iPon Hírek

Rekordot hozott a Microsoft legutóbbi pénzügyi negyedéve

Dátum | 2011. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft az elmúlt pénzügyi negyedév folyamán ismét rekordot döntött: a 2012-es pénzügyi év első negyedéve – ami nem összekeverendő a naptári évekkel és negyedévekkel – éves szinten 7%-os teljes árbevétel növekedést hozott, így a nagyvállalat 17,37 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el.

A fenti teljes árbevételhez 5,74 milliárd dolláros profit társul, ami éves szinten 6%-os növekedést jelent. A részvényenkénti nyereség 0,68 dolláros értéket képviselt, ami 10%-os javulás az elmúlt év azonos időszakához képest.

Szeptember folyamán a Microsoft üzleti részlege (Business Division) 8%-os árbevétel-növekedést ért el, hála az 5,62 milliárd dollárnyi bevételnek. A Windows Live Divízió két százalékponttal tudta javítani korábbi eredményét: az említett részleg 4,87 milliárd dollárnyi árbevétellel zárta a legutóbbi pénzügyi negyedévet. A Server & Tools részleg ennél már lényegesen jobban teljesített, ugyanis 10%-os növekedést tudott elérni, árbevétele pedig 4,25 milliárd dollárt tett ki.

A Microsoft illetékesei szerint a vásárlói igények kedvező alakulásának köszönhető, hogy a 2012-es pénzügyi év első negyedévében rekordnak minősülő teljes árbevételre sikerült szert tenni. A részvényenkénti nyereség ebben a negyedévben is határozottan, stabilan növekedett, ami szintén jó hír a cég számára. A Microsoft szakemberei szerint a cég figyelemreméltó termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a jövőben is folytatódhasson a növekedés.

A jelenlegi pénzügyi negyedév folyamán a Microsoft várakozásai alapján a megszokott szezonális sémának megfelelően alakulnak majd a bevételek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Cukrosbacs...
2011.10.24. 12:30
Látom senki se szereti kommentálni egy olyan cikket, ahol $ milliárdokat hajt be egy cég és nincs igazi konkurenciája még csak olvasni is nehéz ekkora összeget nem hogy belegondolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2011.10.24. 19:45
sün.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!