iPon Hírek

Remek konstrukció lett a Nubia Z17 mini

Dátum | 2017. 04. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nubia ezúttal egy olyan új okostelefonnal rukkolt elő, ami minden jel szerint Ázsia mellett Európába is el fog jutni és remek lesz az ár-érték aránya. Szóval igazán sok érdeklődőre számíthat a ZTE, illetve annak leányvállalata. No, de lássuk is, mit tartogat a Z-szériába besorakozó újdonság.
Egy felső-középkategóriás képességekkel érkező készülékről beszélhetünk, ami 5,2 hüvelykes megjelenítővel és egy kapacitív, haptikus előlapi nyomógombbal jön. Az okostelefon tervezői olyan panelt alkalmaztak, ami kiváló kontraszttal (1500:1) és 85 százalékos NTSC színtérlefedettséggel dolgozva próbálja majd lenyűgözni az érdeklődőket. Az egység LTPS eljárással készül és IPS technológia, valamint 1920 x 1080 képpontos felbontás jellemzi. A Nubia Z17 mini előlapi kamerája 16 megapixeles szelfik megörökítését és Full HD videóhívások bonyolítását teszi lehetővé, ez a képalkotó egy olyan lencserendszerrel van megtoldva, ami 80 fokos látószögű és F/2.0-s apertúra jellemzi. A főkamera már sokkal komolyabb, noha csak 13 MPixeles. Egy duálkamerás modulról beszélhetünk, ami IMX258 szenzorok párosára épül. A fejlesztők egy olyan megoldás mellett döntöttek, aminél az elsődleges kamera RGB színszűrős, a társa pedig monokróm, így nagyobb szabadságot ad a kreativitásban, több részletet tud megörökíteni alacsonyabb zajszint mellett és szimulálni is képes a mélységélességet (F/1.0-tól F/16-ig). Mindössze 0,1 mp alatt tudja az egység beállítani az élességet, F/2.2-es a rekesznyílása, támogatja az optikai stabilizálást és 4K videózásra biztosít módot.
Kétféle belbeccsel lehet majd hozzájutni a Nubia Z17 minihez. Az alapot jelentő konfiguráció a Snapdragon 652 platformra épül 4 GB-nyi rendszermemóriával megtoldva, a drágábbnak ígérkező eszköznél pedig már 6 GB-os RAM-mal lehet számolni, melyhez a Snapdragon 653 társul. A két gépezet ezek alapján egyaránt négy-négy Cortex-A53 és A72 processzormagra épül, mindkettőnél 1,44 GHz-esek az energiahatékonyságra kihegyezett feldolgozók, ám az erősebb, Cortex-A72 egységek már 1,8 és 1,95 GHz-en üzemelnek az egyik-másik esetben – értelemszerűen a kövérebb memóriával szerelt gép lesz az izmosabb. A grafikus feladatok felelőse mindkét terméknél az Adreno 510 IGP. A háttértárat lehet bővíteni akár 200 GB-os kapacitású memóriakártya hozzáadásával is, alapjáraton pedig kiviteltől függetlenül 64 GB tárkapacitással kell számolni a Nubia Z17 mini esetében. Az okostelefon villámgyors 4G LTE hálózati modemmel érkezik, ezen felül pedig van még benne 802.11ac szabványnak is megfelelő, kétsávos WLAN, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő is. Sőt mi több, szerencsére az NFC chip sem hiányzik a mobil kelléktárából. Dual-SIM-es szerkezetről beszélhetünk, ami aligha lep meg bárkit egy kínai eszköznél, de sajnos azt a trendet is követi, hogy a második kártyahely egyben a tárhely bővítésére szolgáló slot is.
Az új Nubiát prémium kidolgozottság és anyaghasználat jellemzi minden milliméterén. Az előlapot lefedő üvegréteg pereme lekerekített, hogy kényelmesebben üljön a felhasználók tenyerében, a ház többi része pedig alumíniumötvözetbe burkolózott, ami egyszerre könnyű és merev is. A szerkezetet 146,65 x 72,5 x 7,45 milliméteres vonalak ölelik körül és 155 grammot nyom. A Nubia Z17 mini megvásárolható majd kétféle fekete, arany és vörös színben is, ez utóbbi bizony már elég feltűnő lesz az emberek tenyerében. Az operációs rendszer szerepét az Android 6.0 tölti be, ami szomorúságra adhat okot, de legalább a ráhúzott Nubia UI 4.0 grafikus felhasználói felület bővelkedni fog az extrákban, ami némi vigaszt nyújthat. Ujjlenyomat-olvasónak sincs híján a készülék, a biometrikus szenzor a Nubiáknál megszokott módon, hátul helyezkedik el. A készülék üzemidejével biztosan nem lesz gond, egy 2950 mAh-s akkumulátor került a hátlapja alá, és gyorstöltés támogatással is szolgál, szóval hamar menetkész állapotba hozható majd a lemerült okostelefon is.
A Nubia Z17 mini nem meglepő módon Kínában kezdi a karrierjét április 13-án, de szerencsére a ZTE azt is elárulta, hogy mikor érkezik a masina más régiókba. Az indiai és az európai régióba május második felében fog befutni a készülék. Az alapot jelentő 4 GB-os, Snapdragon 652-es modell 1700 jüanba kerül majd, a maximalisták pedig 2000 jüan kifizetésére készülhetnek a 6 GB RAM-mal és Snapdragon 653 lapkával szerelt megoldásért. Ezek az összegek átszámítva nagyjából 250 és 295 dollárnak felelnek meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tonyesz
2017.04.11. 13:38
ez is aztán nagyon "mini"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!