iPon Hírek

Rekord pénzügyi negyedévet zárt az Apple

Dátum | 2013. 01. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple kitűnő negyedévet zárt, de a piaci elemzők várakozásait így sem tudta teljesíteni A neves nagyvállalat az elmúlt pénzügyi negyedév folyamán ismét növelni tudta teljes árbevételét és profitját, így összességében nagyon jó negyedévet zárt, ám ez az eredmény csalódást okozott a Wall Street elemzőinek. A probléma az volt, hogy az elemzők 54,73 milliárd dolláros teljes árbevételt vártak, ám a valóságban "csak" 54,5 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el az Apple. A másik csalódás az iPad forgalom miatt érte az elemzőket, ugyanis a szakemberek nagyjából 50 millió darabra saccolták az iPad eladási mutatót, ám az végül "csak" 47,8 millió lett. Az eredmények miatt a vállalat részvényeinek ára a bejelentést követően azonnal 6%-ot esett, így szeptember óta összességében 30%-kal ér kevesebbet egy-egy Apple részvény. Elemzői vélemények ide vagy oda, foglalkozzunk inkább az eredményekkel. A vállalat három rekordot is döntött, ugyanis az iPad eladási mutató, a tejes árbevétel és a profit egyaránt magasabb volt minden eddiginél. No, de beszéljenek helyettünk inkább a számok:

A jelek szerint az Apple-t is utolérte a PC piac gyengélkedése: a Mac konfigurációk szállítási mutatója az egy évvel ezelőttihez képest 21%-kal esett. Érdekesség, hogy a Gartner adatai szerint a teljes PC piacon ehhez képest csak 4,9%-os csökkenés mutatkozott az előző év azonos időszakához képest. Az éppen aktuális negyedév folyamán - azaz a 2013-as év második pénzügyi negyedévében - úgy számolnak az Apple pénzügyi szakemberei, hogy a teljes árbevétel a 41 és 43 milliárd dollár közötti szintre esik vissza, ami az előző pénzügyi év azonos időszakához képest ismét növekedést jelent majd, ugyanis korábban csak 39,2 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el a vállalat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. letepem
2013.01.28. 10:25
jajj de sajnálom őket , mármint az elemzőket hisz azaz cirka 2-300 milla milliárdoknál biztos visszaveti az apple költségvetését... indokolt részvényesés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. malvoisen
2013.01.28. 10:51
Az elemzőknek nagyjából annyi köze van a valósághoz, mint tyúknak az ABC-hez. Folyamatosan csak követték az Apple által publikált számokat, arról fogalmuk sem volt, hogy mi fog történni. Ehhez jön még, hogy az állítólagos elemzők ugranak minden bulvár kacsára, ami "meg nem erősített, de az iparhoz közeli dél-koreai/kínai forrásokból származik".

Ehhez tegyük még hozzá, hogy az Apple nemcsak a világ egyik legértékesebb márkája, de a jelenlegi kapitalizáció kb. harmada mögött cash van, amit azért nem sok vállalat mondhat el magáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. TeeJay
2013.01.28. 21:51
lesz ez még így se néztem a Iphos árakat és nem csodálkoznék ha pár év múlva belebuknának abba hogy egy Androidos csúcskészüléktől 60-80ezrekkel drágábban adják a saját sz@rjukat ami kb. sznob amcsiknak van csak kitalálva hogy vegyél meg mindent meg mindenhez kell az iTunes és társai... a legnagyobb vicc a 16 és 32gigás példány közt amiben ugye csakis a NAND flash memória mérete tér el 30ezres árkülönbség van LOL mikor egy 16gigás microSDHC kerül 3-4ezerbe és ugye simán a flash chip jóval olcsóbb... de hát ez van iPhos-t nem lehet SDHC-val bővíteni á minek is majd jó drágán megveszik a nagyobb tárhellyel rendelkezőt a barmok. és sajnos meg is veszik... ez van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pdx06
2013.01.28. 21:59
Lecseng az okostelefon őrület, mehetnek a süllyesztőbe. Mert nem nézem ki belőlük hogy előrukkolnak mégegyszer valami újdonsággal. Ez a teljes érintőképernyős telefon dolog is olyan volt hogy előbb vagy utóbb másnak ie eszébe jutott volna, csak az volt a kérdés kié lesz az első.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2013.01.29. 01:21
Látom sokan járnak erre kis tanyáról... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dfsz34
2013.01.29. 13:03
Mióta nincs Jobs én még újdonságot vagy forradalmi ötletet az Apple-től nem láttam. Illetve még egy dolog, Jobs keresztülverte az akaratát, ami miatt sokan nem szerették, de nagy dolgokat nem lehet demokratikus alapokon, amikor 100 ember 200 fele húz, megcsinálni, hanem kell a cél és abba az irányba kell rugdosni mindenkit.

