iPon Hírek

Rekordot döntött a Galaxy S5

Dátum | 2014. 05. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a Galaxy S5-tel ismételten jobb eladási mutatókat tudott felmutatni, mint a korábbi zászlóshajók esetében, ami igazából borítékolható volt, tekintve a széria eddigi pályafutását. Az ötödik generációs SGS előtt is szép jövő áll, és ebben már biztosak lehetünk. Az aktuális csúcsmodellnek hivatalosan egyelőre nem megerősített adatok szerint 25 nap alatt sikerült elérnie a 10 milliós mérföldkövet, tehát kevesebb mint egy hónapra volt szüksége ehhez az attrakcióhoz. Az új rekorderedmény egészen lenyűgöző, ám valójában egy kicsit csalódást jelenthet ez a kereslet a Samsung számára. Miért lehet ez a vártnál rosszabb eredmény? Nos, ezt a választ azonnal megkaphatjuk, ha visszamenőleg megnézzük a Galaxy S széria pályafutását. Az első Galaxy S-nek az 1 milliós határt még több mint 7 hónapba telt elérnie, majd jött a második kör a Galaxy S II-vel, ami már 5 hónap alatt letudta a tízmilliós mennyiséget, az SGS III számára azonban már elég volt 55 nap is, és ekkor érkezett negyedik S, mely elképesztő 27 napra tornászta le a rekord eléréséhez szükséges időt. Az egymást követő generációk tehát mindig jelentős előrelépést mutattak, néha még némi ráhagyással duplázták is a „tétet”, most azonban már csak egy hajszálon múlt, hogy meglett az előző modell által beállított csúcs. Tévút lenne a Galaxy S5?
Igazából ezt egyáltalán nem lehet állítani, ám azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy most történt az eddigi legkisebb előrelépés, és ez mindenképpen közrejátszhat. De nem lehet amellett sem elmenni, hogy a Galaxy S5 pályafutása nem indult éppenséggel simán, volt előrehozott rajt, és ipari baleset is beleszólt kicsit az előkészületekbe és a gyártásba. A vállalat hazájában volt szükséges hamarabb piacra dobni a készüléket a tervezettnél, ugyanis az az érdekes helyzet állt elő Dél-Koreában, hogy az SK Telecom, az LG Uplus és a KT Corp 45 napos piaci eltiltást kapott minden nemű készülékértékesítéstől. Ezt a döntést a helyi kormány hozta, miután kiderült, hogy az említettek tisztességtelen üzletpolitikát gyakoroltak, és ezzel károkat okoztak a vásárlóknak és a riválisoknak is. A másik váratlan esemény pedig az egyik bérgyárban kialakult üzemi tűz volt, ami miatt a Galaxy S5 nyomtatott áramkörének gyártását kellett valamelyest átszervezni, bár ebből elméletileg végül nem származott a forgalmat tekintve hátrány. Persze az sem utolsó szempont, hogy egyre többen vannak, és erősebbek a konkurens okostelefonok, mint korábban. Az SGS sorozat tagjaiban szinte mindig volt valamilyen értékes plusz, de mostanra ez kezd elkopni. A Galaxy S5 a teljesítmény tekintetében már nem tud kiemelkedőt mutatni, ugyanis a saját fejlesztésű Exynos chipek némi hátrányba kerültek a mindenki által használt Snapdragon 801-gyel szemben, és a kijelző felbontásánál sem tudták egyelőre meglépni a Quad HD-t, ahogy javarészt a többiek sem. Éppen ezért olyan extrákkal kell már inkább számolnia az SGS5 vásárlóinak, mint a pulzusmérő vagy az ujjlenyomat-olvasó, de ezek „rétegtermékek”.
Az okostelefont jelenleg 125 országban értékesítik rengeteg szolgáltatón keresztül és kártyafüggetlenül is, ez az elterjedtség pedig még valamelyest nőni is fog a jövőben. A Galaxy S5 esetében ugyan biztosan nem jelenthető már ki, hogy meglesz a 20 milliós rekord is, amit jelenleg az SGS4 tart valamivel több mint két hónappal (egészen pontosan 68 nappal), de azért jó esély van rá annak ellenére is, hogy nem annyira simán megy minden, mint a korábbi modelleknél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. csul1
2014.05.13. 08:21
De miért?! Az összes samsung egy optimalizálatlan szemét. Tegyük bele a legerősebb hardwert csapjunk rá egy androidot aztán mehet... Paraszt vakítás a sok hülye megveszi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. daneg86 csul1
2014.05.13. 08:34
Ez egy teljesen fölös hozzászólás volt.. Más szempontokat nézve meg az iphone egy nagy lehúzás. Mindenki azt veszi amit akar, a vásárlók nagy része így is arra vesz csúcs telefont, hogy facebookra kiírogathassa, hogy éppen mit csinál.
Android meg egy olyan rendszer amivel más szempontból kell kompromisszumokat kötni. Optimalizálatlan, cserébe azt raksz rá amit akarsz, és úgy formálod ahogy akarod, i cuccok meg pont optimalizáltak szoftveresen, ( mivel nem n+1 hardveren kell elfutnia ugyan annak a programnak ), cserébe nem kapsz akkora szabadságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. csul1
2014.05.13. 08:36
Ez nem pont az android hibája. Más gyártó stabilabb rendszert tud rakni a telefonokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. myckie2
2014.05.13. 09:28
