iPon Hírek

Rendkívül fontos bejelentések az AMD ünnepi rendezvényén

Dátum | 2014. 08. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD ma ünnepelte harmincadik évfordulóját annak, hogy belépett a grafikus- és játékpiacra, ahol ezalatt az időszak alatt számos innovatív technológiát és terméket mutatott be.
Ez az ünneplés többről szólt, mint a grafikus divízióról, vagyis az ATI-ról, amelyet 1985 augusztusában alapítottak, és amit az AMD néhány évvel ezelőtt vásárolt fel. Ennek megfelelően nem csak a grafikus piacra szánt termékekről, illetve játékokban használatos innovatív technológiákról esett szó, hanem új FX sorozatú processzorokról is. Maga az AMD egyébként 30 évnél régebben alapult: a cég 1969 óta működik, azaz idén ünnepli 45. születésnapját. Kaveri alapú PC modok – meghökkentőek és rendhagyóak
Az AMD az esemény alkalmával rajongók által készített PC modokat is bemutatott, amelyek az alábbiakban tekinthetőek meg. Az első mod egy hokipályába építve érkezik, amelynek a tetején a Montreál és a Toronto csapata küzd egymással.
A második mod egy zenegép (JukeBox), ami a TrueAudio miatt kapcsolódik a témához. A ház a Kaveri alapú PC mellett egy remek hangminőséget produkáló erősítőt, illetve hangszóró(ka)t is tartalmaz, tehát tényleg képes zenegépként működni. Maga az alap egyébként nem egy klasszikus JukeBox ház: a modder egy benzinkutakon használatos kútfejbe integrálta a konfigurációt, illetve az erősítőt és a hangszóró(ka)t.
A harmadik mod már igazán eszement szerkezet, ugyanis a Kaveri alapú PC-t ezúttal egy működő kukoricapattogtató gépbe szerelték. Ez a cucc teljesen ideális házimozi számítógépként történő használatra: kikapcsolódás közben készül az újabb adag pattogatott kukorica, így maximális moziélményben lehet részünk.
Az utolsó mod a sörrajongókat veszi célba. Ennek a modnak egy mobil sörcsapoló automata adta az alapját, ami egyébként tökéletesen működik, így számítógépezés közben akár folyékony kenyeret is magukhoz vehetnek a felfrissülésre vágyó júzerek. Tuning élőben A tuning főszereplője a frissen bejelentett FX-8370-es processzor volt. A processzor fölé folyékony nitrogént tartalmazó párologtató henger került, majd némi elszánt próbálkozás után sikerült 8722,70 MHz-es órajelet elérni, méghozzá úgy, hogy a processzornak nem csak egy, hanem mind a nyolc magja aktív volt.
Ez azért meglehetősen impresszív eredmény, hiszen ilyen magas órajeleket rendszerint "egymagos módban" szokás elérni. Jól jártak azok, akik korán keltek, hogy részt vegyenek az ünnepségen Ajándék Radeon R9 290-es videokártyát kapott mindenki, aki részt vett az AMD ünnepi rendezvényén. Szép kis kupac volt, szó se róla.
A raklapnyi videokártyát az AMD egyik szakembere, John Bryne tolta be a nézőtérre. Lehullott a lepel az új FX sorozatú processzorokról is A korábbi hírünkben bemutatott FX-8370, FX-8370E és FX 8320E processzorokat meg lehetett tekinteni a standon, amelyen éppen folyékony nitrogén alapú tuning zajlott. Ezzel együtt egy FX-9590-es processzort is láthatunk – ez lapul a bal oldalon lévő hatalmas dobozban –, amelyhez még folyadékhűtő rendszer is jár.
Az újdonságokról a TDP értékeken kívül túl sok infó nem hangzott el – gyakorlatilag csak a Turbo Core órajeleket említette meg az AMD illetékese. Sem árakról, sem pedig tulajdonságokról nem esett szó, így egy picit csalódottak vagyunk – még annak ellenére is, hogy a korábbi hír minden információt tartalmaz a rövidesen érkező újdonságokról. Fentebb említett hírünkben egyébként nem csak három, hanem összesen öt új processzorról esik szó. Az új modellek szeptember másodikán válnak elérhetővé, legalábbis az FX-8370 és az FX-8370E egészen biztosan. Ezzel együtt arról is szó esett, hogy csökken egyes processzorok ára – az FX-9590 például jelentősen olcsóbb lesz. Az AMD meglepő módon költséghatékony processzorcsomagokat is piacra dob, ami rendszerépítők számára lesz jó: ezekben a csomagokban több, szám szerint hat darab processzor lapul, és kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni, mint ha egyenként vásárolnánk meg őket. A csomagok Roy Taylor bejelentése szerint a Six Packs nevet viselik. Bemutatkozik a Radeon R9 285 Az AMD ígéretéhez híven lerántotta a leplet következő friss videokártyájáról is, amelyről korábban már több pletyka is érkezett. A szóban forgó videokártya a Radeon R9 285-ös típusjelzést viseli, különlegessége pedig az, hogy elsőként alkalmazza az AMD új, Tonga kódnévre keresztelt GPU-ját. Érdekesség, hogy a rendezvény kezdetekor jótékonysági céllal egy Radeon R9 285-ös aukció is elindult, amelynek végén a legmagasabb összeget felajánló licitáló elmondhatja majd magáról, hogy ő vásárolhatott magának a világon először R9 285-ös videokártyát. A bevétel persze nem az AMD számlájára folyik be, hanem a Child's Play alapítványéra. Az aukció 99 dollárról indult, de a játékfejlesztőkkel folytatott beszélgetések alatt – ami a Mantle API köré épülő játékok előnyeiről szólt – már 300 dollár fölött járt a licit, a rendezvény végére pedig az 500 dollárt is meghaladta az összeg. Hogy mi lett a licit vége? Itt lehet megtekinteni. Némi várakozás után szerencsére megérkeztek az áhított információk is, így kiderült, mit kínál a Tonga alapú Radeon R9 285. Az új videokártya DirectX 12 és Mantle API támogatással érkezik, plusz TrueAudio, illetve Eyefinity támogatás is szerepel a repertoárjában. Utóbbihoz kapcsolódik egy új szolgáltatás, amely a Mix Mode Eyefinity nevet kapta, lényege pedig az, hogy segítségével eltérő felbontású és képarányú monitorokból is készíthető több monitorból álló megjelenítő rendszer.
Szintén fontos megjegyezni, hogy az R9 285 esetében a FreeSync támogatás is elérhető lesz, amit az AMD licencdíj nélkül, ingyen bocsát a monitorgyártók rendelkezésére, a technológia alkalmazása pedig elméletileg nem jelent plusz költséget, így a FreeSync kompatibilis monitorok elvileg nem lesznek drágábbak normál társaiknál – legalábbis a show alkalmával elhangzott információk erre utaltak (de új vezérlő kell a monitorokba miatta, max valsz. lenyelik a gyártók a fejlesztés költségeit).
Ezek után most már tényleg nézzük, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az R9 285-ös modell. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő Tonga GPU 1792 stream egységgel gazdálkodik, amelyek mellett 112 textúrázó, valamint 32 renderelő egység is lapul a fedélzeten. A GPU maximális órajele 918 MHz – ez alighanem a boost órajel értéke. Az új videokártya egyszeres pontosságú számítási teljesítménye 3,3 TFLOP/s értéket képvisel.
A GPU és a 2 vagy 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites memória-adatsín teremt kapcsolatot, a VRAM effektív órajele pedig 5500 MHz. A PCI Express 3.0 x16-os csatolófelülettel érkező videokártya két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását követeli meg, TDP-je pedig mindössze 190 watt lesz. Most már csak az a kérdés, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd. Az előadás alkalmával először 329 dolláros ár hangzott el, de ezt csak viccnek szánták: a termék valódi listaára 249 dollár lesz. Az új videokártya szeptember másodikán rajtol el, és ez a rajt nem formális lesz, ugyanis ettől a naptól kezdve az üzletek polcain is találkozhatunk majd Radeon R9 285-ös videokártyákkal. Az R9 285-ös modellekből többféle kiadás is készül, hála az AMD partnereinek. Ezek az alábbi dián láthatóak:
És a jó híreknek ezzel még abszolút nincs vége. Az AMD szeptember másodikán a Never Settle Space akciót is meghirdeti, amelynek keretén belül a Radeon R9-es sorozatú videokártyákhoz az alábbi címek közül lehet majd válogatni.
Az akciót azokra a Silver, illetve Gold kuponokra is kiterjeszti a vállalat, amelyeket korábban szereztek be a vásárlók – és még nem jártak le. Sőt, a mai naptól szeptember másodikáig bezárólag vásárolt Radeon R9-es sorozatú videokártyák is részt vehetnek majd az új akcióban. A rendezvény során egy twitteres játék is lezajlott, amelynek keretén belül a legkreatívabb fotókat megosztó felhasználók között három Radeon R9 285-ös videokártyát sorsoltak ki. ALS Ice Bucket Challenge A show elején arról is szó esett, hogy az AMD részt vesz a manapság zajló őrületben, amelynek keretén belül jeges vizet zúdítanak a fejükre (és nem utolsó sorban adakoznak is) a vállalkozó szellemű résztvevők – illetve azok, akik a kihívás keretén belül meg lettek szólítva.
Az AMD illetékesei közül öten kerültek fel a listára, akik potenciális résztvevői lehettek volna a kihívásnak, ám közülük valójában csak egy szerencsés – vagy inkább szerencsétlen – élhette át a jeges zuhany élményét. A show alatt zajló internetes szavazás eredménye döntötte el, ki kapja a vizet. A ceremóniának megadták a módját, ugyanis az ítéletet a The Fixer néven ismertté vált figura hajtotta végre, aki munkája során előszeretettel ver szét Nvidia hardvereket.
A szavazás eredményeként Gabe Gravning-et választották ki, így a show végén ő kapta nyakába a vödörnyi jeges vizet, ahogy az a fenti fotókon is látszik. Aki szeretné megnézni a teljes közvetítést, az alábbiakban megteheti:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

171. gery84
2014.08.23. 20:46
TDP 190W, hát én kevesebbre számítottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
170. atti2010
2014.08.23. 20:46
17% nőtt az APU -ra a kereslet, az R9-285 meg szinte "ingyen van" a tudásához képest, nem herélték ki mint a zöldek és mégis kevesebbet fogyaszt olcsóbban, a hab a tortán hogy ez nem egy új generáció csak egy kis javítgatás, eddig is az Nvidia alá mentek az árakban most meg javítottak is rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
169. weri atti2...
2014.08.23. 20:51
Az AMD ezeket a procikat hajszolja mert ez van nekik, de nem igazan lattam meg olyan jatekot ami meg fektette a 8xxx szeriat. Az elkovetkezendo evekben meg meg kevesebb lesz a cpu hasznalatos jatek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
168. DogTheDog
2014.08.23. 20:54
9. kep.

