iPon Hírek

Rekord negyedévet zárt a Samsung

Dátum | 2012. 07. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A dél-koreai vállalat minden eddiginél erősebb negyedév végére tehetett pontot. A Samsung csaknem 6 milliárd dolláros profitot könyvelhetett el, ami ugyan senkit sem ért nagy meglepetésként, de a korábbi várakozásokat azért sikerült felülmúlni.

A piacvezető gyártó az egy évvel korábban elkönyvelt profitot 79 százalékkal tudta növelni, ami tekintélyt parancsoló eredmény (az előző negyedévhez képest pedig 36 százalékos a növekedés mértéke).


Az 5,9 millárd dollárnak megfelelő koreai won nagy részét, összesen 70 százalékát már az okostelefonok hozták a konyhára. Ennek köszönhetően most már minden tekintetben ez az ágazat számít kiemelten fontosnak a cégbirodalom berkein belül. Ebben a negyedévben ismét a Samsung értékesítette a legtöbb okostelefont, és ezzel továbbra is stabilan az Apple és a Nokia előtt vezeti a piacot. Az eladott eszközök száma átlépte az 50 milliót, és a számítások szerint ezzel nagyjából 3,87 millárd dolláros nyereséget termelt a mobilos részleg.

Ráadásul az előrejelzések szerint nincs megállás egyelőre, és a következő, vagyis a harmadik negyedévet is úgy zárják majd, hogy ismét rekordról számolhatunk be. Az újabb bevételnövekedés a várakozások szerint 27 százalékos lehet majd, de ez nagyban függ a Samsung legújabb csúcsragadozójának, a Galaxy S III-nak a szereplésétől. A harmadik generációs Galaxy S várhatóan a következő három hónap során eléri majd a 19 milliós példányszámot. Az év utolsó negyedére viszont befut az Apple új iPhone-ja, így ekkor már elképzelhető, hogy komolyabban megcsappan majd a legjobb Galaxy népszerűsége.

Végül a Samsung a beszámolójában még említést tett az euróválságról is. Elmondásuk szerint ez érinti jelenleg a legérzékenyebben a vállalatot, mivel a cég legnagyobb piaca Európa. Ahhoz, hogy az eladásokat szinten tartsa, igyekeznek majd úgy alakítani az árakon, hogy az árérzékenyebb piacokon se kelljen nagyobb érdeklődéscsökkenéssel számolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. tibaimp
2012.07.11. 17:47
Nem semmik ezek az óriáscégek, és mindez nem elég, még megy a pereskedés is egymással a sz@ros jogdíjakért.
Nem tudom ugyan és nem akarok gonoszkodni, de megnézném, hogy pl. jótékony célokra, vagy környezetvédelemre ebből a 6 milliárdból mennyit költenek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2012.07.11. 17:54
tibaimp: Multicégek nem nagyon szoktak jótékonykodni, de mindegy, ő dolguk mire költik a pénzt.

"Az év utolsó negyedére viszont befut az Apple új iPhone-ja, így ekkor már elképzelhető, hogy komolyabban megcsappan majd a legjobb Galaxy népszerűsége."

Ilyenkor nem értem az embereket. Valaki vagy Android(/Samsung) fan és azt veszi, vagy Apple fan és azt veszi, aki az iPhone 5-re vár az sosem fog Samsung-ot venni, akit meg nem érdekli az iPhone az veszi ugyanúgy a Samut, miért csökken akkor az eladás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. nowq
2012.07.11. 18:17
egyikőtöknek sincs igaza, a samsung nagy igencsak nagy pénzeket költ a környezetvédelemre, és ilyen jellegű fejlesztésekre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. halasiT
2012.07.11. 20:48
Ennyit a válság hullámairól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. halasiT
2012.07.11. 20:48
Ennyit a válság hullámairól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dfsz34
2012.07.11. 21:05
Ez már Microsoft méretű profit, sőt ha azt vesszük, hogy második negyedév, akkor még azt meg is haladja. Igaz, hogy nagyságrenddel több alkalmazottal és forgalom mellett, de a profit az profit.

Amúgy tényleg ilyenkor látni, de főleg az Apple esetében, hogy mennyire elfajzott és kezd értelmetlenné válni a piacgazdaság a jelenlegi körülmények között.

Egyes cégeknél brutál profit, hogy azt sem tudják mire költsék a pénzt, mert a szökőkutat már tizszer lecsérélték a székház előtt, de komolyan az Apple is ott molyol, hogy akkor most mi legyen a pénzzel, üljenek rajta vagy osztalékban kiadják?

Közben meg más cégeknél, mint a RIM meg a Nokia emberek ezreit rúgják ki, persze mert ők a vesztesek most, de ez így akkor is egy baromság.

Egyes cégek belefulladnak a profitba, mások meg kirugdossák az emberket.

A folyamat vége egyszerű, egyre kevesebb cég marad és vele egyre kevesebb dolgozó ember, de mindenki nem élhet segélyből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. princeps
2012.07.11. 21:27
dfsz34 ez a kapitalizmus, ennek az árnyoldaláról a Szakállas Bácsi írogatott dolgokat

Európa a fő piac, hm Ázsiában ennyire az olcsó mobiloké a vezető szerep
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2012.07.11. 22:09
6mrd. , egyetlen negyedévben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. alfoldi
2012.07.11. 23:38
Ha valaki akkor a Samu igazán megérdemli ezt a komoly kis profitot, mert ők legalább fordítanak belőle innovációra, itt Magyarországon is van gyáruk, és kőkemény munkából és gyártásból van a profit, nem pedig mások lehúzásából, bepereléséből, kitiltatásukból, nem úgy mint az almánál, mert ők megölnének mindenkit csak hogy ők élhessenek örrökké királyként, pedig a Samutól vesznek sokmindent a cuucaikhoz mert nekik a munka és befektetés bödös csak a profit a lényeg. Tetves usa mentalitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2012.07.12. 01:59
HUFEUR: Az emberek nagyrésze nem fan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2012.07.12. 18:40
nowq: azért fogalmaztam úgy, ahogy, mert nem néztem utána, hogy környezetvédelemre is költ-e, vagy nem, Te írod, hogy igen, akkor ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2012.07.12. 18:52
Hihetetlen, hogy mennyit összeloptak ezek az elmúlt év alatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint
2012.07.13. 14:52
dfsz34:
Akkor majd felveszi a kirúgott embereket a Samsung vagy valaki más, már ha lát ebben lehetőséget. Szvsz pont a vállalatok közötti profit különbség az, amin teljesen felesleges sírni, a kapitalizmusban éppen az a lényeg, hogy a gyengébb bukik, ha ez nem így lenne, akkor az összes vállalat hátradőlhetne, és nem fejlesztene semmit.

alfoldi:
Te semmivel sem vagy jobb, mint az Alma fanok. Persze, megérdemli a profitot, de nem mert talpig becsületes faszagyerekek voltak, miközben az Apple meg faszkalapos tolvajok gyülekezete, szentté már ne avassunk egyetlen vállalatot sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!