iPon Hírek

Rekord árbevétellel zárta a negyedévet az Intel

Dátum | 2011. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel az idei év első felében komoly problémákkal szembesült: január végén kiderült, hogy a gyártó összes hatos sorozatú lapkakészlete hibás, így az érintett termékeket le kellett venni a polcokról és a mérnököknek el kellett kezdeniük megoldani a problémát. Szerencsére hamar elkészültek a friss, B3-as revízióval rendelkező lapkakészletek, amelyek már mentesek a SATA 3 Gbps-os vezérlőt érintő hibától. A malőr miatt joggal gondolhattuk, hogy az Intel első negyedéves pénzügyi eredményei nem alakulnak majd valami fényesen, de erre a ma megjelent hivatalos közlemény bizony alaposan rácáfol.

Az Intel az idei év első negyedévében rekord árbevételre tett szert annak ellenére, hogy a hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott termékek forgalmazását hetekre le kellett állítani. Tény viszont, hogy az év első negyedéve a szezonális hatások miatt amúgy sem szokott valami fényesen alakulni, ugyanis a nagy karácsonyi rohamot követő hónapokban a kereslet rendszerint vissza szokott esni a piacon.

Az idei év első negyedévéről szóló pénzügyi kimutatás.
A fentiek fényében az Intel pénzügyi eredményei tényleg rendkívül meglepőek: a gyártó 12,8 milliárd dolláros teljes árbevételre tett szert az idei év első negyedévében, ami negyedéves szinten 12%-os, míg éves szinten 25%-os árbevétel növekedést jelent. A 3,2 milliárd dolláros profit negyedéves szinten nem jelent komolyabb változást, viszont a 2010-es év első negyedévében elért profithoz képest 29%-os növekedésnek minősül.

Az idei év első három hónapjában az Intel 3,7 milliárd dollárt költött kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos projektekre, valamint felvásárlásokra. Érdekesség, hogy pont ebben az időszakban fejeződtek be az Infineon Wireless Solutions és a McAfee felvásárlással kapcsolatos tranzakciók is.

Az idei év második negyedévében 12,8 milliárd dolláros (+/- 500 millió dollár) teljes árbevételre számítanak a vállalat pénzügyi szakemberei.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. hpeter105
2011.04.21. 09:46
Nemcsoda, SB után...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zuzo
2011.04.21. 09:56
Na igen meg az hogy mident kínába, ázsiába, fülöp szigeteken gyártanak le napi éhbérért.
Egyenlőség, demokrácia, kapitalizmus.

http://www.sg.hu/cikkek/78577/gyakorlatilag_minden_it_eszkozhoz_ver_tapad

Nagyon jó cikk.
És akkor nézzük ennek fényében a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. somakb
2011.04.21. 11:17
...jól megérezték a brazos platformot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Citroghost
2011.04.21. 11:19
Szandi hídja jól jött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror
2011.04.21. 11:44
Ha kivonom belőle az átlagos 6%-os inflációs rátát, ami az USA-ra és Nyugat-Európára volt jellemző, hozzácsapom a 15-19%-os fejlődő országokéra jellemzőt, vagy összehasonlítom a világ többi részén majd' 30% felé közelítővel, és mellé veszem azt, hogy az értékek a válság utáni regenerációt is tükrözik, meg hogy a szerencsétlen kínai bére annyi sincs most, mint a 90-es években, akkor ez egy átlagosnak is alig mondható adat, Q1-nek kimondottan rossz.

De a részvényesek biztos nagyon örülnek, jó befektetés volt, csak kár, hogy az osztalékuk lett kevesebb, főleg a felvásárlások után, de biztosa visszajön majd a pénz, egyszer... (főleg a McAfee-ból, amit állatkertben kéne mutogatni, olyan egy színvonalas cég, gondolom nem tudták már hova eltüntetni a könyvelésben az adócsalást, úgyhogy jól jött még egy tranzakció). Reklámnak persze tökjó, a sok átlagjúzer, akinek fingja sincs semmiről, és élvezettel nézi, ahogy a Budapest Bank reklámjában a minimálbéres színész kikölti a tojást meg kincset keres a szivárvány tövében, az most jól összecsinálja magát, hogy úristen, micsoda üzleti siker, fantasztikus, fantörpikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. djwolf
2011.04.21. 12:57
terror full igazad van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. somakb Terro...
2011.04.21. 13:26
"Ha kivonom belőle az átlagos 6%-os inflációs rátát, ami az USA-ra és Nyugat-Európára volt jellemző, hozzácsapom a 15-19%-os fejlődő országokéra jellemzőt, vagy összehasonlítom a világ többi részén majd' 30% felé közelítővel, és mellé veszem azt, hogy az értékek a válság utáni regenerációt is tükrözik, meg hogy a szerencsétlen kínai bére annyi sincs most, mint a 90-es években, akkor ez egy átlagosnak is alig mondható adat, Q1-nek kimondottan rossz."