-Brian, can you please tell us what is going on here?

-Haven't got a f:kin clue my man.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
167. Terror
2014.08.23. 20:55
Semmi új termék még mindig, lapozzunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
166. pdx06 Terro...
2014.08.23. 20:57
Hova ez a sietség?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
165. Terror
2014.08.23. 21:00
Akkor épp itt lenne az ideje megtanulnod magyarul, és úgy foLYtatni. Hogy vesszőt és ragokat valamilyen gyerekkori trauma hatására elvből nem használsz, már ki sem fejtem bővebben.


pdx06 - mikor mutattak be új architektúrát utoljára? A következő is csak ráncfelvarrás lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
164. tixem weri
2014.08.23. 21:00
Személy szerint nagyon elégett vagyok a 8320-ammal, jó hogy leváltottam a 2500k-t.

Semmivel sem gyengébb ott ahol én használom és néhol még jól is jön az a 8 modul. Nem hinném, hogy az elkövetkező 2-3 év során cserére szorul majd, utána meg már lehet, hogy olyan apu-k jönnek amikkel már a dvga is értelmét veszti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. Asagrim
2014.08.23. 21:03
Ha ennél a hírnél a továbbiakban még akár közvetve is Intel vs. AMD összehasonlítást látok, a karakterszámmal megegyező időegyégre fogom bannolni az illetőt!

Azt mindenkinek a fantáziájára bízom hogy az időegység perc, óra, nap vagy év!

Mindenkinek adok fél órát, hogy ez tudatosuljon benne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. tookmindeg...
2014.08.23. 21:11
Ez a jeges vizes idiótaság mire is jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. DogTheDog
2014.08.23. 21:12
13. kep:

Brian,that's not the tea,please put it back.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. Capritain Asagr...
2014.08.23. 21:12
Törölve a Fórum Szabályzat 1.10-es pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. Csaber Asagr...
2014.08.23. 21:14
Érdeklődnék hogy a büntetésnek van-e felső határa , vagy simán lehet 2000 év is , na meg azt is megszeretném tudni hogy , netán büntit kapok azt ükunokámra is rátudom hagyni , vagy esetleg a halálom után simán elévül
Amúgy nem sokat kaptak az első videókariért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. pdx06 Terro...
2014.08.23. 21:15
Nem az architektúra érdekel hanem hogy végezze a dolgát. És amíg ezzel nincs gond addig teszek az architektúrájára. Úgyse fog mindenki cpu-t váltani minden egyes újdonságnál, max azok akik az okostelefonokért állnak sorban a mínusz első napon holott még azt se tudják mit akarnak vele kezdeni a fészbúkon kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. atti2010 Asagr...
2014.08.23. 21:15

Személy szerint támogatnám hogy egy AMD CPU hírnél ne legyen már tele "milyen sz.... szöveggel", amikor én átfáradok egy kék hírhez trollkodni és lehúzni (mert ott is van hiba) akkor én legyek az első kitiltott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. DogTheDog tookm...
2014.08.23. 21:16
Hagyd,csak osszezavarna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. atti2010 DogTh...
2014.08.23. 21:18
Brian,that's not the tea,please put it back.

A fórum hivatalos nyelve továbbra is a Magyar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. Asagrim atti2...
2014.08.23. 21:20
+1

... bár poén!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. DogTheDog atti2...
2014.08.23. 21:23
Mivan atti,belejottel a beszologatasba csak nincs kivel vitatkozz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. YellowFlas...
2014.08.23. 21:25
Asagrim: [LINK]

Egyébként muszáj mindent a BF4-hez hasonlítgatni? Értem én, hogy AMD játék, de a kutya se játszik vele, mert rakat kaki az egész.

tookmindegy: Az ALS alapítványnak adakoznak ezzel. Akit kihívtak, annak utalnia kell a zsozsót az ALS számlára. De elment ez is már ilyen "mindenki csinálja, akkor csinálom én is, mert ez a menő" irányba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. atti2010 DogTh...
2014.08.23. 21:29

Nem erről van szó, de ha vitázunk egy tisztelet hogy olyan nyelven történjen amit mindenki megért, a szabályzatról ne is beszeljünk, másrészt volt még egy ilyen topikos aki ha már nem tudott értelmesen válaszolni angolul irt és bugyuta képeket rakott be, (nem az Iponon) de csak saját magát húzta le vele.

YellowFlash

Nézd már meg hányan játszanak a BF4 mielőtt agyonégeted magad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. jedi
2014.08.23. 21:35
Hát én 35-ért 2.5 év garival vettem bő 1 hónapja egy 8350-est ! Nem hiszem, hogy ár/érték arányba, ennyiért, ezzel fel veszi akár milyen proci is per/pillanat a versenyt , akár piros, akár kék oldalról !

Más !
Ahogy látom, az AMD az "APU+dVGA" felé nyomja a piacot ! Természetesen azért, hogy előnyt szerezzen az Intellel szemben ! Az APU IGP-je átvesz majd pár effektet a dVGA-tól, igaz IGP-be most az Intel is nyomul nagyon, csak oda nincs Mantle ! ! A konzol oldali befolyás miatt pedig tud is hatni a piacra ! Lesznek itt még érdekességek ! Én is AMD feké húzok ( nem is tagadom ), de azt én is tudom, hogy az AM3+ -nak vége, kb, ez az év van neki ! Szerintem az FX processzorok nem fognak eltűnni, csak átalakulnak ! Az is lehet hogy FM3-ba majd, IGP-vel, és 8 modullal , jóval 20 nm alatti
csíkszélességgel !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. DogTheDog atti2...
2014.08.23. 21:35
En nem vitaztam ocsem,hanem kepalairasokat keszitettem,van ezzel valami gondod?
Vagy az mar nem eleg,hogy nem szidjak az AMD-t,meg viccelni is csak ugy lehet,hogy az neked megfeleljen?Van lehetoseged,hogy kuldj riportot rola,de ne feszulj itt,mert alig birom visszatartani a rohogest,ok fonok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. atti2010 DogTh...
2014.08.23. 21:46
Nem rólad beszéltem csak egy példa volt, viccelni magyarul lehet a legjobban hidd el nekem olyan cifra szókincse egyik nemzetnek sincs, pld. ahogy elkezdtem WOT-ozni és kilőttem az 1x honfitársat mindjárt az volt a válasz hogy "szakadt volna anyádba a fejed", ilyen szép dolgokat egyik nemzettől sem hall az ember egy egyszerű játékban, sőt lehet néhány külföldi maffiózó is megrettenne tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. Asagrim
2014.08.23. 21:50
Fórum Szabályzat

1.0 PRINCÍPIUM:
1.1 A fórum nyelve magyar.
1.2 A fórumra történő regisztrációval, illetve a regisztrált nick használatával elfogadod a FÓRUM SZABÁLYZATOT és vállalod, hogy maradéktalanul betartod azokat a fórumon történő tevékenykedésed ideje alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. atti2010
2014.08.23. 21:51
vannak a rendkívül fontos bejelentések?

Melyekre gondolsz mert az AMD nem szeret fecsegni, most jön az R9-285 és az R9-285X, karácsonyra ki tudja de nem is kötik az orrunkra (szerintem rossz stratégia), a jövő évi VGA startot meg pláne nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. jedi
2014.08.23. 21:58
Az volt az egyik fő hír, hogy Gabe Gravning-nak mindíg melege van, mivel rossz a "hőháztartása", így folyamatosan hűteni kell ( mesterségesen )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. wishformor...
2014.08.23. 21:59
nah ingyen kellett osztani a vidkarikat? megvenni mar senki nem akarja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. szabosando...
2014.08.23. 22:10
Várható, hogy az új never settle miatt újra lesznek iponon kuponos kártyák? Vagy továbbra se nagyon lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. jedi
2014.08.23. 22:20
S3 Trio 2MB
S3 Trio2MB + Diamond Monster 3DFX Woodoo 4Mb
Tseng ET 6000 + Diamond Monster 3DFX Woodoo 4Mb
Inte740 4MB ( AGP !!! ) + Diamond Monster 3DFX Woodoo 4Mb
Asus V3800 ( TNT2 ) 32MB
ATI Radeon 8500
NVidia MX440
ATI Radeon 9800Pro
ATI Radeon 2600 Pro
ATI Radeon 4850
ATI Radeon 4870
ATI Radeon 4890
ATI Radeon 5870
ATI Radeon 6950
ATI Radeon 7870
ATI Radeon 7970

Az elmúlt 18 évben driver miatt nem nagyon emlékszem hogy szívtam volna, talán az utolsó AGP-s 2600Pro -nál szívtam , mire rájöttem, hogy nem a referencia driver-t, hanem gyártó ( Sapphire ) oldaláról kell letölteni a legfrissebbet mindig ! Amúgy én driver-t csak akkor teszek fel újat, ha kimondottan kéri a játék ! Bétát meg főleg nem !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. atti2010 jedi
2014.08.23. 22:29
Bétát meg főleg nem !

Az RC -t ugyanúgy leszedheted mint a WHQL -t csak ugye mindenki az utóbbi után hőbörög (tisztelet a kivétel) mert nem tudják mi micsoda, gyakorlatilag ugyanaz az mindkettő 1-1 csak a WHQL hitelesítve van ami pénzbe kerül az AMD -nek de ezen kívül semmi különbség, és az Nvidia is tök ugyanígy csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. LechooEdy
2014.08.23. 22:29
Azért a Never settle elég jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. asdsa
2014.08.23. 22:35
Egy FX-9590 alapú kukoricapattogtatót én is elfogadnék. Olyat miért nem osztogattak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. Kajafun
2014.08.23. 22:49
Jaja, pedig lassan jönnek a hideg esték, fűteni kéne!
Amúgy 8mag 8ghz, hát az szép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. j.panzer
2014.08.24. 00:27
Mi értelme egy fórumnak, ha az ember nem nyilváníthat rajta véleményt? Semmi személyeskedés nem volt a kommentemben, pusztán csak leírtam - kissé ironizálva - hogy szerintem az APU technológia lényegében egy zsákutca, valamint, hogy semmi értelmét nem látom a TDP és az órajel emelésének, egy már bizonyítottan nem versenyképes architektúrán.

