iPon Hírek

Rendhagyó headset játékosoknak, Bass FX technológiával

Dátum | 2014. 07. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Cooler Master játékosokat kiszolgáló részlege, a CM Storm ma egy új terméket mutatott be, amely nem más, mint egy speciális headset. A fülhallgatóból és vezetékre szerelt mikrofonból álló termék szabadalmaztatott technológiával gondoskodik a tiszta hangzásról és az erőteljes mélyhangokról, de ezzel együtt anyaghasználatára sem lehet panasz, és persze dizájnja sem utolsó.
A CM Storm Resonar Gaming Headset névre keresztelt termék alumíniumházba épített hangszórókkal érkezik, amelyek egyenként 8 milliméteres átmérővel bírnak. A halójáratba illeszkedő hangszórókat a szabadalmaztatott Bass FX technológiával is felvértezték, ami intenzív mélyhangokat biztosít, legyen szó rendkívül pörgős játékról, vagy éppen pihentető zenehallgatásról.
A Resonar elsőként alkalmazza az említett Bass FX technológiát, amelynek lényege, hogy a fülhallgatók hátulján lévő kis szabályzóval elforgatható a hangszórók mágnese, így a mélyhangok intenzitása két szintben állítható. Ez a megoldás remek hangminőséget biztosít mindenféle szoftver alkalmazása nélkül – csak rajtunk múlik, hogy a mélyhangok intenzitását alacsonyra vagy magasra állítjuk, a hangminőség ugyanis mindkét esetben kiváló marad.
A Resonar headset hangszórói strapabíró házban foglalnak helyet, és természetesen jár hozzájuk három pár különböző méretű füldugó betét is, ami egyrészt passzív zajszint-csökkentőként funkciónál, másrészt a hosszantartó kényelmes használatról is gondoskodik.
A mikrofon vezetékre szerelve foglal helyet a rendszerben, működésére pedig aligha lehet panasz, hiszen gyártója szerint tisztán és érthetően továbbítja beszédünket, zavaró háttérzajok nélkül. Annak érdekében, hogy a terméket minél több konfigurációval lehessen használni, egy 3,5 milliméteres jack audió csatlakozókkal ellátott elosztót is rejt a csomag, így a fejhallgató és a mikrofon külön-külön is csatlakozhat a rendszerhez. A hangszórók a 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le, impedanciájuk pedig 20 ohm. A mikrofon egy Omni-Directional típusú megoldás, amely a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományban működik. Az egység jel/zaj aránya 58 dB körül helyezkedik el, érzékenysége pedig -44 +/-4 dB.
Jó hír, hogy az új headset speciális, 130 centiméter hosszú kábelt kapott, ami nem hajlamos az összegubancolódásra, a kiegészítők és a termék kényelmes tárolásáról pedig egy igényes, cipzárral ellátott tartó gondoskodik. Annak érdekében, hogy a játék és a telefonbeszélgetés között könnyedén és gyorsan lehessen váltani, vezetékes távirányítót is kínál a termék. A Cooler Master CM Storm Resonar Gaming Headset várhatóan júliusban kerül az üzletek polcaira, ajánlott bruttó végfelhasználói ára pedig 12 990 forint lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. XuChi
2014.07.01. 18:35
Ez tetszik. Kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YellowFlas...
2014.07.01. 19:34
13-ért én is beruházok egyre. Éppen most halt be az AKG-m, és még a gumiharangot is elhagytam róla valahogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SoulEater7...
2014.07.01. 21:04
Nem értem, egy ilyen miért jó játékra.
Egy idő után elkezdi rettenetesen irritálni a füleidet.
Inkább egy jól kipárnázott, kényelmes, teljes fület körbefogó fejhallgatót vennék, és hozzá egy minőségibb asztali mikrofont, nehogy kontakthibás legyen a mikrofon része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zotya21
2014.07.01. 23:03
érdekes én kb 5-6 éve használok agybadugóst és eszébe sincs irritálni a fülem

sőt a fejhallgatóba szokott régebben belerohadni a fülem főleg nyáron

nekem is kéne de most rendeltem nemrég két fülest
mert nekem is most ment tönkre ami volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. R3LaX123
2014.07.02. 02:52
Az "agybadugós" nekem se irritálta a fülem soha (csak a sima, mezei fülhallgató, de az 30 perc után), pedig gyakran használom zenehallgatásra több órán keresztül. Ennek ellenére játékra nem tudnám elképzelni.
Viszont a Razer Barracuda fülesem az utóbbi időben elkezdte nyomni a fülem (olyan mintha a párna az 5 év alatt megkopott, összement volna és a kemény hangszórót fedő műanyag részhez hozzáér a fülem), de jelenleg nem akarok 30k-t kiadni egy másik fülesre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!