Elejétől végéig totál téves dolgokat írtál, minden szám fake úgy ahogy van... gratulálok!

Infláció:

USA 2010-ben 1,6%.
EU : "In March 2011, the lowest annual rates were observed in Ireland (1.2%), Sweden (1.4%) and the Czech Republic (1.9%), and the highest in Romania (8.0%), Estonia (5.1%), Bulgaria and Hungary (both 4.6%). Compared with February 2011, annual inflation rose in eighteen Member States, remained stable in five and fell in four.
The lowest 12-month averages4 up to March 2011 were registered in Ireland (-0.8%), Latvia (0.7%) and the Netherlands (1.3%), and the highest in Romania (6.8%), Greece (5.0%) and Hungary (4.3%)."

Éves átlagban 2,7 az eurozónára nézve és 3,1 az egész EU-ra 2010.03-2011.03 viszonylatban.

Mindezeket előző negyedéves számohoz viszonyítva meg ugye jóval kisebb.

Minden USA-n kívüli ország esetén meg bele kell számolnod a nemzeti deviza és USD keresztárfolyam mozgást is...

Kínában nagyon magas lett a vásárlóerő, hatalmas baromság, hogy a kínai bére nem éri el 90-es évek belit... több iphone-t és ipadot adnak el ott évente mint európában...


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. prohlep
2011.04.21. 13:48
zuzo - 2011-04-21 09:56:01 http://www.sg.hu/cikkek/78577/gyakorlatilag_minden_it_eszkozhoz_ver_tapad

Megrazo cikk.

"Szakszervezetek gyakorlatilag nem léteznek, ami nem véletlen, tekintve, hogy a jobb munkakörülményekért harcoló munkaügyi vezetőket nemes egyszerűséggel megöletik. Tavaly óta 80 vezetőt gyilkoltak meg."

"Az ideális munkaerőnek az egyedülálló, fiatal nők számítanak, akiknek nincsen családjuk vagy gyerekeik. Ráadásul különösen megalázó, hogy minden munkásnőnek bizonyítania kell a szüzességét. A műszak reggel hatkor kezdődik és este 18 órakor ér véget. Egyetlen, 20 perces ebédszünet van. Az alkalmazottak gyakran a hét minden napján dolgoznak, általában állva, ülni ugyanis szigorúan tilos, mivel a hivatalos indoklás szerint, akkor "kevésbé termelékenyek". A munkabér műszakonként 5 euró."

"Egyes üzemekben az alkalmazottaknak írásban kell igazolniuk, hogy "önként vállalják a túlórázást." Egy shenzheni Foxconn-munkás alapbére 900 jüan, ami körülbelül 100 eurónak felel meg. Az összegnek csupán a 40 százalékát kereste meg normál foglalkoztatásban, a többi pénz kifizetéséhez 136 túlórát kellett teljesítenie."

Igy mar jobban erteni, hogy miert manapsag a nagy pufajkazas, Kadar-nosztalgia kigunyolasa, zsigeri kommunista ellenesseg. Kinos igazsagrol beszeltek/beszelnek a kommunistak. Mivel az egyre nyilvanvalobb igazsagtalansagokra elfogadhato erkolcsi magyarazat nincsen, ezert marad a kommunistak uldozese hatalmi eroszakkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror
2011.04.21. 14:22
Persze, hogy fake minden, amit írtam, végül is semminek nem ment fel az ára az utóbbi időben, legfőképpen az üzemanyagnak nem, ebből kifolyólag a többi terméké sem. A vásárlóerő meg drasztikusan emelkedett például hazánkban is, és az államadósság közben még véletlenül sem növekedett brutális mértékben, meg az egy főre jutó hitelállomány sem. Amúgy tökjó, hogy idemásoltad a 2010-es évi adatokat az azelőtti évhez viszonyítva, de sajnos most nem arról van szó.

Prohlep: komolyan, hogy jön ez most ide...? A társadalom jelentős hányada mindig, mindenhol rabszolgasorban tengődik/tengődött, tökmindegy, hogy kapitalizmus, kommunizmus, despotizmus, mindegy, hogy öltönyös vagy munkaruhás, akkor is ingyen túlóra, semmi fizetés, se lakás, se autó, se család, se normális élet, csak a robot reggeltől estig. Kommunistaüldözést meg elég vicces itt látni, tekintve hogy most is kommunizmus van, akkor meg hogy üldöznék... ellenben merj valami hazfiasat nyilatkozni, rögtön faszista nárcista nyilaskeresztes vagy, és pusztujjá meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. somakb
2011.04.21. 14:39
Oszt Terror, mi a fene köze van az Intel nyereségességéhez a benzináraknak? Hogy jön ide a vásárlóerő növekedése, az államadóssághoz, meg hitelállományhoz, azt sem ahhoz írtam, hanam a humbug állításodhoz, hogy kínában az átlagkereset a 90-es éveké alatt van... Megint csak ontod a butaságokat... semmi háttérismereted nincs semmiről, nyomatod a lőzungokat, amiket félfüllel hallasz látsz, vagy belső sugallatra hiszel... újfennt gratula...