Semmi értelme nincs egy fórumnak, ha csak "semleges" témákról lehet beszélni. "Jaj, de szépek a képek", "jaj, de vicces a jeges víz challange". Ez egy tech fórumon teljesen irreleváns, az számít, hogy mi az emberek véleménye adott termékről. Az persze érthető, sőt elvárt, ha a durva, személyeskedő, sértő kommenteket leszedik, de ez már itt túlzás. Nem is kell itt kitiltani senkit, nekem most egy ideig jól elment a kedvem ettől az oldaltól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. sjacint
2014.08.24. 01:03
A cikkben kevés a hír.
Intel vs. AMD vitát már nagyon sokan unják, ezért ok az, hogy nincs erről vita.
Az, hogy zsákutca-e ez az irány, az meg kb. még 5 év mire kiderül.
Ha jól emlékszem az FX széria az oldalága az apu fejlesztéseknek.
Bár lehet nem jól emlékszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. Asagrim j.pan...
2014.08.24. 01:06
És mi értelme 3 szálon folytatni ugyanazt a vitát?

http://ipon.hu/hir/a_videovezerlo_piacon_az_amd_novekedese_volt_a_legnagyobb/30802

http://ipon.hu/hir/ez_az_ot_uj_amd_fx_processzor_erkezik_szeptemberben/30836

"A popcorn sütő gondolom azért van, hogy hasznosítsák az AMD procik TDP-jét. 220W-on már lehet pattogtatni azokat a kukoricákat.

Szánalmas az a vergődés, amit az AMD levág CPU fronton."


Nincs benne semmi kivetni való, ugye? Még csak véletlenül sem felesleges indulatokat gerjesztő, provokáló, észérveket nélkülöző flame, áh, dehogy! Még jó hogy az ilyen tartalomra nincs fórum szabály ... ja, de:

2.0 FÓRUM TABUK:
[...]
2.2 Minden olyan hozzászólás, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.


Az a bajotok hogy túl sokáig lett tűrve, hogy a fórum szabályzat csak dísznek van, és szokatlan, hogy valaki hirtelen nekiállt betartatni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. somakka
2014.08.24. 02:04
Öcsém én annyira ott lettem volna hogy megkaphassam a 100.000 ft os vga t az eggyik álmom máris teljesült volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. siriq
2014.08.24. 03:36
Ha jol emlekszem diego irta meg nekem, hogy a 13-s kepen levo dobozokban nem lehet amd fx proci, hiaba linkeltem az enyemrol a kepet. Nna most eloben is megnezhette. Kozben meg is talaltam: https://ipon.hu/hir/uj_egy_gpu_s_csucskartyan_dolgozik_az_amd/29624 . Errol ennyit kerem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. ncc1701
2014.08.24. 08:25
Sokan nem gondolnak bele, mi van, amikor egy cégnek nincs abszolút semmiféle konkurenciája. Teljesen egyértelmű tény, h az intel iszonyat előnyben van, ezzel kár is vitatkozni. De számomra az amd is nyújt bőven elegendő teljesítményt olcsóbban. És ahová csak lehet, oda amd procis gépet veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. Fada
2014.08.24. 08:59
És én még fizettem ugyanazért a VGÁ-ért. I hate you AMD!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. atti2010 Fada
2014.08.24. 09:08
Azért arra a rendezvényre biztos nem volt egyszerű bejutni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. jedi j.pan...
2014.08.24. 09:19
Szóval a világ egyik legnagyobb, és legnívósabb szórakoztató elektronikai cégének ( Sony ), és a világ ténylegesen legnagyobb szoftvercégének ( Microsoft ) lövésük sincs milyen az igazi technológia, és az egész szakértő bandájuk nem ér egy marék lepkef.ngot sem, mert ők is befordultak a zsákutcába
A vélemény addig vélemény, míg van valós alapja, és nem rugaszkodott el nagyon a realitás talajáról ! Én sem írok olyat, hogy a sima CPU architektura zsákutca, és 5 év múlva, az AMD felvásárolja az Intelt , mert akkora tecnologiai előnybe kerül addig !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. madcaptain
2014.08.24. 09:30
Szep meg minden, de 2014 vege van lassan, a dekstopok lassan a dinoszauruszok sorsara jutnak, mobilt, tablat, laptopot, AIO-t vesznek a nepek.
Normalis Kaveri-s notikat kellene bemutatniuk, illetve Mullins-os Win8 tablakat.

Kar hogy nem egy A10 v. A8-as Kaveri-vel jottek a konzolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. jedi DogTh...
2014.08.24. 09:55
"DUPLAKUTYA" azt hiszem neked sem ártana most egy vödör jeges víz ! D
.
.
.
.
Ezis vicccc vóóót !

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. tookmindeg... Yello...
2014.08.24. 10:00
Köszi YellowFlash!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. atti2010
2014.08.24. 10:01
Igaza van Asagrim módinak, semmi értelme 4-5 topikban vitatni hogy milyen sz@r az AMD CPU de most jelenleg 4-5 emberke rendszeresen ezt műveli, csinálunk egy topikot külön erre ott mindenki leírhatja a buját bánatát és nem lesz teleszemetelve minden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Timer
2014.08.24. 10:05
A magam részéről örülök neki, hogy egyáltalán még bármit is bejelentenek az AM3+ foglalatba. Mikor is jött ki? Már nem is emlékszem rá, a konkurencia ez alatt 15 foglalatot váltott. Hogy ez a fejlesztésre negatívan hat, avagy sem, az nem kérdés, de legalább az a felhasználó, aki anno befektetett AM3+ deszkába (és nem spórolt rajta, mint én), az még most is fejlesztheti a gépét alaplap csere nélkül. Ez szerintem pozitívum, és követendő példa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Terror Timer
2014.08.24. 10:10
Na és mit fejleszthetsz a gépen alapcsere nélkül? Belerakhatsz egy tökugyanolyan processzort, más órajellel? Hú mekkora fejlődés....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. gery84 DogTh...
2014.08.24. 10:16
Jó lenne az ilyen irományokat mellőzni a fórumon. Ha valamit szeretnél neki mondani akkor privátba.

Hsz. törölve lettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. Timer Terro...
2014.08.24. 10:17
Azért ezt nem mondanám. Jelenleg Phenom II X4 955 van a gépemben, ahogyan rengeteg más embernek is, aki abban az időben vett új konfigot, amikor én. Ha annak idején nem spórolok a deszkán, és mondjuk 870 cipsetes helyett bevállalok egy 990-es deszkát, akkor most lazán fejleszthetnék FX-8350-re, példának okáért. Abba most ne menjünk bele, hogy mennyire versenyképes az a CPU egy Core i5 / i7 szériával szemben, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy 3 évvel a vásárlás után még jelentősen növelhetnék a teljesítményen, anélkül, hogy alaplapot kellene cserélnem.

(Az pedig hab a tortán, hogy az átlag felhasználó számára nincs olyan terület, ahová egy 8350 manapság ne lenne elég, így az kvázi kéretlen farok növelés, hogy egy i5/ i7 mennyivel jobb a szintetikus tesztekben.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. atti2010 Timer
2014.08.24. 10:22
Szerintem lesznek még AM3+ procik a későbbiekben, csodálkoznék ha a Pilledriver magokkal nem tennék meg ugyanezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. Terror Timer
2014.08.24. 10:23
Ha annak idején 990-es chipsetes alaplapot veszel, akkor a Phenomot nem tudtad volna belerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. tarkatehen Terro...
2014.08.24. 10:28
De...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. atti2010 Terro...
2014.08.24. 10:28
Nagy tévedés: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. Timer Terro...
2014.08.24. 10:30
Hát, nem tudom, de nekem úgy rémlik, hogy dönthettem volna amellett is, de meg kellett húzni a határt.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3900

(Látom, másnak is így rémlik a dolog...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. gery84 Timer
2014.08.24. 10:31
Anno én is mikor vettem lapot 970-est választottam és abba volt egy jó darabig a Phenom II X4 955 procim majd lecseréltem egy FX 8120-ra, de mivel a lapom 4+1-es VRM-el volt ellátva, melegedet a proci. de gy 7970 erősségű kártyát BF3-ban 64-es pályán már nem hajtott ki, nagyon zavart, le is cseréltem egy i7 2600k-ra.

Nálam az első FX széri nem jött be, a FX83xx még nem tapasztaltam.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. gery84 atti2...
2014.08.24. 10:32
Hülyeségből írta aki jobban ismeri terrort az ismeri a humorát is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Terror Timer
2014.08.24. 10:35
Remek lap. Amikor kijött, a Phenom már 3 éves processzor volt. Szóval 2011-ben megveszel egy hároméves processzort, amit aztán 2014-ben upgrade-elsz egy 8350-esre, 4+1 fázison.

Mindezt azért, hogy elérj teljesítményben egy 5 éves Nehalemet, amit ha már 2009-ben megveszel, olcsóbban jöttél volna ki. De te FEJLŐDTÉL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. Timer Terro...
2014.08.24. 10:42
Látom, nem érted, vagy nem akarod érteni, én pedig nem vitatkozok feleslegesen. Jelzem, TALÁLOMRA linkeltem egy Gigabyte deszkát, egyetlen szóval sem írtam, hogy ilyenem van, vagy ilyet akartam venni, a lényeg az elméleti lehetőségben van.

Egyébként a tököm ki van már ezzel a bencsmárk huszárkodással. Mindenki veri magát mostanság, hogy az Intel így, bezzeg az AMD meg egy használhatatlan fos. Miről beszéltek, de komolyan?! A vásárlók kilencven százaléka rohadtul nem fog 10-20-30, vagy akár 40%-nyi különbségért sem fejleszteni, mert használja azt, ami van. Nagyon kevesen cserélnek le mindent nullára egy meglévő rendszerben, teszem azt évenként. Olyan nehéz azt felfogni, hogy akinek AMD-je van, és néhány évvel ezelőtt tudatosan választott alaplapot, az csak azért nem fog váltani deszkát és procit is, mert azonos áron az Intel átlagban jobb 30%-kal? Helyette vesz egy újabb procit a meglévő alaplapba, és máris spórolt nagyjából 20k-t. Cserébe nem 100 FPS-sel fog futni a krájsziszkilenc, hanem csak 70-nel. Na bumm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. Terror Timer
2014.08.24. 10:44
990-es chipsetes lapról beszéltél, akárcsak én. Én sem mondtam, hogy konkrétan ez a lap...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. atti2010
2014.08.24. 10:45
Ne feledjük hogy kb. fele annyiért vette az AMD procit mint a Nehalemet és lehet nem is akart Intelt venni, miért muszáj mindenkinek telebeszélni a fejét hogy milyen hülye volt mikor AMD -t vett??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Timer atti2...
2014.08.24. 10:48
Igen, pontosan az ár döntött annak idején is, mint a legtöbb embernél. Ráadásul senki sem mondta, hogy ez követendő példa. Ha valakinek az Intel jön be, és képes fizetni a többlet teljesítményért, hát tegye, én figyelem az ár/teljesítmény arányt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. Terror Timer
2014.08.24. 10:50
Egy Nehalem alapú i7-t 20 ezer Ft alatt hozzádvágnak használtan. Egy FX árából vehetsz kettőt. Hol spóroltál te itt 20 ezret?

Atti közben bemondta a tutit: "és lehet nem is akart Intelt venni." Nem lehet, hanem biztos, mert ez lehet az egyetlen oka annak, hogy ezt a minden szempontból elavult chipet valaki újonnan megveszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Timer Terro...
2014.08.24. 10:51
...vagy az, hogy élből nem veszek használtan semmit, így az nekem sohasem alternatíva.

