát a Fantasy-t).

Egyébként igencsak nagy világ, ha csak a fenti térképet nézzük. Baldur's Gate Amn területén játszódik, NWN pedig a Sword Coast környékén, mindegyikben nagyon sokminden van mégis a teljes térképnek csak kis részei.

Szerintem aminek ezekhez köze van az már akár MMO lesz vagy bármi más, rossz semmiképpen sem lehet (már ha feltételezünk egy bizonyos szintű programozói igényességet), csak az a baj hogy ütnék egymást DDO-val, és hát mint tudjuk a mai játékfejlesztőknél a pénz van mindenek előtt...

Bár ha jobban belegondolok a DDO 2011-re már sehol sem lesz, mivel már most is messze van az újtól...
Hajrá Forgotten Realms!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.12.10. 22:42
Nem csak ezt az egy játékot, hanem sokkal több régi játékot megcsinálhatnának jó grafikával, mert mostanában az van hogy jó a grafika, de trágya a történet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2008.12.11. 16:53
polip: Belenéztem a varázsgömbömbe és megláttam a neked kitalált MMO-t benne! Pacman doktor a januárban megjelenő Darkfall Online-t ajánlja neked (7 éve fejlesztik)!

Felhoztad például a karihúzást! Itt nincs szintezés, nem csak nyomogatod a gombokat, hanem magadnak kell célozni is. Állítólag nagy hangsúlyt fektettek a fizikára is. A lényege a féktelen PVP egyébként. A halálnak elég súlyos ára van benne, többek közt az is, hogy bárki szétkapkodhatja a hulládról a cuccaidat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!