iPon Hírek

Rendezte sorait az Apple, íme az iOS 8.0.2

Dátum | 2014. 09. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple gyorsan szerette volna frissíteni az iOS 8-at az iPhone 6 és 6 Plus megjelenését követően, ám az iOS 8.0.1 igencsak félresiklott. Annyi hibabejelentés érkezett be utána az Apple-höz, hogy le is állították a terjesztését, és azonnal belefogtak a problémák orvoslásába. A bugok a jelek szerint hamar ki lettek küszöbölve, hiszen máris itt a gyógyír az iOS 8.0.2 személyében.
No, de mit is okozott az iOS 8.0.1, miért kell máris a 8.0.2 érkezéséről beszámolnunk? Az első sok változást hordozó iOS 8 frissítés telepítését követően nagyon sok készüléknél megzavarodott a TouchID, ujjlenyomat-olvasó működése, ami szerves részét képezi mostanra az iPhone 5s mellett a 6 és a 6 Plus modelleknek is. Valamint, ha ez nem lett volna elég, a térerővel is akadtak gondok. Sokszor egyáltalán nem találta a szolgáltatóját a készülék, így még az alapvető feladatukat sem tudták ellátni rendesen az érintett okostelefonok. Mindez azonban most már a múlté az Apple közleménye szerint. Nézzük tehát, hogy mik az igazi pozitív változások, amelyek az iOS 8.0.1-gyel léptek életbe.
A legfontosabb, hogy az Apple szakemberei javítottak egy olyan hibát, ami korábban meggátolta az új HealthKit applikáció használatba vételét. A frissítést követően máris próbára lehet tenni az egészséggel kapcsolatos szolgáltatást. Előfordulhatott, hogy bizonyos alkalmazások nem tudtak hozzáférni a felhasználó fényképeihez, szerencsére a frissítéssel ezt is orvosolta a vállalat – ez egyébként az új iPhone-okat érintette. Szintén a fotókkal – illetve videókkal is – kapcsolatos probléma volt, hogy a Safari böngészőn keresztül nem lehetett ilyen tartalmakat feltölteni; az iOS 8.0.1 ezt is kiküszöbölte. Az új rendszernél az Apple beengedi már a harmadik féltől származó billentyűzeteket is, azonban itt sem stimmelt alapból minden. Javításra került az a hiba, aminek okán esetenként visszaállt a gyári gombsor a jelkód használatát követően. Az iPhone 6-nál és a 6 Plusnál javult az Elérhetőség funkció megbízhatósága. Továbbá elejét vették annak, hogy a szöveges és multimédiás üzenetek néha váratlan adatforgalmat generáltak, fogadáskor és küldéskor egyaránt. Jobb lett a családi megosztásnál az appokon belüli fizetős tartalmak beszerzésének szabályozása. Az iCloud használata sem éppen úgy ment, ahogy az a nagy könyvben meg volt írva – és itt most nem a biztonságtechnikai hiányosságokról van szó. A csengőhangok biztonsági mentése néha egyszerűen nem volt visszaállítható. Az iOS 8.0.2 minden olyan készülékre elérhető lesz, amire megjelent az iOS 8. Ennek megfelelően érintett minden telefon az iPhone 4s-ig visszamenőleg, valamint az összes iPad az első generációt leszámítva és az aktuális iPod Touch (5. generáció) is. A javítócsomag mérete széles skálán mozog, a különböző eszközök esetén 10 és 80 MB között van. Azoknak, akiknek már az iOS 8.0.1 van fent, ezúttal tényleg minél hamarabb érdemes túlesnie a frissítésen. Ugyanakkor zárásul azt is meg kell jegyezni, hogy továbbra is akadnak panaszos felhasználók, akik éppen olyan hibajelenségekről számoltak be ezúttal, amik az első frissítést követően jelentkeztek a hét közepén. Remélhetőleg ezek már csak egyedi és ritka esetek, vagy talán nem is az iOS 8.0.2 számlájára írhatóak, hanem a rendszer hibázott a frissítés során, és még az iOS 8.0.1 érezteti a hatását.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. mataczadri...
2014.09.27. 16:24
És akkor most ettől nem hajlik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. djgeg
2014.09.27. 17:01
Aztán ez is hozott rögtön pár bugot..... Valami érdekes folyik apple ék háza táján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. nana95 matac...
2014.09.27. 17:09
Hasonlót akartam én is írni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. krakko matac...
2014.09.27. 17:56
Ha a kövér segükkel ülnek rá, akkor hajlik úgy mint a többi. Most a telefont minek veszik az emberek, hajlítani, vagy telefonálni? Nem is értem ezt a hülye hisztériát. Bár lehet, hogy a sárga irígység miatt van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Kajafun krakk...
2014.09.27. 18:07
Fogd fel ugy, mint egy fagyasztott gyurmát! Kb úgy viselkedik zsebben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Curtis
2014.09.27. 18:12
Egy trágya lett az egész: 5s-em van, a frissítés óta kilép az alkalmazásokból, belefagy a tárcsázásba, nem lehet "felvenni" a hívást csak pár mp. után stb....
(tudom én b.el: miért frissítettem a 8ra és alapjában véve miért van Iphone-om... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Kajafun Curti...
2014.09.27. 18:20
Ezt a HSZ-t elmentem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. toxca91
2014.09.27. 19:39
most komolyan, ki vesz meg egy elkezdett almat a piacon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim
2014.09.27. 20:04
Amennyiben a hozzászólásotoknak semmi köze az iOS-hez, használjátok az OFF bbcode-ot!