Egyébként kár a flame-ért, ha most vennék valamit, én is Intelt vennék. Vélhetően így is lesz, mert az alaplapom nem fogadja még a tavalyi FX-ek nagyrészét sem, ha pedig deszkát is váltok, akkor már valóban az Intel lesz az időtállóbb befektetés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. atti2010 Terro...
2014.08.24. 10:53
Nagyon szakszerű hogy az akkori AM3+ új CPU árához hasonlítod a most kapható használt Nehalemet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. Terror atti2...
2014.08.24. 11:02
Nagyon szakszerűen a jelenkori árához hasonlítom. Felmehetsz hardverapróra megnézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. atti2010 Terro...
2014.08.24. 11:05
De most nem akar lapot is cserélni ha megengeded neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. siriq
2014.08.24. 11:17
Ezt is konkretan mar elmagyaraztam, megsem ertettek meg. Dragabban jonnek ki az fx-el mintha intelt vett volna. Mondom nalam is amd megy. A lapot imadom a tobbit nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Timer
2014.08.24. 11:19
Ez mindjárt más, ebben igazad van. Mondom, most én sem látom jónak az AMD palettáját, ellenben látom az Intel fölényét. Azonban sokan továbbra sem FX-et cserélnének erősebbre, hanem FX-re cserélnének a lehető legkisebb beruházással, ebből a szemszögből pedig jó, hogy az AMD még ad ki egyáltalán bármit erre a platformra.

atti2010, Te legalább érted, miről szólt az első kommentem. Gondolom, Te sem havi 300k nettóból élsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. atti2010
2014.08.24. 11:19
2011 meg nem is volt USB3 meg jo hogy a mostani lapokban gyorsabb, nekem is volt MSI P55-GD80 és a mostani Asrock FM2A88 gyorsabban kezeli az SSD-t mint az.

Timer Valóban nem havi 300 élek és ráadásul 2 gépet kell fejlesszek, sok bajod nem lesz azzal a CPU-val mert a DX 12 leveszi róla a terhelést, ha fele annyira lesz jó mint a tesztekben már az is szuper.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. j.panzer Asagr...
2014.08.24. 11:27
Kedves Asagrim!

Az első pontban igazad van, viszont pl én azokhoz pont hozzá sem szóltam.

Aztán azt is szeretném elmondani, hogy én a kommentemet egyáltalán nem FLAM keltésnek szántam. Mindenek előtt nehéz lenne engem Intel fannak beállítani, főleg, hogy egy 125W-os AMD procim van, és igazából soha nem volt vele gondom. Sőt, ha valaki visszaolvassa a kommenteimet, láthatja, hogy pár hónappal ezelőtt, még milyen keményen kiálltam az AMD mellett, mondván pont annyival olcsóbb, mint az Intel, amennyivel gyengébbek, tehát ár/érték arányban kb ugyan ott vagyunk.
Csakhogy, ha azt nézzük, hogy lényegét tekintve a buldózer óta nem versenyképesek a kékekkel, akkor azért illik rájuk a "vergődés" kifejezés, ha pedig a problémára adott válaszukat nézzük, miszerint nem is nagyon terveznek utódot az FX-nek, akkor azt hiszem a másik jelzőt is megérdemlik.
Pl ha azt vesszük, hogy olyanokat terveznek, hogy a legerősebb APU-k kapják meg az FX nevet, az különösen visszás, ha figyelembe vesszük, hogy a legerősebb APU-k fele annyit ha tudnak CPU fronton, mint a legerősebb FX-ek. Na ez a fajta reakció az, amit már nem tudok pozitív jelzővel illetni.
Mondom ezt úgy, hogy 6 éve AMD-s vagyok.

Pont ezért most elékezett az a pillanat, amikor annyira "rossz úton járnak" - legalábbis szerintem - hogy váltanom kell. Ugyanis szerintem nem normális dolog ez az egész APU vonal.
Persze az APU-knak van létjogosultsága, méghozzá elég sok fronton, pl a Jedi kolléga által már emlegetett konzolokban, laptopokban de még inkább tabletekben, egybe gépekben, még akár irodai gépekben is (csak oda meg túl magas a TDP-jük) stb. Tehát üzleti értelemben sokfelé van értelme az APU-nak, meg is értem az AMD-t hogy próbálkozik, ugyanakkor pont, hogy a performance PC fronton nincs értelmük, hiszen lényegében itt egy VGA-t teszenek egy CPU-ba, ezáltal fizikai helyet, és hőkeretet vesznek el magától a CPU-tól. Így egy erős VGA és egy erős CPU helyet kapunk mindkettőből egy gyengét. Szóval komolyan vehető PC-be ez zsákutca.
Én nem azt mondom, hogy ne legyen semmilyen IGP a CPU-ban, egy aprócska, alapfeladatok ellátására alkalmas vackot (ami nem vesz el sok helyet, TDP-t) nyugodtan beletehetnek, de a "komolyabb/erősebb" APU-knak semmi értelme, lévén úgy sem lesz annyira erős, mint egy dedikált VGA, cserébe viszont a CPU-t "butítja".

Szóval igazából ez az APU-zás, és az FX-ek hanyagolása lényegében egyenértékű azzal, hogy az AMD feladta/kivonul a felsőkategóriás CPU-k piacáról.

Az meg, hogy minden fronton kifejezem ezen véleményem (ill. az ezzel kapcsolatos csalódásom), miért lenne bűn. Ha megnézed pl, a Windows 8-at és a Windosw Phone-t is szidom mindenütt, mint a bokrot, nem azért, mert hater vagyok, sőt pont ellenkezőleg, 20 éve MS termékeken élek, ebben nőttem fel, nem is akarok váltani sem linuxra, sem mac-re, sem chrom-ra, semmire. Azt akarom, hogy hőn szeretett Windows-om egy jó termék legyen. Mivel jelenleg nem találom jónak, addig ostorozom őket (jó tudom, csepp a tengerben, de sok kicsi sokra megy) amíg végre le nem tesznek egy használható terméket.
Ugyan ez van az AMD-vel is. Csalódott vagyok, hogy immáron meg sem próbálják felvenni a versenyt az Intellel, és ezt szeretném kifejezni. Ezt pedig lehet, 5 soros kommentekben is, és ilyen hosszabbakban is.

Szóval szerintem az első kommentem nem volt annyira durva, vagy sértő, hogy le kelljen törölni. Értem én, hogy moderáció, de az eddigi szabadossággal ellentétben (még emlékszem, mikor régebben pár primitív fórumozó még rasszista dumákat is megeresztett itt, és nagyon örülök/helyes, hogy ennek véget vetettetek, de)) most picit átestetek a ló túlsó oldalára.
Ezt sajnálom, mert a jó értelemben vett vitáknak (tehát nem a személyeskedő, köpködő, *nyázó fajtáknak) így jó eséllyel búcsút lehet mondani.
Persze tudomásul veszem, és legközelebb majd igyekszem kevésbé sarkosan előadni a véleményem, de akkor is kár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. siriq atti2...
2014.08.24. 11:29
A lapom 2010-ben jelent meg es koszoni szepen van neki usb 3.0 portja. Van 2 lan port es meg lehetne sorolni(ami miatt nekem kellett). Nagyon el vagy tevedve az evszamok kapcsan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. gab78
2014.08.24. 11:30
Ez az egész méltatlan volt a 30 évhez, bazári bohóckodásba ment el az egész. A jótékonysági akció is jól példázza, 560$ lett a vége! Ettől sokkal többet szoktak felajánlani, és szerintem többet is vártak.

Ami kellett volna, példaprogramok tömkelege, amit letölthetsz és kipróbálhatod, hogy mit tud a Mantle, milyen hangzásra képes a TrueAudio, kellett volna kicsit üzletelgetni egy gyártóval és már egy freesync-es monitor prototípusát kitenni (nem egy firmware frissítettet), mellette programok tucatjait bejelenteni, hogy mi fogja támogatni a Mantle-t, milyen játékok és professzionális programok jönnek majd a támogatásával.... Az AMD hozta a szokásos béna formáját...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. siriq gab78
2014.08.24. 11:33
Ebben igazad van. En neztem eloben de mar kezdet idegesito lenni igy inkabb megfurdettem a kutyat(szerinte inkabb neztem volna tovabb a "musort" Hianyos informacio "megjelenites" volt megint. At estek a lo masik oldalara.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. atti2010 Timer
2014.08.24. 11:37
2012 vettem az FM1 APU-t egy ideig ment egyedül majd egy HD-6850 -el most pedig egy R9-270 hajt, meg 2 evet tolom vele és aztán lecserélem valószínűleg egy Jaguar magos APU-ra, nekem ennyit megért 25k vettem és lehet el sem adom mert jó lesz tartalék gépnek.

Igen valóban volt USB3 2011 -ben csak éppen a mostani lapomon sokkal gyorsabban megy, nagyon kezdetleges stádiumba voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. atti2010 gab78
2014.08.24. 11:40
Azért mégis színvonalasabb volt mint anno az Nvidia bemutatója ahol később kiderült hogy egy fából készült dobozt mutogattak, jó hogy csak reklám volt de akkor is égő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. siriq atti2...
2014.08.24. 11:43
Megegyszer irom 2010 es nem 2011. Most neztem meg az order history-t. 10, Jul 2010 ben rendeltem meg a lapot meg a tobbit. http://www.legitreviews.com/gigabyte-890fxa-ud5-amd-890fx-motherboard-review_1393/9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. atti2010 siriq
2014.08.24. 11:52
Megértettem elsőre is, volt de nagyon tréül ment a mostaniakhoz képest, driver nélkül fel sem telepítette a Wint mert nem is látta az USB3 eszközt.

hunSok ember nem fogja most lecserélni az alaplapot csak a natív USB3 -ért, akit meg zavar az vált, vagy vesz egy USB3 PCI,PCI-E bővítő kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. gab78 atti2...
2014.08.24. 11:53
Az nv-től én nem is várok többet... de kit érdekel hogy ők mit csinálnak? nem kell lealacsonyodni a szintjükre. Nem kell kamubemutatót tartani, ha nem tudunk rendeset. Ha pedig egy vállalat úgy dönt, hogy megünnepli valaminek (jelen esetben a grafikus piacon való jelenlétnek) a 30. évfordulóját, akkor azt tegye méltóképp vagy inkább sehogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. atti2010 gab78
2014.08.24. 11:56
Én meg sem néztem a bemutatót csak ma belenéztem 2 percet mert tudtam hogy milyen lesz, popkorn hóddogsütés meg ilyesmi, még egy kis halászleves buli elment volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. atti2010
2014.08.24. 12:06
Ezt én értem de mit javít a helyzeteden ha minden nap 2x leírod, ezen kívül most egy olyan esetről volt szó ahol már megvan az alaplap csak fejleszteni szeretne, ha nem felel meg az AMD jelenlegi felhozatala vegyél Intelt senki sem akadályoz meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Terror atti2...
2014.08.24. 12:06
Tyű komolyan diszkrét kártyákat használsz a fantasztikus AMD APU mellett, amikor minden egyes erről szóló cikknél napokat töltesz hittérítéssel, hogy az AMD integrált vackai milyen jók?

