iPon Hírek

Régi újdonság a Yahoo-tól

Dátum | 2007. 07. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Yahoo bejelentette keresőgépe új segédeszközét, a Search Suggest-et. A cég elmondása szerint ezt kimondottan arra tervezték, hogy segítsen mielőbb megtalálnunk azt, amit keresünk.

Ez egész pontosan úgy működik, hogy miközben beírjuk a keresendő kulcsszavainkat, máris kapunk egy folyamatosan frissülő javaslat-listát különböző lehetséges kulcsszavakról. A Yahoo reméli, hogy ezen új szolgáltatásával lehetővé teheti felhasználói számára, hogy hamarabb rákereshessenek bármire.


Kevin Lee a Yahoo-tól így illusztrálta bolgjában a Search Suggest működését: "Tegyük fel, hogy kíváncsi vagyok Kalifornia államunk kiváló személyiségére, jeles 'governátorunkra'. Így hát beírom a keresőbe, hogy 'arnold s', mire nyomban meg is kapom javaslatként Arnold Schwarzenegger-t, és így a vezetékneve kibetűzésével sem kell kínlódnom. Vagy ha például tévét nézek, és bejön egy reklám, aminek kíváncsi volnék a háttérzenéjére, de csak a cég nevének egy részére emlékszem, akkor sincs semmi gond: csak beírom az új keresőnkbe, hogy 'journey diamond', és rögtön meg is kapom javaslatként a 'journey diamond jewelry commercial song'-ot, és ez is el van intézve."

Ez a segédeszköz azonban nem teljesen új a Yahoo keresői között, mivel a Firefox böngészőbe beépített Yahoo Toolbar keresője már rendelkezett ezzel a képességgel.

Firefox 2-es böngészőkön pedig csak akkor működik a Search Sugget, ha valóban a Yahoo-t választottuk ki keresőnek a keresődobozban.

Ha pedig ez a segítség valamiképp mégis akadályozna minket a keresésben, úgy bármikor ki is kapcsolhatjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.17. 11:37
A Yahoo bejelentette keresőgépe új segédeszközét, a Search Suggest-et. A cég elmondása szerint ezt kimondottan arra tervezték, hogy segítsen mielőbb megtalálnunk azt, amit ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!