iPon Hírek

Rendhagyó újdonság: apró PC beépített LED-es projektorral

Dátum | 2013. 10. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Gigabyte BRIX sorozatú apró asztali számítógépei igen vonzó megoldások, amelyek rendkívül kompakt felépítésük ellenére akár igazán ütőképes hardverrel is kaphatóak. A korábbi hírek alapján várható, hogy a termékekből picivel nagyobb, erősebb utódok is érkeznek a nem is oly távoli jövőben, sőt, a Gigabyte friss bejelentése szerint egy beépített projektorral ellátott példány is forgalomba kerül majd, ami egy igazán kompakt házimozi PC lesz.

A legújabb BRIX konfiguráció rendhagyó koncepciót alkalmaz, ugyanis egy komplett projektort is elrejtettek a házában. A 75 lumenes fényerőt biztosító LED-es DLP projektor WVGA, azaz 854 x 480 pixeles felbontást kínál, kontrasztaránya pedig 900:1. Az állítható fókusszal rendelkező projektor akár 85 hüvelykes képátlójú képet is a falra vagy a vászonra tud vetíteni. A rendszer két darab, egyenként 1,5 wattos terhelhetőségű hangszórót is kapott, így végszükség esetén ezeket is használhatjuk mozizáshoz vagy prezentációhoz. A pici konfiguráció használatához csak egy tiszta, fehér falra van szükség, de akár vászonra is vetíthetjük a PC képét, így még monitorra sincs szükség. Extra, hogy a repertoárban HDMI videó bemenet is lapul, így akár külső eszköz képének kivetítésére is képes az apró LED-es projektor. Természetesen maga a projektor a PC-től függetlenül is működik, azaz önállóan ki- és bekapcsolható. A 114,4 x 107,6 x 48,9 milliméteres mérettel érkező BRIX Projector természetesen már Intel Haswell sorozatú processzort alkalmaz, méghozzá egy Core i3-4010-es modellt, amely két CPU maggal és 1,7 GHz-es magórajellel rendelkezik. A processzor mellé akár 16 GB-nyi DDR3L rendszermemória is társítható, az adatok tárolásáról pedig egy mSATA formátumú SSD meghajtóval gondoskodhatunk. Utóbbiak közül sajnos egyik sem tartozék, de így legalább olyan memória és SSD kerülhet a termékbe, ami megfelel igényeinknek és pénztárcánk vastagságának. A kompakt PC külön videokártyával nem rendelkezik, így az említett processzor Intel HD Graphics 4400-as integrált videó vezérlőjével kell beérni. Jó hír, hogy a kínálatban egy Mini PCI Express 2.0 x1-es modul is lapul, ami 802.11 WiFi és Bluetooth v4.0-s támogatást biztosít.

A csatlakozók között egy Gigabites Ethernet port, négy USB 3.0-s port, egy Mini DisplayPort, illetve egy HDMI bemenet és egy HDMI kimenet található. A négy USB 3.0-s port közül kettő az előlapon, kettő pedig a hátlapon található. Az előlapon extraként egy kombinált csatlakozó is jelen van, ami fejhallgató kimenetként és optikai audió kimenetként egyaránt működik. A Gigabyte BRIX Projector korábban már a Computex és az IDF 2013 alkalmával is megcsodálható volt, most azonban úgy tűnik, a termék kereskedelmi forgalomban való megjelenésére sem kell már sokat várni. A Gigabyte sajnos nem közölte, hogy az új barebone PC pontosan mikor jelenik meg az üzletek polcain, és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sem érkezett információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. MZperX75
2013.10.09. 17:38
Inkább laptoppokba DVDRW helyett egy beépíthető projektort,mind ezt a "fake" 75lumenes vackot idióta felbontásban(bár SD filmnézésre nem rossz)csak nagyon gyenge ez a fényerő,minimum 200-300 lumen 1280x720p-ben vagy 1024x600-ban.

Majd egyszer.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BadDevil
2013.10.09. 19:26
Fantasztikusan jó az irányvonal, már rég el kellett volna kezdeni az efféle masinák elterjesztését. Ebben a formájában nyilván nem egy főnyeremény, de 3-4 éven belül, ha sikerül egy legalább 720p-s belsőt keríteni neki nagyobb fényerővel, telitalálat lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!