Komolyan mondom, ilyenkor bukik ki, hogy pontosan tisztában vagy vele te is, mekkora rakás szar az egész, de juszt se engedsz a 21-ből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. csabi02 Terro...
2014.08.24. 12:06
Itt ebay-en már 80-90€-t is láttam i7 960+Asus deszkát sofort-kaufen-ben berakva és kb 1óra alatt gazdára találnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. siriq atti2...
2014.08.24. 12:09
Hun kollega is leirta nem szamit hogy native vagy sem. A masik, hogy kell kulon driver az megint lenyegtelen. Egyszer felrakom es kesz. Ez a lap Inteles arban volt amd oldalon, igazabol vacilaltam is az intelen(70 font lett volna a kulonbseg ami mar lenyegtelen lett volna az egesz gepre levetitve).

csabi02: lehet veszek egyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. atti2010 Terro...
2014.08.24. 12:10
Légy szíves ne kotorássz a zsebemben, olyan kártyákat veszek amilyeneket akarok és a diszkrét AMD APU nagyon sok embert 100% kiszolgál, hogy te lenézed azokat akinek nem I7- R9-295X lapul a gépében csak téged minősít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.24. 12:14
Te atti, sztem te valamivel kevered azt a Jaguar magot. Az nem a jovo, hanem a mult. Es apu fronton epp a leggyengebb szinten volt akkor is (kabini).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. atti2010 Fada
2014.08.24. 12:17
A Jaguar magot nem keverem semmivel, természetesen nem olyan formában jön hanem jókora változtatásokkal, valószínűleg sokkal nagyobb frekvencián és 14nm csíkszelességgel, igen a konzolokból lesz átemelve és alaposan átdolgozva, lehet a neve is változni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Riddick77
2014.08.24. 12:29
Végig olvastam a hozzá szólásokat,nem sok értelme volt....

Az feltűnt valakinek,hogy a Radeon R9 285 Tonga GPU elég nagyon hasonlít a 7950-re,csak 256 bites és 10w-al kevesebbet eszik??
Ez a gond,ha tényleg ua. a GPU van a borda alatt,egy kicsit megvágva.

A másik gondom a specifikációk...
285 Texture fill rate 102.8GT - R9 270 90 GT
285 Pixel Fill rate 29.8GP - R9 270 36 GP
285 190w - R9 270 150-165W!
285 915MHZ - R9 270 oc 1125Mhz
Nekem nagyon úgy tűnik,hogy ez a Tonga egy régi GPU átszicsolt verziója,de ne legyen igazam,majd a tesztek megmondják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. siriq Riddi...
2014.08.24. 12:32
Ezt eddig is tudtuk. A + valltozas hogy mar a freesync is teljesen tamogatva lesz ezen a vga-n. Valmivel el kell adni. Masert nem vennek meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.24. 12:32
Low-power magokbol minek mainstream desktop? Azt hittem a Kaveriket performance Apu kategoriaban a Carrizo valtja excavator-magokkal. Vagy te nem errol a kategoriarol beszelsz, hanem a low-powerrol? Arra meg minek valtanal az 5800k-rol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Riddick77 siriq
2014.08.24. 12:34
Én azért reménykedtem,mert a hírek valami 2000 shadert írtak,de itt megegyezik a szám a 7950 shader számával. A freesync meg nagyon jó,csak sok ember már vett magának jó monitort,köztük én is. Amit,egy újabb technológia miatt kicsit feleslegesnek érzem lecserélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. atti2010 Riddi...
2014.08.24. 12:43
A 7950 nincs TrueAudio és nem GCN2.

Fada Korai még erről beszélni hisze a fejlesztők is egy skiccet kaptak amihez semmilyen részlet nem járul de ha lenne is NDA van rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. siriq atti2...
2014.08.24. 12:47
Mintha hatalmas dolgot veszitene vele. Trueaudio nem is talaltam meg azt a hatalmas listat ami a jatekok reszerol tamogatja. GCN2?? Jon a GCN3 is. Mindegy neki melyik verzio.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Lala333
2014.08.24. 12:51
Én nem vesztegetnék időt Terror HSZ-einek reagálására. Tisztán látszik, hogy érdemi információ nélküli kötözködés. Ráadásul teszi ezt úgy, hogy a valós tényeket próbálja meg elferdíteni (remélem, hogy véletlen, mert amúgy nagy bajok vannak fejben) a múltat és jelent egybe ömlesztő információkatyvasszal.

Egyébként ezek az új FX-ek engem sem hoznák lázba. Kicsit uncsi. Jöhetnének már az új APU-k. Jó lenne, ha olyan szintre hoznák már őket, és lenne olyan kihasználásuk, hogy értelme legyen lecserélnem a 8350-et. Bár azért a HSA-s szintetikus tesztek meggyőzőek a Kaverivel is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. atti2010 siriq
2014.08.24. 12:57
Nem hatalmas dolog de akkor nem lehet azt mondani hogy ez egy átnevezés és ez a lényeg, senki sem mondta hogy a Tonga világmegváltó lesz de ha kisebb fogyasztáson olcsóbban kapod mint az R9-280 akkor már megérte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. siriq atti2...
2014.08.24. 13:00
Ezert nem eri meg audio reszt ki sem hasznalod, egyszer mert nincs tamogatas rendesen, masodik mert ertelmes cucc is kellene ala(de ezt mar atbeszeltek rengetegszer). A GCN 2.0 meg kenhetem a hajamra kategoria megint. Lenyegeben 1 dolgot kapok(esetleg kettot ha audio reszt ide veszem de ertelme nincsen, gcn eddig is volt a kartyan) a freesync-t, valoszinusitheto sebesseg csokkenesst mert meg van nyirva a kartya. Ezt tenyleg az ev uzlete. Rohanok is a boltba venni egyett. Jah, vasarnap van. Majd holnap!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Terror Lala3...
2014.08.24. 13:05
Milyen tényeket próbáltam én itt elferdíteni? Elképesztően meggyőző AMD teljesítményről beszélsz itt, csak kár, hogy erre pár fanatikust leszámítva senki sem vevő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. atti2010 siriq
2014.08.24. 13:07
Senki sem mondta hogy akinek R9-280 VGA van szaladjon eladni de aki most akar venni annak jobban megéri, nem tudom ezt miért kell mindig elmondani hiszen logikus dolog, ilyen alapon a következő Nvidia generációra is ráhúzhatom hogy szintén 28nm érkezik nem érdemes cserélni.

Terror Fanatizmusról a helyedben nem beszélnék, a szemedben mindenki fanatista aki nem Intelt vesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Fzoltan
2014.08.24. 13:08
Nevetséges lett ez a honlap.

Tinédzserek vitatkoznak baromságokon, használt árat hasonlítanak újhoz, dobálják a sz*rt egymás nyakába...

Még szerencse, hogy van alternatíva, ráadásul árban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. wishformor...
2014.08.24. 13:09
@gab78
lealacsonyodni a szintjukre? lehet hogy volt nehany marketing bakloves, de azert szeretnek en olyan "alacsony" szinten lenni mint az nvidia, sot, sztem az ati is szeretne felkuszni arra az "alacsony" szintre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. pocla
2014.08.24. 13:11
Hagyjátok terrora, magát minősíti csak. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Lehet neki nincs kocsija / barátnője / barátai. Helyette van i7 meg 780ti. Nekünk hétköznapi embereknek marad a közép kategória ami bőven elég fhd játékra. Nemrég adtam el az előző gépem (amd x4 955, amd hd 6850) már pár éves volt, most pár évig megint nem akarok fejleszteni, de nekem elég a közép kategória. i5 4590t választottam és mellé egy 285x, mert költözés előtt állok, most nem érek rá gamelni. Őszre akarok vele kész lenni a játék szezon előtt, télen lehet jókat játszani Szval én nagyon örülök a 285x-nek mivel dx12t is támogatja, pár évig jó lesz tuti fhd fölé úgyse megyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Terror atti2...
2014.08.24. 13:14
A szememben fanatikus az, aki kicsengeti egy i5 árát egy AMD APU-ra, aztán berak mellé egy diszkrét videokártyát, és még meg is magyarázza, hogy aki ugyanazért a pénzért erősebb processzort vesz, az biztos gazdag, és nincs mit csináljon a pénzével.

Még szerencse, hogy az ilyen kétosztályos mentalitást kiszolgáló cégek a csőd szélén tántorognak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. siriq atti2...
2014.08.24. 13:16
Arra pont nem lehet elmondani, hogy nem fogja megerni. A piac mar igy is telitodve van a rancfelvarassos amd vga-kal. Mindenki az uj generaciora var. Ha az nv hozza ki elobb, akkor azt veszik , termeszetesen ha amd, akkor azt fogjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. atti2010 Terro...
2014.08.24. 13:22


Már maga az mindent elmond hogy alig várod az AMD csődjét, így a 2 éves gyerekek gondolkodnak, nem értem mit akarsz bizonyítani hogy az I5 jó választás volt, ha ennyire bizonytalan vagy benne akkor ott gondok vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. siriq atti2...
2014.08.24. 13:26
Senki nem varja, egyedul az amd tehet a rengeteg elhibazott dontesevel es kivitelezesevel. A ceg sokkal de sokkal jobb allapotban lehetne ha ezeket a donteseket ertelmesen, megfelelo strategival vitelezik ki. Ezert minket felhasznalokat is buntet valamilyen szinten mert kesobb kerulnek le a KIVITELEZETT fejlesztesek.
Magyaran a tuti cucc helyet kapunk egy gagyit, mert ettol tobbet nem tudnak. Ehez meg az emberek allva tapsikolnak(volt tablas ember a rendezvenyen, egyszer lebukott az elejen. Mikor kell orjongeni stb.) , orulnek es meg meg is magyarazzak, hogy neki pedig a gagyi pont olyan jo mintha tuti cuccot venne. Nna ez az amit helyre kellene rakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. atti2010 Terro...
2014.08.24. 13:39
Egyszerűen képtelen vagy felfogni hogy másféle igények is léteznek mint a tied így bármilyen további vita veled teljesen felesleges időpocsékolás, én régóta javítok gépeket és a legtöbb emberhez ha bemegyek (vagy eljön hozzám) és elmesélem neki menyibe kerül egy felső kategóriás VGA cipó nagyságúra kerekedik a szemük de nem azért mert nincs nekik annyi penzuk hanem nem akarják gépre költeni , 100 kliensből 2-3 mondja azt egy R9-280X -re és a hozzá tartozó CPU-ra hogy OK jöhet, ha ezt nehéz felfogni és megérteni akkor sajnálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. csabi02
2014.08.24. 13:40
A vga-k és gpu-k isteniek,megfizethető áron.

