iPon Hírek

Remake helyett reboot lesz a System Shock

Dátum | 2016. 06. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Habár a Night Dive Studios eredetileg a régi System Shock remake-jét szerette volna megcsinálni (tehát többnyire csak a felújított grafikára, és a némileg átalakított irányításra koncentráltak), végül ennél jóval több lesz belőle. Erről a stúdió vezetője, Stephen Kick beszélt, aki elmondta, hogy a projekt tényleg az 1994-es System Shock felújításának indult, azonban annyi munkát tesznek bele olyan nagy rajongással, hogy rájöttek, ennél jóval többre is képesek. "Ez a játék sokkal többet ad, mint amire egy sima remaster alapján számíthatnánk. Ez most már a klasszikus játék teljes rebootja, amiből valami egészen új fog kisülni". Mindez ugyebár azért is érdekes, mert menet közben az Otherside Entertainmentnél készül a System Shock 3, és eredetileg mindenki arra számított, hogy az hozza majd az újdonságokat, míg a Night Dive majd a nosztalgiára épít a klasszikus epizód felújításával. Akárhogy is, a készítők a héten, egészen pontosan június 28-án elindítják a Kickstarter-kampányukat a játék finanszírozására. Ezzel együtt egy rövid alfa demó is elérhetővé válik Steamen, GOG-on és a Humble Store-on, így mindenki belekóstolhat egy kicsit abba, mit is szán nekünk a Night Dive. A játék pre-alfa verziója márciusban így nézett ki:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2016.06.27. 15:40
Elég lett volna modernizálni, a hülye ötleteikkel fogják kinyírni a játékot. Jó még nem sült ki abból ha egy remekbe szabott kultuszcímet valaki felturbóz a saját ötleteivel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. idArns Szefm...
2016.06.28. 08:28
Nehogy valaki valami újat rakjon le az asztalra Légy egy kicsit optimistább, hátha jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester idArn...
2016.06.28. 09:50
Nincs bajom ha valaki újat tesz le az asztalra, a gondom azzal van ha fognak valami jót, és a modernizálás helyett saját ötleteket akarnak beleerőszakolni. Ha ennyi saját ötletük volt, akkor bizony tudnának saját fejlesztést aminek az ihletforrása lett volna az SS.

Tegyük fel azt mondom van egy karakterfejlesztgetős cybercuccos játék, én meg új ötletként leviszem a víz alá és mutálom nem kibernetizálom. Jujj az már majdnem bioshock és nem Deaus Ex... Volt egy jó ötlet, de csak szétbarmolok egy nagy címet.

Optimista vagyok mert várom, de ez inkább naív dolog... nem pedig realista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cheatergs idArn...
2016.06.28. 15:49
Úgy tom, készül a System Shock 3, tán azt is ők csinálják. Új epizód, abban van hely kísérletezni.

Aki ezt a címet várta, az remake-ről álmodott, tehát tökuaz az élmény, mint az eredeti, csak modern grafikával, meg max itt-ott finomhangolt játékmechanikával.

Persze ettől még akármilyen lehet a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!