iPon Hírek

Rekord: ASUS netbook 512 GB SSD-vel

Dátum | 2009. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS legfrissebb netbookja első ránézésre nem tűnik különlegesnek: a készülék gyakorlatilag olyan, mint ha mindössze az S101-es típusú modell nagyobb kijelzővel ellátott változatáról lenne szó. Ez többé-kevésbé igaz is, no de nem ettől mondható rekordernek.


A gyártó S121-es típusjelzéssel ellátott terméke az első olyan szuper vékony notebook, amelyben nem kevesebb, mint egy 512 GB-os SSD adattároló foglal helyet. Az SSD egyébként a hírek szerint a Toshiba műhelyében készült. A nagykapacitású SSD-vel felszerelt rendszerben ezen kívül teljesen átlagos netbook összetevők foglalnak helyet: a kis készülék 12 hüvelykes képátlójú kijelzővel, 1,33 GHz-es órajelen ketyegő Atom processzorral és 1 vagy 2 GB memóriával kerül majd forgalomba. A termék ezeken kívül Bluetooth és WiFi támogatással is bír, ám az 512 GB-os SSD meghajtó miatt jóval magasabb árkategóriában foglal majd helyet, mint hagyományos, merevlemezzel felszerelt társai. A rekord kapacitással rendelkező SSD meghajtó alacsony fogyasztásával és nagy teljesítményével valamelyest ellensúlyozza majd a magas árat, de sokak számára így is elérhetetlen lesz az ASUS újdonsága.

Az ASUS S121-es netbookjának pontos megjelenésével és a készülék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.08. 12:22
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!