Azt mondom egy jó msi r9 290x-et az egész világnak azt mindenki boldog pár évig!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. siriq atti2...
2014.08.24. 13:43
Remelm tudod, hogy nagy marhasagot irtal. Az amd ugyan ugy megfogja kerni az arat HA teljesitmenyben is le tudja rakni az asztalra amit kell. http://techreport.com/review/8295/amd-athlon-64-x2-processors http://www.anandtech.com/show/1745
Nezd meg az arakat. Bizony en meg rendeltem ezekbol. Kb 100 ezer forint volt az amd procim. Ok sem a ket szep szemedert szeretnek. Jelenlegi helyzetukben kenytelen kelletlen a funokbol elnek. Nem titkoltan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. sks7891 atti2...
2014.08.24. 13:45
Azért egy FM1-es APU mellé tenni egy 6850, majd egy R9-270 VGA-t szerintem nagyon is perverzió.

Mellőz minden racionális érvet! Ha egy olyan VGA lenne, amivel megy legalább dualban az IGP, de nem. Saját magadnak mondasz ellent, mert itt is és PH-n is bizton állítod, hogy mennyire elég egy APU még akár játékra is. Amikor meg valaki azt mondja, hogy az AMD le van maradva az INTEL-től, akkor magadra veszed és játszod itt az AMD templomos lovagját.

S ez most NEM arról szól, hogy kinek milyen gépre telik! Vegye mindenki azt ami neki tetszik, DE NE próbálja már megmagyarázni, hogy mindenki más hülye, aki i5/i7-et, vagy FX9998790-et vesz.

És nem vagyok fan, szerintem már vagy fél tucat AMD-s konfigot raktam össze. Volt benne Phenom955, Phenom255, Athlon640, 750K, sorolhatnám még...

De egy APU+270 az konkrétan az APU megcsúfolása. Főleg olyan mint HSA még nem létezik. Kérem ne jöjjön senki a Libre Offica-al. kösönöm pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. atti2010 sks78...
2014.08.24. 13:53
Azért egy FM1-es APU mellé tenni egy 6850, majd egy R9-270 VGA-t szerintem nagyon is perverzió.

Mikor az FM1 vettem akkor nem volt pénzem HD 6850-re csak fél évre rá és utána felesleges lett volna lecserélnem ha az R9-270 is viszi, a másik gépemben csak 1 APU van és tökéletes WOT játszani meg egyéb játékot közepes felbontáson, 17 darab FM1 gépet raktam eddig össze VGA nélkül senki sem panaszkodik.

Így kb 3-4 éves szerelői múlttal kicsit több rálátásom van az igényekre mint azoknak akik elszaladnak apucihoz kikönyörögnek egy I7-Titan platformot és verik a belüket a fórumon hogy mekkora csávók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. sks7891 atti2...
2014.08.24. 13:57
Erre meg azt tudom mondani, hogy egy ismerősöm megkért, hogy nézzek már rá. Lenne 2 konfig amit összeraktak neki kb x-ből.

Az egyik egy APU-s konfig volt egy 260x-el, a másik meg egy i7(természetesen jóval drágábban).

Én meg azt mondtam, hogy ez így nagyon nem jó! Végül kihoztam az i7-et plus 8gb ramot az APU-s konfig árából. Csak annyit kellett csinálnom, hogy nem kell 19ért ház, meg nem kell a 2200MHz-es ram, nem kell a 18e FT-os tápegység (s nem vargáné lett beletéve).

Tehát, hogy mit hozol ki X pénzből az akarat kérdése IS. S munkára kellett a gép. Ezt még megjegyzem halkan. béke
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. sks7891 atti2...
2014.08.24. 14:06
"kikönyörögnek egy I7-Titan platformot és verik a belüket a fórumon hogy mekkora csávók."

Ezt kérlek ne csináld. Szokásod, szélsőséges példákkal dobálózol. Most úgy csinálsz mintha azt mondtam volna, hogy i7+titán az alapkonfig. Nem hiszem ezt, s tudom, hogy te sem hiszed.

Amúgy nem tudom hány titan van az országban, szerintem nem sok. Külföld meg megint más téma.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Terror atti2...
2014.08.24. 14:28
A számtech iparban egyféle igény létezik, és az a teljesítmény a pénzedért. Minden más csak elmebajnak és butaságnak tudható be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. jedi
2014.08.24. 15:25
Mint már sokszor leírtam, ahhoz nem kell sok ész , hogy bemenjen az ember a számtekboltba, és össze rakasson magának egy konfigot, a legdrágább alkatrészekből ! Ahhoz kell ész, hogy adott összegből, a lehető legtöbb teljesítmény hozd ki ! Ehhez persze ismerni kell az egész globális HW palettát, és minden cuccnak tudnod kell hol helyezkedik el a nagy teljesítmény táblázaton ! Nincs annál rosszabb, mint mikor egy rosszul megválasztott hardverelem, fogja vissza a cucc teljesítményét , vagy stabilitását ( pl. I7-es Gamer konfig 400-as "C" betűs táppal ! , " Oszt geszié fagy ez állandóan Jedikém, f.sz kivan nézz má meg ! Új oszz mááááá szar "( valós példa )) ! A másik véglet, mikor egy fölöslegesen erős(drága) alkatrészt tesznek egy átlagos , vagy az alatti konfigba ( lásd. anno Tecskós kompletgép reklám " I5-ös 99-ért monitorral" !!! ) . Aztán meg veszik az eredeti játékokat tízezeré, oszt csodálkoznak hogy b.szik menni a százezres új gépen ( integráld vidikarival nem is fog ) ! Aztán mikor ide találnak hozzám, elmondja a gondját, én meg mondom hogy " jó lesz ez, csak még rá kéne dobni egy 50-est a cuccra " szét akarja verni az új gépet kalapáccsal , és nem tudod megmagyarázni a "parasztnaaaaaaaaak" !!! Nos ők az átlag(alatti)felhasználók, és qrva sok van belőlük ! "MINK" kik ilyen oldalak ilyen fórumjain dobáljuk egymásra a sz.rt, a PC-s felhasználóbázis 0.5% -a vagyunk ! A maradék 99.5%-ának a 90%-a azt sem tudja mi van a gépházba , mondom ezt 3-4+10 éves ( atti2010 ) PC-s szerelői múlttal ( P1-esekbe még nem mertem beleturkálni, de P2-től már ment a "szögelgetés" !! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Gerg_19
2014.08.24. 15:58
Mindenki próbálja megindokolni, h miért Amd v Intel, de igazából a szíve húz mindenkinek az egyik irányba és ahhoz próbálja meg társítani az ész érveket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. atti2010 jedi
2014.08.24. 16:02
PC-s szerelői múlttal ( P1-esekbe még nem mertem beleturkálni, de P2-től már ment a "szögelgetés" !! )

Jó én P1 kezdtem, hivatalosan 3-4 év amikor már papírral fizuért csinálom, de azelőtt is eladó voltam a számtech üzletben onnan ragadt rám a teljes paletta megismerése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. atti_2012
2014.08.24. 16:07
Rázzák a rongyot, jövő héten meg csődvédelem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. sks7891 atti2...
2014.08.24. 16:25
Itt senki sem a hozzáértésedet kérdőjelezte meg. Lehetsz te felőlem a sarki pék is, ha objektívem és kellő hozzáértéssel tudsz véleményt alkotni.

Nem tagadhatod, hogy belőled az objektivitás hiányzik. Még tőled olvastam egy olyan hozzászólást, hogy akkor sem vennél INTEL-t, ha az sokkal jobb vétel lenne mint egy AMD. Nem tudok pontosan idézni, kérlek bocsáss meg nekem, de ez volt a mondanivalója.

Azt még had kérdezzem meg, hogy másoknak szoktál összerakni inteles gépet? A 17 AMD APU-s gép mellett hány inteles van?

Maradok tisztelettel,
A sarki virágáruslány

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. atti2010 sks78...
2014.08.24. 16:38
Nem tagadhatod, hogy belőled az objektivitás hiányzik. Még tőled olvastam egy olyan hozzászólást, hogy akkor sem vennél INTEL-t, ha az sokkal jobb vétel lenne mint egy AMD. Nem tudok pontosan idézni, kérlek bocsáss meg nekem, de ez volt a mondanivalója.

Pontosabban azt mondtam hogy ha csődbe megy az AMD akkor inkább összedrótozok 4 darab FX 8xxx procit minthogy Intelt vegyek, de ugye nem gondolod hogy komolyan gondoltam.
A másik hogy addig veszek AMD -t ameddig nekem alternatíva, egyelőre az, de nem jelenti hogy ha hozzam bejön egy kliens és R9-295X rendszert akar akkor nem az I7 konfigot ajánlom neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Timer jedi
2014.08.24. 17:00
Ezt írtam feljebb én is. Az egy dolog, hogy hány kört ver az Intel az AMD-re, ha az egyszeri vásárlónak az számít, hogy lehetőleg kevés pénzből kapjon is valamit, ami lehetőség szerint még két év múlva is gép lesz. Ilyen hátszéllel nem fog senkit érdekelni, hogy a Core i széria mennyivel jobb, mint az FX, a legtöbb user csak annyit szeretne, hogy "ne kelljen jövöre cserélni, és bírjon rajta játszani a kölök". Ilyen helyekre ideális egy 4 modulos FX és egy 25-30k-s grafikus kártya, azzal a kitétellel, ha később több kell, akár 8 modulos processzorra is cserélhet, relatíve épeszű áron.

APU-t még nem mertem ilyen helyekre javasolni, pláne, mert árban általában nem jön ki jobban, mint a fentebb vázolt felállás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Terror Timer
2014.08.24. 17:19
8 modulos processzor? Na az már döfi. Ideális nagyon, ha meg kell verni egy kétmagos i3-at. A lényeg, hogy játszani tudjon a gyerek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Meteoreso
2014.08.24. 17:59
Segítsetek ezt nekem értelmezni... bár látom vita az van bőven
" kiderült, mit kínál a Tonga alapú Radeon R9 285. Az új videokártya DirectX 12 és Mantle API támogatással érkezik, plusz TrueAudio, illetve Eyefinity támogatás is szerepel a repertoárjában"
Az írtátok nincs ebben semmi újdonság.
Lehet csak én vagyok elmaradva de én nem ismerek direct x 12 es játékokat.
Akkor a hozzá adott lista a képen már mind direct x 12 es játék volna ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Timer Terro...
2014.08.24. 18:01
Nem tudom, értelmezed-e a hozzászólásaimat, vagy csak olvasod őket, de kiemelem Neked a "cserélhet" szót. Elvi lehetőség, ember! Nem holnap. Nem holnap után. Mondjuk két év múlva, amikor (jelen állás szerint) még jó eséllyel kapni fog (talán még újonnan is) AM3+ foglalatba való processzort. Talán addigra 8 modul / 8 mag lesz a minimum. Hol lesz a most aktuális Intel foglalat ennyi idő után, hmm? Hol volt az aktuális bármelyik Intel foglalat teszem azt két év után az elmúlt évtized tapasztalatai alapján?!

