iPon Hírek

Rekord első negyedéves bevétel az Intelnél

Dátum | 2008. 04. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vállalatok első negyedéves teljesítményével kapcsolatban a napokban jelentek meg a legfrissebb elemzések, amelyek értelmében az AMD továbbra is rosszul áll, az Intel viszont rekordbevételre tett szert. Az AMD első negyedéves teljesítményéről már hírt adtunk, pontosan ez az oka annak, hogy a vállalat az idei év harmadik negyedévéig az alkalmazottak mintegy 10%-át elbocsájtja. A 10%-os leépítés a legfrissebb hírek alapján nagyjából 1650 embert fog érinteni. A vállalattól az elmúlt napok folyamán Phil Hester és Bob Bewer, akik mindketten felsővezetők és akik a pletykák szerint a K10-es processzorok csúszásaiért és problémáiért felelősek, már távoztak. A két felsővezető kilépésének híreit a nevekre kattintva olvashatjuk el.


Az Intel ezzel egy időben rekord első negyedéves bevételre tett szert: a vállalat az idei év első negyedévében 9,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el. Ez az érték mindössze 10%-kal kisebb, mint a cég tavalyi negyedik negyedéves eredménye, amely 10,7 milliárd dollár volt. Amennyiben a nettó bevételeket helyezzük górcső alá, már nem ilyen rózsás a helyzet: a vállalat 1,4 milliárd dolláros nettó bevételre tett szert, amely éves viszonylatban 12%-os csökkenést, míg az előző negyedévhez képest 36%-os mérséklődést jelent. Ennek ellenére a gyártó bruttó haszna 2007. első negyedévéhez képest 4 százalékponttal emelkedett, így most 53,8%-on áll. Az Intel állítása szerint a szerver processzorok piacán szintén rekord bevételre tettek szert.

A második negyedév folyamán a vállalat 9-9,6 milliárd dolláros forgalomra számít a NOR Flash divízió eladásának következményeként. A gyártó ennek ellenére bizakodó a bruttó haszon tekintetében: a tervek szerint a jelenlegi 53,8%-ról 56% körülire sikerül majd növelni az értéket a második negyedév folyamán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.04.16. 19:44
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!