Áruld el, minek írsz számokat, ha közük nincs a valósághoz ? A fejedben születnek? Vagy hol, de komolyan... Egyszer, csak egyszer tudnál tényszerűen hozzászólni bármihez... de nem, mert tényismereted nincs, mégis tényeket írsze le. Ha nem ismered az adatokat, akkor ne írd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2011.04.21. 14:47
Kínának amúgy rögtön kétszer akkora a lakossága, mint egész Európának (1.3 milliárd regisztrált vs. 730 millió), még jó, hogy több mindent adnak el ott. Az adataidat amúgy nem tudom honnan másoltad (gyanítom nem véletlenül ismersz ennyi szinonimát a kamura - amúgy olvasd el azt a cikket, amit lentebb linkeltek, sose legyen magasabb a béred 900 jüannál), az infláció havi bázisa csak a németeknek 0,455%, ezt szorozd fel tizenkettővel, és ők még igen jól állnak, az íreknél meg majd' 3%, ahol szerinted rögtön defláció van, ami azért csöppet lehetetlennek tűnik nekem, de te biztosan jobban tudod. A benzináraknak természetesen semmi közük semmihez, a termelési helytől ugyanis nem kell elszállítani semmit a célterületre, meg onnan sem tovább.

Sajnálom, hogy belerondítottam a kékekre való maszturbálásodba, tudom, nem szabad téged ebben a meghitt pillanatban megzavarni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. somakb Terro...
2011.04.21. 16:21
"Kínának amúgy rögtön kétszer akkora a lakossága, mint egész Európának (1.3 milliárd regisztrált vs. 730 millió), még jó, hogy több mindent adnak el ott."

Aha, csakhogy itt luxuskategóriás termékeket említettem, nem sót, vizet stb, ami erősen lélekszámfüggő..., ha luxustermékből többet adnak el egy 2 szer nagyobb lakosú országban, akkor az valahol marhára nem azt jelzi, hogy ott rosszabb a bérezés, mint 15 éve, amikor kb 0 luxustermék ment el. Ott abban az országban, ami jelenleg a legnagyobb vásárlóbázisa a BMW-nek, ott ahol 15 éve a BMW-t max külképviseleti dolgozó birtokolt, nem magánember.

Havi inflációs értéket felszorozni 12-vel meg hatalmas butaság, mert az inflációs változások nagyon erősen szezonélisak, hónapról hónapra változnak.

Itt olvashatsz pontos számokat : EU

Itt direktben a márciusi inflációs számok.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror
2011.04.21. 16:35
Tehát ha jól értem, akkor szerinted az elektronikai iparra jutó felvevőpiac mérete nincs összefüggésben az ország lakosságával? Oké, meggyőztél. Azt nehezen hiszem, hogy 0 ment el, mert ha a legnyomorultabb afrikai országban létezik felső tízezer, akkor Kínában is létezik. Az általad említett iphone meg nem tudom mióta számít luxuscikknek, a pc úgyszintén. Havi bázis alatt meg átlagosat írtam, persze hogy nem aktuálisat. A kínai gyárniggernek meg ugyanúgy napi egy hamburger a fizetése, mint eddig mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bakos4494
2011.04.21. 17:19
Ha ezek az emberek ott nem így és ennyit dolgoznának, mi lehet , hogy éhen döglenénk és nem lenne semmink sem. Én végtelenül sajnálom őket, csak darabnak számítanak nem embernek, ahogy MI is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Dragon3k
2011.04.21. 22:35
Terror én azt nem értem, hogy minek jössz ezzel a sok szarral? ez az amd-nél ugyanúgy megvan, így nem értem a sírásod okát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pal07
2011.04.22. 08:30
A sok Fanatikus akik évenet nem sajnálnak több százezreket gépre ők gazadagitották az Intelt de belőlem biztos nem lesznek gazadok ha egyszer fejlesztek az 2-3éve elég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2011.04.26. 00:49
A fanatikusok sem tudják mire költenek. Évente ha 2-3 normális játék kijön pc-re akkor sokat mondok. De azok nagyrésze is elfut normál konfigon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. berner
2011.04.26. 12:02
megy is az ugatás, hogy még jobban a földbe taposta az amd-teket... azon fogok majd még röhögni, amikor a bulldozer platformot is moslékká mossa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!