Hidd már el nekem, hogy az átlag ember NEM FOG különbséget érezni egy FX 4XXXX, illetve egy Core i3 között a mindennapos géphasználat, alapvető játék során, pláne nem egy 25k-s grafikuskártyával megfejelve. Nem tudom, milyen ismerőseid vannak, de ezek szerint HC gamer mind. Tudod mit, akkor Nektek kiváló és egyetlen választás az Intel, mert középkategóriától felfelé kerezstbe vágja az AMD-t minden téren. Én pedig (jónéhány éves informatikus múlttal a hátam mögött) maradok a realitások talaján, és azt fogom ajánlani, amit meg tud venni az átlag ember az átlag gyermekének, aki majd esetleg fejleszteni is tud majd néhány év múlva az adott rendszeren, akár alaplap csere nélkül.

Részemről a vita Veled itt lezárva, mert a hozzám címzett kommentjeid alapján olyan szintén Intel fanboynak tűnsz, hogy az még a realitást is felülírja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. eriol
2014.08.24. 18:03
Nem akarom beleszólni a vitába, csak egy kis korrekció: a 950/990 nem támogatja az USB3 -at natívban. Az, hogy valakinek egy 990 chipset -ű lapon lassú az USB3 az azért van, mert a gyártó aki csinálta a lapot egy lassú USB3 -as kontrollert rakott rá / ennyit tud a driver. Érdemes tisztában lenni az alaplapunkkal, a mögötte lévő technológiával és úgy általában az informatikával, mielőtt érvelünk... persze tévedni ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. atti2010 eriol
2014.08.24. 18:16
Pont ezt magyaráztam hogy a 2010-2011 USB3 és a mostaniak között ég meg a föld különbség van de aki AM3+ lapot vett annak ez nem a világvége, igen a dátummal tévedtem.

Meteoreso A DX12 jövőre fog megjelenni de ha R9-265 VGA-t vesz a haver biztos támogatni fogja és nem kell váltson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Terror Timer
2014.08.24. 18:19
Értsd már meg, hogy nincs olyan, hogy 8 modulos desktop processzor, huába írod le háromszor. Szakértő úr (jónéhány éves informatikus múlttal a hátad mögött). Istenem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.24. 18:38
"papírral fizuért csinálom" Jahhhh ! Ez nálam papír nélkül, otthon, és főleg NONPROFIT ( haveri-családi kör szokás szerint )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. eriol eriol
2014.08.24. 18:38
Még annyi pártatlan infó ide, hogy az első nativ USB3 -as AMD chipsetek 2011 júniusában jöttek ki, az első Intelesek pedig 2012 áprilisában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Timer Terro...
2014.08.24. 18:45
Direkt írtam modult, és nem magot, de való igaz, tévedtem, legalábbis elírtam. 4 modulra gondoltam (más szempontból nyolc magra). Kár ezen ironizálnod, Te is csöcsre szaladtál a 990-es chipsetnél, de Neked biztos szabad. Szakértő Úr...

Egyébként visszavehetnél az arcodból és az arrogáns stílusodból, pláne, ha normálisan szólnak Hozzád.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Fada
2014.08.24. 18:54
Szerinetm az lenne a legjobb, ha az intel CPU-magok mellé AMD IGP-t tennének. Első lépés a világbéke felé. Akkor rámennénk az ARM-fikázásra, hülye angol tuskók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Terror Timer
2014.08.24. 19:05
Nem szaladtam rá semmire. Ha te megveszel egy processzort, és aztán vársz három évet, hogy megjelenjen az alaplap, amibe bele akarod rakni, akkor sok sikert hozzá, Igazi AMD Style! Ezt az "ideális" ársávot is úgy adtad elő, mintha legalábbis 25-30 ezerért kizárólag AMD processzort lehetne kapni. Azt meg, hogy melyik hogyan teljesít játékokban, sasold meg jobban, mert totál el vagy tévedve a témában. Játékra FX ideális... Ez azért elég durva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Timer Terro...
2014.08.24. 19:13
Most nem azért, nem tudom, Te milyen teszteket nézel, és én milyeneket, de általában játékra nem szoktak FX-6XXX-nél erősebbet ajánlani, már az épeszű megközelítés szerint, ahol nem a mindenkori maximum a cél. FX-6300, 25k. Ennyiért újonnan maximum I3-at kapsz. A kettő közül én inkább előbbit választanám, már csak az erősebb multitasking okán is. Pláne, olyan motorok tükrében, mint a Frostbite.

Egyébként pedig, amikor vettem a 955-öt, már szálingóztak a 990-ek. Tehát, vehettem volna 990-es chipset mellé 955-ös processzort, és most nem kellene deszkát cserélnem, csak procit ahhoz, hogy kitoljam a gépem teljesítményét. Ez még akkor is így van, ha nem sikerül délelőtt óta felfogni, hogy a legtöbb embernek ez a teljesítmény is bőven elég, és nincs szükség drágább i5, vagy i7-re, legyen az bármennyivel is jobb vétel.

Jó szájkaratét a továbbiakra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. atti2010 Timer
2014.08.24. 19:20
Ez még akkor is így van, ha nem sikerül délelőtt óta felfogni, hogy a legtöbb embernek ez a teljesítmény is bőven elég, és nincs szükség drágább i5, vagy i7-re, legyen az bármennyivel is jobb vétel.

Csak az idődet pazarlod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Terror Timer
2014.08.24. 19:22
Jólvan, soha ne is vegyél hároméves vagy ki tudja hány éves AMD-nél erősebb processzort, az ilyeneknek az az ideális. Szia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. sks7891 Terro...
2014.08.24. 19:50
25.000Ft-ért van az fx-6300. Azzal mi a baj? Szerintem ennyiért igen is jó árban van? Pedig nem szeretem az FX-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. sjacint
2014.08.24. 20:00
Nem unjátok még ?
Akinek AMD van az azzal hepi akinek meg Intel az meg azzal.
Ha valakit ezek alapján ítéltek meg és hülyéztek le -akárcsak közvetetten is- az nem szép dolog.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Terror sks78...
2014.08.24. 20:04
Ezen kívül nem sok. Meg van benne egy ilyen fantasztikus memóriavezérlő, és a winyókkal sem jobb a helyzet, sőt. Veszed hozzá a kit tudja hány éves alaplapot. Ezeket leszámítva best buy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Fada Timer
2014.08.24. 20:16
En a 965BE utan egy hatmagos Thubant hasznaltam. Nem vagyok/voltam hardcore gamer, de mar akkor nyilvanvalo volt hogy az akkori csucskartyakat (5870, aztan 6970) gpu limites helyzetben kihajtja, de a min fpsek gyakran beestek, ez akadasban jelentkezett. A grafikonon meg akkoriban csak max fpst adtak meg, ott egeszen jol mutatott. A bulldozerre vartam, de mikor meglattam, hogy az ipcje elmarad a phenomtol, intelre valtottam. Manapsag sem az a baj, hfull hdban nem kapsz jo fpseket, hanem a microstattering, alacsony min fps, ami egyertelmuen a gyenge egyszalas teljesitmeny miatt van. Ha most veszel egy i5-ot, azzal ket ev mulva is kihajthatsz egy csucs vgat, vagy ha generaciovaltaskor veszel megegyet, a cfxet is. Ennyivel idotallobb. Ezt tapasztalatbol mondom, a phenomos komplett gepnel tizenot-husz szazalekkal tobbert egy akkori csucs 920as i7-et epithettem volna. Kulonbseg ma ugyanez. Ez az elso intel processzorom a 386 sxtol ivelo pcs palyafutasom soran, de nem bantam meg. Az oskovulet procim 4,2ghzen meg mindig turheto sebesseget produkal, ha valtanom lesz erdemes, az az alacsonyabb fogyasztas miatt lesz indodokolt. Ez fanboysag?

Asa: telefonrol irtam, nem tudok offolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. atti2010 Terro...
2014.08.24. 20:18
Ezekből a memória vezérlős tesztekből a felhasználó pontosan 0 különbséget fog érzékelni, nem mindenki a Benchmarkokra izgul, sőt ha ezt a klienseimnek megmutatnám kihívnák a háziorvost. Az embereket nem érdekli a +10FPS, benchmark hülyeségek meg ilyesmik, nehogy már azt gondold hogy az Intel ezekből gazdagodott meg mert ez egy lepkefing, ők központilag fizetik le az OEM cégeket és onnan a bevétel meg a szerverekből, mobil cuccokból, ha holnap egyetlen játékos sem venne Intel procit akkor pontosan röhögve lesz@rnák, ez a reteg csak az Nvidiának és az AMD -nek fontos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Galdech
2014.08.24. 20:26
R9 290, boldog emberek ejj...

sjacint: Évek óta ezt csinálják, de képzeld ha nem lennének. Ki rágná tovább a gumicsontot?
Én ezt átfordítottam szórakozásra. Csak dőlj hátra és egyszerűen élvezd, ahogy a semmin tépik egymást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Fada Fada
2014.08.24. 20:28
Es marha nehez volt szakitani a multammal, mert sosem voltam gazdag es a bratyommal emiatt mindig amds gepet epitettunk Nem volt nalam nagyobb ervelogep, hogy minek 233-as mmx, boven eleg az 5x86-osom. Kozben meg nem volt lehetosegem olyanra, ugyhogy vedtem a munder becsuletet. Mindig a nagyobb kell, maskulonben junosztyon neznenk a meccseket ma is, nem hiperszuper felbontasban. Csak mielott leinteleseztek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Terror atti2...
2014.08.24. 20:42
Aham, a pontosan nulla különbség. Megveszi a user a tuningramot az AMD processzorához, azért, hogy úgy teljesítsen, mint az Intelben az 1600-as. Közben központilag lefizet mindenkit az Intel, mert különben mindenki AMD processzort venne, annyira szuper termékeik vannak. Az orvosnak magadat mutogasd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Zoli0283 atti2...
2014.08.24. 20:48
Igen? És aki meg nem "benchmarkokra" vesz gépet az biztos majd AMD-s cpu-t tesz be rendereléshez, munkára stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. atti2010 Zoli0...
2014.08.24. 21:00
Nem mondta senki, de renderelésre pont hogy jó a 8 magos FX, de ki renderel CPU-n mikor GPU -n 30x gyorsabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. atti2010
2014.08.24. 21:11
Én értem de ezért nem érdemes kifejleszteni egy csipkészletet, nagyon kevés ember cserélte volna le és soha nem terült volna meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. sjacint
2014.08.24. 21:15
Nem tudom ki renderel üzemszerűen sima pc-n.
10 dollárért lerenderelnek nekem egy komplett állkapcsot renderfarmon implantátumokkal fityfenével 10x-es fényvisszaverődéssel 10x gyorsabban mint amely gépen összeraktam a jelenetet.