csul1 mindenki szidja a TouchWiz-t, meg hogy mekkora szar a Samsung rendszere, optimalizálatlan stb. stb, de érdekes az én S3-am nem akad, gyors, nem fagy le és a frissítések is időben megérkeznek rá. Bár ezen okok nagy részét az a kevés pénzzel rendelkező társaság adja aki 30e forintért vesz Galaxy Y-t és csodálkozik, hogy milyen rossz. (bár azért az Osmos HD egész szépen futott rajta)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csul1 mycki...
2014.05.13. 10:34
A top kategóriás telefonjaikról is elég sok rosszat hallottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. No.1.
2014.05.13. 11:12
Apa, kezdodik!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozef8
2014.05.13. 11:40
csul1: Galaxy Note telefonom van. Semmi gondom sincs vele. Megfelel mindenre, játékra, facebookra, és minden másra is. Nem értem az Iphone mitől jobb. Mondjuk már rá se tudnék szokni arra a kis kijelzőre. Az én ismerőseim meg épp hogy az almára panaszkodnak, szóval kinek mi a jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. yodamester... csul1
2014.05.13. 11:56
Nekem s4 active-om van és semmi gondom vele!Neked csak nem szifonod van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. myckie2 csul1
2014.05.13. 14:00
De látod te is csak úgy háborogsz a telefon miatt, hogy csak "hallottam", de 1 hónapnál többet nem használtál mondjuk egy S4-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rics87
2014.05.13. 17:21
Hát nekem 6 hónapig volt galaxy s4-em de még tervbe se volt véve hogy még egy samsung de még android se!
Nekem az ios is jobban tetszik de most windows-os lumia 1520-at vettem
és droid nekem nem is kell mostanában.
Lehetett használni de valahogy nem jött be.
Na meg az ajnározott amoled nekem nem tetszett a színe túl mű a fekete mondjuk rendben van.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kunrichard
2014.05.14. 10:10
Ez tényleg jópofa. amint egy készülékgyártó fölkapott lesz egyből mindenki "parasztvakítás meg szar" emlékszem mikor kiadta az első készülékét ami úgymond föllendítette a céget. igen a GT-S5230-ról van szó. mekkora sláger lett de édekes módon alig lehetett hallani negatív kritikát.
Jó az Apple-el más a helyzet mert azt biztosra merem jelenteni hogy nah hát az tényleg parasztvakítás. mert kb 50 ropit érő hardverüket eladják 3x-os 4x-es áron. nah hát ez mi ha nem parasztvakítás?
Mellesleg nekem semmi bajom a Touch Wiz-zel Samsung Galaxy Expressz készülékem van. hibátlanul működik és teljesen meg vagyok elégedve a benne lévő innovációval. igaz hogy csak középkategóriás készülék és csak 2 magos CPU van benne de röccenés mentesen megy rajta a JB ROM. akkor mi is az optimalizálatlan? Lehet hogy erősebb hardver kell hozzá mint egy WP-hez de szerintem egy épeszű ember nem egy függetlenül 20 000Ft-ért kapható készüléktől fog csodátvárni. aki meg igen az magára vessen. 512MB RAM kevés az Androidnak ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2014.05.14. 10:15
Jah amúgy: http://www.hotnewz.info/iphone-5-vs-samsung-galaxy-s4-extreme-crash-tests-will-survive/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rics87 kunri...
2014.05.14. 16:38
Hozd el hozzám fogadjunk nálam akadni fog ebbe biztos lehetsz mivel az s4-em is hajlamos volt rá és nem az enyém volt rossz mert néztem másikat is(de legalább nem fagyott le sosem ez pozitívum)
Húgomnak s4 mini van hát az se jobb az még néha ki is kapcsol csak úgy.
Bár lehet szúrós szemmel néztem iphone 4s után mindenképp van akadás valahogy jobban érzik hogy erőlködik a rendszer.
A wp meg nálam megint csak rendben van tempóban.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lordhell
2014.05.14. 17:28
galaxy note 2, mindenben megfelel, pöcc röff megy, sehol akadás, se egy pillanatnyi gondolat, azt csinálja amit akarok, pedig fél életem azon van, naptártól, a netig, doksik, pdf-ek, minden.

Nekem már nem is kéne rohadt alma kis bigyónyi képernyővel korlátozott mozgással, talán WP.

Jöttek frissítések, minden ok, jah és tényleg nem szabad dzsunka mobilt venni nem éri meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rics87
2014.05.14. 20:09
Nekem s4en az volt legidegesítőbb mikor valamelyik kezdőképernyőt összehúztam hogy mutassa az összeset meg lehet babrálni melyik hova essen akkor elsőre darabosan ment össze másodjára már jó volt.
Meg mikor benyomtam a wifi-t és ment a gép is akkor képek nézésekor akadt,de ha nem ment a gép vagy más wifi-re mentem rá akkor nem érdekes volt de inkább idegesítő nem tudom hogy mi volt vele a gond.
Na meg 1 nap és annyi mehetett tölteni ugyanilyen használattal 1520 2 nap simán ha nem nyúzom Majdnem 3.
Na meg melegedett a hátulja főleg ha töltés közbe használtam már zavaróan,meg a hátlapja az nagyon gagyi hatású volt de ezen már ha jól láttam az 5-be már jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!