iPon Hírek

Rekordvékony LTE-s okostelefon az Oppotól

Dátum | 2014. 06. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo ismét egy igencsak szemrevaló mobillal állt a nagyközönség elé, ami a fizikai jellemzőivel is hódíthat a középkategóriában a tudása mellett.
Miben jobb az Oppo R3 az összes konkurensénél? Nos, ez lett a piac eddigi legvékonyabb olyan okostelefonja, ami 4G LTE modemmel is fel van vértezve, így hihetetlenül gyors le- és feltöltési sebesség elérésére képes mobilinternet-kapcsolat mellett. A szerkezet mindössze 6,3 milliméterre emelkedik ki a síkból, és bár akad néhány „pengébb” mobil, azok mindegyike legfeljebb HSDPA+ modemet foglal magában. Érdekességképpen megjegyzendő, hogy jelenleg a trónon a Gionee Elife S5.5 foglal helyet, ami szintén Kína termése. Ez egy nyolcmagos MediaTek lapka köré épül az 5,5 colos paneljével, és mindössze 5,55 mm vastag.
Az Oppo az R3 esetében nem sok változtatást hajtott végre annak értekében, hogy elérjék ezt a rekordot, ugyanis a készülék specifikációja szinte teljesen megegyezik az Oppo R1-et áprilisban leváltó R1S-ével. Az egyetlen lényeges változtatás a főkamera esetében történt, ez pedig elegendő is lehet ahhoz, hogy egy vékonyabb házba költöztethessék az újdonságot. Az R1S-nél látott 13 megapixeles megoldás helyét egy 8 MPixeles egység vette át, mely továbbra is egy LED-es segédfény támogatását élvezi, ha pedig videózásra kerülne a sor, akkor ezúttal is a Full HD jelenti a maximumot. Az R3 előlapját egy 5 hüvelykes, 1280 x 720-as felbontású megjelenítő uralja, ebből kifolyólag 294 PPI-s pixelsűrűséggel kell számolni, ami egy telefon esetében rászolgálna az Apple „Retina” jelzőjére. A panel IPS technológiát vonultat fel, így minden tekintetben megfelel az elvárásoknak (betekintési szögek, fényerő, stb.). És ha már volt szó a főkameráról, tegyük az előre tekintő egységet is egy kicsit a nagyító alá. A jellemzően videóhívásokra szolgáló kamera itt már a divatos „szelfizésre” (önarckép) is remekül használható, mivel egy 5 megapixeles megoldásról van szó.
A telefon kapcsolati képességei impozánsak, az NFC chipen kívül talán minden fontos dolgot tartalmaz. A már említett 4G LTE támogatáson túlmenően akad a fedélzeten 802.11 Wi-Fi DLNA-val és Wi-Fi Directtel kiegészülve, A-GPS vevő, FM rádió RDS-sel, valamint persze a Bluetooth 4.0 modul sem maradt ki a repertoárjából. A teljesítményfelelős a Qualcomm Snapdragon 400 szériából származó MSM8928 lesz. Ebben a lapkában az energiahatékonyságról híres Cortex-A7 magok vannak jelen, de immáron 1,6 GHz-es órajellel társítva, így itt már inkább a sebesség került előtérbe, és nem az energiatakarékosság. A rendszermemória 1 GB-os méretben képviselteti magát, ami az Android mellett már éppen megfelelő hétköznapi igénybevétel esetén. A háttértár mérete a felére csökkent az Oppo R1S-nél látotthoz képest, tehát a 16-ból 8 GB lett, ám ezt teljesen korrekt módon, egy microSD kártya slottal ellensúlyozták a mérnökök. Az R3-on a Color OS bőrébe bújtatott Android 4.3 fut egyelőre, de minden bizonnyal készül már az egyedi ROM Android 4.4-re frissített verziója is. A 140 grammos okostelefon hátlapja mögött egy 2410 mAh-s akkumulátor munkálkodik, így nagyjából átlagos üzemidőre lehet tőle számítani.
Az Oppo R3 még ebben a hónapban megvásárolható lesz, de egyelőre csak Kínában fogják forgalmazni, az ára átszámítva kb. 270 euró körül alakul. A készülék két színben, feketében és fehérben lesz megvásárolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. legyes
2014.06.16. 09:42
Egész jól néz ki feketében. Ha lesz hozzá CyanogenMod támogatás, az egyik legjobb vétel lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. stoker93
2014.06.16. 10:58
és ha meg majd valami megkoccolja meg ketté törik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gargoyl
2014.06.16. 23:36
Átlagos üzemidő ,na persze.A hasonszőrű laposkákhoz képest.
Én egyáltalán nem bánnám ha egy centi vastag lenne csak bírja az akksi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!