Az OFF használata viszont továbbra sem ment fel senkit a fórum szabályzat 2.2-es pontja alól!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mataczadri... krakk...
2014.09.27. 20:54
Nem a sárga irigység miatt kritizálom a selejtes terméket. Csak szimplán az miatt, mert ebben a kategóriában nem engedhető meg az ilyen mértékű "hiba" elnézése. Azért írtam, amit írtam, mert az Apple ahelyett, hogy erre reagált volna, azzal, hogy oké kicseréljük inkább, hallgatnak az egészről. A szoftvert javítják, de mivel egy bug javításával lesz három másik, ezért el tudom képzelni az eredményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. asdsa Asagr...
2014.09.27. 21:29
Omg, akkor rakjatok már egy off gombot kommenteléshez is, fele ember fel sem megy fórum részre, persze hogy sokan nem használják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. malvoisen matac...
2014.09.28. 10:47
Igazad van, tényleg nem reagáltak rá. De az is lehet, hogy te nem vagy elég tájékozott a témában.

http://www.theverge.com/2014/9/25/6845611/inside-apples-iphone-6-torture-building
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. bPatrik Curti...
2014.09.28. 12:55
Nekem is 5s van és 8.0-al sem volt és 8.0.2-vel sincs semmi bajom, pedig gyűröm a telót rendesen. Lehet meg kéne ejtened egy restore-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mataczadri... malvo...
2014.09.28. 13:53
Már bocsánat, de egy ilyen patinás cégtől nem ez az elvárt válasz, főleg nem a prémium termékeik tekintetében.Itt jönnek azzal, hogy na de mi teszteljük őket, akkor ezek szerint a felhasználók első zsebei többet érnek...Ja és ha itt nem hajlott úgy el, akkor hogy lehet, hogy egy átlag ember a hüvelykujjaival elgörbítette?
Szerk.: akkor teszteljék így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. malvoisen
2014.09.28. 15:47
Megis mit kellett volna reagálni? Azzal meg ne farassz, hogy az átlag csávó elgorbitette, mert hiába vicsorog a kamerába, nem túl hiteles, hogy ugyanannyira hajlitja az egyik telefont, mint a másikat. Ugyes volt az unbox therapy, jo forgalmat csináltak a csatornának, de a "tesztjuk" ugyanakkora hülyeség, mint a ratedrr, meg a 6 emeletes drop tesztek.

