iPon Hírek

Rendhagyó Mini-ITX PC ház a Gigabyte-tól

Dátum | 2014. 08. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Mini-ITX formátumú számítógépházak között sok az unalmas darab, de néha-néha szerencsére azért beesik egy-egy érdekesség is – most például a Gigabyte műhelyében készült el egy rendhagyó példány, ami kívül és belül is felvonultat egy-két látnivalót.
Az Essence névre hallgató újdonság piros-fekete dizájnnal érkezik, méghozzá meglehetősen kompakt méretben. A 300 x 234 x 70 milliméteres ház belsejében egy kivehető keretre szerelve foglal helyet a Mini-ITX alaplap, illetve a 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD, ami azért jó, mert így a szerelési folyamatot picivel egyszerűbb elvégezni. A fotók alapján az alaplap felett nem sok hely van a processzorhűtő számára, így csak alacsony profilú CPU hűtől jöhetnek szóba, vagy olyan passzív hűtővel ellátott alaplapok, mint amilyen a lenti fotón is látható.
A keret alján egy tápegység modult láthatunk, ami 120 wattos teljesítménnyel áll a rendszer rendelkezésére – ez ebben a méretkategóriában untig elég is, hisz bővítőkártyák alkalmazására nincs igazán mód.
A megfelelő szellőzésről több nagyméretű szellőzőfelület gondoskodik, a ház tetején pedig három darab, egyenként 40 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor teljesít szolgálatot. Az előlapi portok – amelyek között két USB 2.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik – ezúttal a ház aljára, könnyen hozzáférhető helyre kerültek.
A rendhagyó Mini-ITX számítógépház augusztus 9-én kerül az üzletek polcaira, méghozzá elsőként Japánban, ahol 134 dollárnak megfelelő japán jenért lehet majd megvásárolni. A FanlessTech munkatársai szerint az új számítógépház az Amerikai Egyesült Államokban nem kerül majd többe 100 dollárnál. A várható európai árazással és megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. gabesz7630
2014.08.05. 17:35
Vegre valami normalis kicsi haziko.
Futurisztikus a design meg sem az alienbol megismert munkagepre hajaz.
De ez sem tokeletes azzal a vinyo elhelyezessel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2014.08.05. 19:25
Valami ilyesmi házak kellenének csak, olyan riser card bigyóval amivel fektetve ugyan, de lehet bele tenni dedikált videókártyát.

Nem értem minek kell még mindig ezeket a szekrény nagyságú PC házakat nyomatni, mikor a hardver simán elférne egy ilyen vékony házban is.

A 120+ wattos proci mellé pakolt tri-sli gpu-k + 5 vinyó configok tulajaiknak nyilván kevés ez, de egy átlag gép befér ekkora házba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2014.08.05. 19:35
Egy ilyet nekem kicsit erősebb táppal és low profile kártyahellyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Hawaii Phant...
2014.08.06. 10:09
A Colorful Desert Eagle 1 és 2 ilyesmi, bár nem paneltáppal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!