Mellesleg tesztek szerint 3dsmax kihasználja a nyolc magot, ergo: jól használható renderre.
Más kérdés, hogy van-e jobb megoldás (van).
Még mindig a hírhez: nincs hírértéke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. wishformor...
2014.08.24. 21:25
@Terror
nem erdemes, en is probaltam toroltek is a hozzaszolast,
nem tudod megmagyarazni nekik hogy mi az a teljesitmeny, mer a wordhoz, meg a jutubhoz meg a facebookhoz eleg az AMD is, apustol fapadostul mindenestul, egyszeruen ezek tobben vannak es mas az ingerkuszob es a mindennapi igeny, orulj inkabb annak hogy van intel, meg nvidia, es lehet ertelmes performance-t kapni, ami 5+ evig nyargal.
ugy hogy normalis supportot es drivert is kapsz melle.

A kedvencem meg az a hozzaszolas, hogy mekkora kiralysagban ossze tudja epiteni a gepet, csak optimalizalni kell az arakat, minek oda 18k ert tapegyseg, ez keremszepen nagybetus LOL, tapegysegen nem szokas sporolni... bar ha igy belegondolok a facebook nemigen porgeti meg a fogyasztast sem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Nirvanus
2014.08.24. 21:34
LOL, az AMD-Intel párbaj még mindig divat? Hagyjátok már abba, nem vagyunk az óvodában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. atti2010 wishf...
2014.08.24. 21:40
ugy hogy normalis supportot es drivert is kapsz melle.


HAHAHAHAHA, az Intel nagyon híres a 2 éves szúportjairól addig is fele bughalmaz, ezt nem kellett volna nem fogok tudni aludni a nevetéstől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. wishformor...
2014.08.24. 21:57
@atti2010
ha a kacsa nem tud uszni, nem a viz a hulye..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. wishformor...
2014.08.24. 21:57
forum motor rulez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Lala333 wishf...
2014.08.24. 22:13
Intelnek híresen rossz a supportja. GPUban meg az AMD is tudja azt amit az NV, driver hiba meg oda-vissza van. De ez is már annyiszor ki lett vesézve, hogy egy ezer éves dolgon alapszik az AMD rossz drivere, ma már csak divat ezt felhozni.
A te meg Terror féle hozzászólások csak fölösleges flamekeltésre valók, semmi többre. Érdemi információval nem szolgáltok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror wishf...
2014.08.24. 22:15
Eddig a legmeggyőzőbb megaérv - ami minden egyes topicban előjön - az az, hogy két, egy árban lévő processzor közül a gyengébbet veszem, mert az is elég. A mai napi überalles meg az, hogy megveszed a hatéves processzort a három éves alaplappal és még upgrade-elni is lehet egy szintén hároméves processzorral. Nem, sehogy nem tudnak 2014-hez közelebb kerülni 2011-nél. De még sértve is érzik magukat, ha erre rávilágítasz.

Ez a mostani hír is. Nagyon fontos bejelentések.... Bejelentették a semmit. A popcorngépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Praston wishf...
2014.08.24. 22:47
Én azért itt megjegyezném, hogy 9600-as széria óta van amd vga-m (nvidia is volt persze) és ezek a rendszeres driver problémák, amik folyamatosan előjönnek egyes embereknél, nálam nem sűrün jelentkezett. Nvidia is ad ki vicces driver-t. De nem a vga-t kellene elővenni. A CPU már más tészta, jelen esetben én biztos nem FX-re váltanék, ha tenném. De aki jelenleg FX-et használ sima délutáni kis koca játékra munka után, meg facebook-ozik, annak meg valjuk be, felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. sks7891 wishf...
2014.08.24. 22:55
"A kedvencem meg az a hozzaszolas, hogy mekkora kiralysagban ossze tudja epiteni a gepet, csak optimalizalni kell az arakat, minek oda 18k ert tapegyseg, ez keremszepen nagybetus LOL, tapegysegen nem szokas sporolni... bar ha igy belegondolok a facebook nemigen porgeti meg a fogyasztast sem...."

Most te tényleg azt mondod, hogy 18e Ft alatt nincs tápegység? Most mond már meg nekem, hogy mégis miért kellene egy olyan gépbe 18.000Ft-os táp, ami 200Wnál többet nem fog enni soha? Előbb inkább kérdezted volna meg, hogy mégis milyen tápegység lett véve a gépbe, s utána alkoss véleményt. Még írtam is, hogy nem valami selejt lett megvéve hozzá! Ha megengeded most én is élnék a te módszereddel és elhamarkodottan alkotok véleményt. Szerintem te hülye vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. siriq Fada
2014.08.24. 23:00
Szinten zenesz. Ugyan ez a szitu volt. Szerencsere felno az ember es atlatja, persze valaki nem es marad ugyan ott, ahonan elindult(spec en mar c-64 idoktol szenvedek a gep epitessel, 386 dx elso gepem pedig maradektalanul alltalam lett atepitve). A jovo nem arrol szol amit sokan csinalnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. siriq sjaci...
2014.08.24. 23:03
En hasznalom a gepem 3d-re. Mar 90-s evekben is hasznaltam csak most kezdem ujra. Hasznalja a 8 magot meg tobbet is. Sajat gepen kell megszerkeszteni a dolgokat stb., a rendereles mar csak a hab a tortan. A szerkesztes viszi el az idot nem a vege.
Sima afternel is ha szerkesztek valamit csak varok es varok. Sokkal gyorsabban menne ha mas lenne a hw. Ezen nem kell sporolni mindenkeppen intel kell venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sjacint siriq
2014.08.24. 23:09
" Hasznalja a 8 magot meg tobbet is." ezt mondtam én is.
"A szerkesztes viszi el az idot nem a vege." nem értek egyet pontosabban csak akkor ha nem vmi gyenge pc-n renderelsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. siriq sjaci...
2014.08.24. 23:15
Mar kifutottam az idobol. Anno 486 dx40-l kezdtem 4 mega ram majd hip hop 24 re bovitettem. Proci is lett de neha ugyan az az erzes fog el mint anno mint most, amikor 4K felbontasban szerkesztenem az anyagot.
4K es sok effect az amd vas egyszeruen csak szenved. Mergemben egy elore elkeszitett cuccot raktam be a video ele. Mar nem volt turelmem befejezni. https://www.youtube.com/watch?v=66zEPB4Jru0
Az egesz video 4K-ban lett megcsinalva.
weri: nem elete csak rengeteg bosszusagtol kimelnem meg magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. weri
2014.08.24. 23:17
....es elkezdodott a veres intel-amd vita amin a jelen levok 70%-anak az elete mulik es r**adtul nem a hirhez kapcsolodik, de meg mindig nem ertem miert kell minden amd-s hirt teli flamelni ugyan azzal a nyomoreksaggal....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wishformor...
2014.08.24. 23:35
@Praston
nem az a baj hogy szar a driver, hanem az hogy konkretan linux alatt nincs olyan, es igen ez is nekem egy rohadt komoly erv, mivel en egyatalan nem hasznalok win-t.
bocsanat, ferditettem, van driver linux ala, csak azt a fogalmat nem ismeri szerencsetlen, hogy 3d gyorsitas....

@sks
A tapos kerdesre visszaterve, nem az aproblema hogy 18k alatt nincsen tap, mert van es eleg is, hanem az a hozzaallas, hogy azon kezd el sporolni valaki, ugy hogy I7-et akar porgetni 2200Mhz-s ramokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.24. 23:49
Ha jol emlekszem az apu-t hasznaltak volna 2200 rammokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. wishformor... siriq
2014.08.25. 00:11
Tenyleg igy minnyart mas, mert az elmegy laposelemrol is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.25. 00:14
Ezt most nem igazan ertem...
Mi koze van a laposelemnek az egeszhez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2014.08.25. 09:04
Szivesen végignéztem volna élőben, már az ingyé' VGA miatt is megérte volna. Valahol azt írták hogy az FM2+ foglalatot nem cserélik egy darabig, én a helyükben átültetném a jelenlegi FX szériát arra a foglalatra, bár csak akkor lenne értelme ha javítanak valamennyit a teljesítményen, illetve/vagy a fogyasztáson. Az új 285-ös kártyának szimpatikus az árazása. Mire VGA-t fogok venni úgy 2-3 év múlva addigra már 50 ezer körülre úgyis lesik, ha nem kevesebbre, és a tápom is el fogja bírni.

Csak nekem tűnt fel, visszanézve az utolsó pár hírt, hogy az Intel és nVidia híreknél nincs ennyi flame és cicaharc, hanem csak az AMD-s híreknél megy az észosztás? Ez szerintem elég sok dolgot megmagyaráz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. yodamester...
2014.08.25. 09:12
Szégyen ami itt megy az ipon fórumokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rasguardo
2014.08.25. 10:58
Ne már... Annyi hasznos infó szokott lenni itt a termékek alatti bejegyzéseknél, ezt meg nincs kedvem elolvasni sem, mert kb a feléig SE jutottam a flame-tenger miatt -.-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2014.08.25. 12:27
Te jó ég mi van itt megint egy AMD -s hírnél/eseménynél ... szánalom és szégyen. Nem fogom elolvasni az hót ziher , de az is , hogy a hsz-ek 3/4 -e TRASH

yodamester10 +1 jah

Hírhez :
FX-8370-es processzorra folyékony nitrogént tartalmazó párologtató henger került, majd némi elszánt próbálkozás után sikerült 8722,70 MHz-es órajelet elérni, méghozzá úgy, hogy a processzornak nem csak egy, hanem mind a nyolc magja aktív volt.

No ezt utánozzák le nemsemmi , szép húzás . De: inkább csak let volna 6GHz és tudtak volna villantani évvégén még +1GHz-et aztán egy utolsót ... megint előtték az összes puskaport egyszerre .

Bakker , pedig mailban kaptam meghívót , ha tudtam volna - de megérte volna elmenni már csak a VGA -ért is.

weri 2014. 08. 24. 23:17
....es elkezdodott a veres intel-amd vita amin a jelen levok 70%-anak az elete mulik es r**adtul nem a hirhez kapcsolodik, de meg mindig nem ertem miert kell minden amd-s hirt teli flamelni ugyan azzal a nyomoreksaggal....
és szvsz ugyanazok a jólmegmondó userek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jedi
2014.08.25. 20:41
Tessék ! ATI 7950-es teljesítmény GTX750TI-s csomagolásba !!!!!! Tényleg nincs benne semmi különös ! (?)

[LINK]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. patrikf135
2014.08.27. 15:39
Azért elég bőkezűen ünnepeltek,ha 50k $ értékben adtak r9 290-eseket minden jelenlévőnek.(nekem is postázhatnának egyet ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!