Egy független fogyasztói szervezet hitelesített meresen viszont kiderült, hogy az iPhone nem hajlik jobban, mint a többi telefon.

http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/consumer-reports-tests-iphone-6-bendgate/index.htm

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fzoltan matac...
2014.09.28. 18:02
Az Apple mióta gyárt prémium terméket? Nem, nem az árára gondolok, hanem a minőségre?
Soha a büdös életben nem gyártott jobbat, mint akármelyik másik cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kihaennem
2014.09.29. 07:15
az apple mindig is prémium termékeket gyártott nem ugy mint az alcatel meg a samsung, anyag választás teljesítmény és összerakás tekintetében is.
az oprendszer meg ne mhozzáférhető ami miatt megint csak felsőbb kategóriás biztosnágos termék.

applenek nincs "najó ez ugy ahogy működik" telefonja mint a samsungnak meg a többi szerencsétlen cégnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. meridaboy
2014.09.29. 10:19
A cikk második felében, ahol a javítások felsorolása olvasható, többször is a 8.0.1 van írva. Ezt én értem félre vagy a szerző elírta és 8.0.2-t szeretett volna publikálni? Amúgy androidosként mondhatom, hogy szerintem abban is van bőven bug, de ettől nem fogok sem iOS-re váltani sem firefox-ra mint ahogy amásék sem másra! Kinek a pap, kinek a papné! (nekem inkább a lánya ) Ne fikázzuk a másét, inkább szerény vélemény nyilvánítsunk s csak az után, hogy a szemünkben megláttuk a szálkát keressük a máséban!
Az ominózus említett videót ami a you...-on terjed: valóban hitelesebb lenne, ha egy erőmérővel végeznék és utána hasonlítanák össze az eredményeket!
(mondom ezt note3 tulajként!)
U.i.:
Ne szét húzzunk, tartsunk össze!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mataczadri... malvo...
2014.09.29. 15:26

A selejtes termékeket, mivel meghajlottak egy farmer ELSŐ zsebében, ami korántsem nem rendeltetésszerű használatból fakadó hiba, visszahívják.Ez az elvárható reakció egy ilyen kategóriás termék forgalmazójától.


Az egész dolog lényege különben annyi, hogy az alumínium nem rugalmas, a műanyag meg igen. Hiába csinálnak tesztet, nem az a lényeg hogy a többi is hajlik, meg törik, hanem az hogy az Iphone 6 úgy is marad, miután egy nagyobb erőt fejtettek ki rá.


RatedRR természetesen hülyeség, akárcsak ahogy a Brainiac és a Mythbusters, ezek egy cseppnyi humorérzékkel felfoghatók.Poénnak linkeltem.#Fzoltan Prémium árkategóriás, így már tetszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2014.09.29. 15:32
Ez az hajlítgatós hajcihő emlékeztet arra, amikor egy néni beperelte valamelyik mikrosütő gyártó céget mert nem volt a használati utasításban, hogy macskát nem lehet benne szárítani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen matac...
2014.09.29. 20:42
Az Apple közleménye szerint 9, azaz kilenc megkeresést kaptak az ügyben. Ez enyhén szólva nem elég ok a visszahívására.

Arra pedig, hogy egy YouTube csatorna az iPhone hajlitasban nyereszkedik, pontosan jo volt a reakció, miszerint az ő minőségbiztosítási eljarasuk szavatolja, hogy elszigetelt esetekről van szó. Mellesleg független mérések is ezt támasztják alá.

Értem en, hogy hangos az internet egy viral videó miatt, csak a helyzet az, hogy valós károsultak nem nagyon kerülnek elő, vagy mar rég kaptak új készüléket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!