iPon Hírek

Reklámokat illesztenek a Facebook videókba

Dátum | 2017. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Facebook illetékesei az elmúlt időszakban hatalmas hangsúlyt fordítottak arra, hogy megszerettessék a felhasználókkal a videós funkciókat, így mára már elérték, hogy hatalmasra duzzadjon a felhasználói bázis azon része, amely aktív videó-megtekintőkből vagy videó-feltöltőkből áll. Beszédes adat, hogy a felhasználók az agresszív stratégia eredményeként olyannyira rászoktak a videókra, hogy napi szinten már mintegy 100 millió órányi tartalmat fogyasztanak világszerte. Ez a bázis a jelek szerint már éppen elég nagy ahhoz, hogy ideje legyen bevetni a videóba illesztett reklámokat, amelyek a feltöltőknek és a Facebooknak egyaránt bevételt generálhatnak. Az már régóta sejthető volt, hogy a videók nem sokáig maradhatnak reklámmentesek, így csak az volt a kérdés, mikor szánja el magát a vezetés arra, hogy zöld utat adjon a reklámok bevetésének. A friss információk szerint ez a pillanat már eljött, így a nem is oly távoli jövőben elkezdhetnek beszivárogni a reklámok a különböző tartalmakba – először csak teszt-jelleggel, később azonban egyre nagyobb mértékben, általános összetevőként. Természetesen arról a feltöltő dönt majd, hogy akar-e bevételt termelni a videójával – amennyiben igen, úgy néhány feltételnek is meg kell felelnie.
A feltöltőknek legalább 90 másodperc hosszú videóval kell rendelkezniük, ellenkező esetben nincs mód reklám-alapú pénzszerzésre. Amennyiben viszont a feltöltött videó megfelel a követelményeknek, bekapcsolhatóvá válik a reklám, ami a YouTube megoldásával ellentétben nem a videó elejére kerül, hanem csak az első 20 másodperc lejátszása után jelenik meg. Kifizetés terén egyébként ugyanaz lesz a gyakorlat, mint a YouTube esetében, azaz a videó feltöltője 55%-ot kap reklámok által generált bevételből, ami egy kicsit furcsa, hiszen nagyobb részesedéssel több tartalomkészítőt szólíthatna meg a Facebook, sőt, akár még a YouTube-ról is átcsábíthatna néhány felhasználót. A reklámmal ellátott videók tehát szépen lassan megjelennek a felhasználók hírfolyamában, és rövidesen a tartalomfeltöltők is kiaknázhatják az újításban rejlő lehetőségeket, így minőségi tartalmaikkal akár pénzt is kereshetnek majd. A szolgáltatással kapcsolatban persze egyelőre van néhány nyitott kérdés, de a hivatalos bejelentés ezekre is egészen biztosan választ ad majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. toronyhaz
2017.01.10. 20:36
Jönnek a 89mp-es videók.
Már kezd undorrá válni nálam ez a FB teletömés.
Elég lesz lassan a messenger. De már abban is idegesít az a kamera integráció -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Avisto toron...
2017.01.10. 20:43
Szerintem valamit félreértettél. Csak akkor lesz ott reklám ha a feltöltő is úgy akarja. Lehet akármilyen hosszú a videó ha nem kapcsolja be a rá a reklámot akkor nem lesz ott. Én legalábbis így értelmezem a cikket.

De amúgy egyet értek. Bár a facebookot alig használom de többek közt ezért se tvzek már vagy 15 éve. Annyira hiányzik hogy a képembe tolják mindenhol a K reklámokat mint púp a hátamra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sensorprim...
2017.01.10. 20:49
adblock megoldotta a youtube video reklámokat, majd itt is működik remélem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KROK
2017.01.10. 23:19
Eddig sem nagyon néztem face-es videókat, ezután pláne nem fogok!
Am én sem tvzek már 2000 óta ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.01.11. 00:30
És ugyan ki ne kapcsolná be a reklámokat? Kinek nem kell az ingyen pénz? Twitch is tömve van az olyan streamerekkel akiknél se feliratkozó, se minőség se semmi, de az infónál a Donate gomb meg van csinálva nagyon szépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2017.01.11. 08:54
A cicásvideók hossza meg fog nőni csak hogy reklámot lehessen belerakni... hiszen a cicás videókat mindenki szereti nézni, ergo nagy bevétel a létrehozónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Dakra1985 MastR
2017.01.11. 09:08
Ne gondold hogy olyan nagy pénz van benne.

Szakmai szemmel nézve, ( ugyanis ezzel foglalkozom, Google és Facebook hirdetések), ez egy teljesen értelmetlen hype. Megint egy elkésett lépés a FB-tól, a v-blogolás trend tavaly év végén már lecsengett.

Ha már Facebook hirdetés: pár hónapja az is tervben volt náluk, hogy a Messengeren belülre is tolnak hirdetéseket. Példa: Adott érdeklődési körrel ( kerékpározás, túrázás, extrém sport ) rendelkező két user beszélget, hogy hétvégén mennek túrázni, és a beszélgetésben előforduló kulcsszavak alapján ( túrázás alpok, kerékpár, szállás ) ugranak fel nekik hirdetések a beszélgetés alatt. Na ez lesz a durva ha élesítik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester Dakra...
2017.01.11. 10:12
Ha azt élesítik akkor előkerül a semmiből egy új közösségi platform, ami nem bosszantja és idegesíti az embert (talán még a keresője is jobb lesz), és elkezdi elszipkázni a felhasználókat.
Ha a kezdeti lelkesedőkön és fb gyűlölőkön kívül a divatmajmok is elkezdenek átmenni, akkor sikere lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gyurkov
2017.01.11. 10:13
Remélem nem szaporodnak el az automatikusan elinduló reklámvideók...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Foton
2017.01.11. 13:00
Még mennyi pénzt akarnak a faceból? Eddig is a legnagyobbra nőttek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. takos81
2017.01.11. 15:00
Karácsonyfa-effektus. Mindent ráaggatnak, aztán majd egyszer borul az egész, mert a felhasználóknak elege lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. takos81 Szefm...
2017.01.11. 15:03
Igen. Anno az iwiw is egy rakás szarrá vált, így átment mindenki a fészre. A fész egyre szarabb ezekkel a hülye újításaival, így lassan ideje átadnia a terepet egy másik rendszernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester takos...
2017.01.11. 22:23
...és akkor gondol bele a szörnyűségbe. Hogy az iwiw a legrosszabb napjain is funkcionálisabb volt mint az fb. Csak lassabb.. és nem olyan nemzetközi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!