Tartok tőle, hogy nélküle ez már messze nem olyan hatékony.

Suttognak Apple TV-ről, okos karóráról sőt még okos apple autóról is, de ezekkel már szkeptikus vagyok, ettől még lehet siker, de nem érzem akkor durranásnak, mint az iPhone-t, a minőségi okostelefont, ami berobbant a piacra.

Mondjuk a TV piacot ideje lenne megreformálnia valakinek, mert rengeteg tényleg okos dolgot lehetne vele kezdeni, az alap netezésen kívül is, mondjuk skype videotelefonálás nagyon baba lenne a 106 centis plazmán mindenféle külső kütyü rákötése nélkül. Kézmozdulatokkal való vezérlés is, hamár van kamera, hangfelismerés, ha ráordítok, hogy váltson csatornát. Egy témakör automatikus felvétele, pl mondjuk history-n megy a zálogcsillagok, az nekem nagyon tetszik. De ezek még csak nagyon alap dolgok, amik eszembe jutnak, biztosan rengeteg hasznos funkciót lehetne a tévébe belerakni, akár még interaktívvá is tenni, szavazni vagy véleményt mondani egy műsorról stb.

Gyanítom, hogy a Jobs erre már gondolt, mint a szórakoztatás magasfoka egy tényleg okos tévével, nagyon sajnálom, hogy nem volt már ideje megcsinálni, mert nem tudom, rajta kívül ki lesz erre képes, mert ahogy most megy a fejlődés, amilyen lassan, az még legalább 15-20 év, Jobs-al ez a forradalom 5 év alatt lezajlott volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. malvoisen
2013.01.29. 14:36
Na, a piaci elemzők mellett előkerültek az iponos elemzők is. Ez a legjobb.

dfsz34

Még meg sem jelent egy pletyka-termék, te már tudod mekkora siker?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dfsz34
2013.01.29. 15:16
malvoisen - 2013-01-29 14:36:08

nem akarok személyeskedni, de én használom az agyamat vagy legalábbis van mit használom

már miért ne írhatnám le a véleményemet, akár egy pletykáról?
mert neked esetleg nem tetszik, akkor ne olvasd el, ilyen egyszerű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. malvoisen
2013.01.29. 16:11
dfsz34

Az egész megszólalásod ellentmondásos.

"már miért ne írhatnám le a véleményemet, akár egy pletykáról?"

Ezzel vált teljesen feleslegessé, hogy megszólítottál. Tehát te leírhatod, én nem.

"nem akarok személyeskedni, de én használom az agyamat vagy legalábbis van mit használom"

Mire használod? A véleményed alapján tényként kezelsz egy pletykát???

Neked nem tetszik, ne olvasd el. Ez egy fórum. Én azt kritizáltam, hogy egy pletyka alapján minősítesz bármit, te rögtön agyakkal és egyéb sületlen személyeskedéssel jössz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dfsz34
2013.01.29. 16:28
malvoisen - 2013-01-29 16:11:21

hagyjál békén, jó?

Ha nincs értelmes véleményed vagy gondolatod, mondjuk az okos tévékről, akkor mit kell kötözködni azzal, akinek van?

Részemről ennyi volt a társalgás veled. Ignore ON.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2013.01.29. 17:05
dfsz34

Hogy értsd: a funkciók, amiket felsoroltál, benne vannak a Samsung legújabb Smart TV-jében, do your homework. [LINK]

Bizonyos szempontból igazad volt, ha csak ennyivel jönne ki az Apple (ha valami is igaz a pletykákból), akkor bukta lenne... Csak te nem innen közelítettél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!