iPon Hírek

Rendkívül kompakt négymagos táblát leplezett le a Ramos

Dátum | 2012. 11. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az egyik legnagyobb kínai táblagép gyártó egy egészen kellemes konstrukcióval állt elő. A távol-keleti gépek esetében a fizikai paraméterek általában nem túl acélosak, a táblák nagyobbak mint a top gyártók gépei, de ezúttal nem ez a helyzet.


A W30 néven debütáló masina az eddigi legkisebb felületű 10,1 hüvelykes eszköz lesz; a keskeny keret már az őt ábrázoló képeken is sokaknak szemet szúrhat. A gép mindössze 258,3 x 164 milliméteres, amit csak a 9,5 milliméteres vastagság rondít el egy kicsit, ugyanis vékonyabb vetélytársak szép számmal akadnak, de súlyban ismét brillírozik. Az 565 grammjával szinte csak az Asus néhány versenyzője tudja tartani vele a lépést, a többiek jellemzően 600 gramm felett szállnak versenybe.


A kijelző felbontása 1280 x 800 képpontos, kapacitív érzékeléssel dolgozik, és IPS technológiát használ – tehát a betekintési szögekkel sem lesz problémánk. A megjelenítő felett, a szűk keretben egy VGA kamera húzta meg magát, mely a videóhívások bonyolítására nyújt lehetőséget számunkra. Ha fotózni szeretnénk valamit, akkor érdemesebb a főkamerát aktiválni, ami viszont ezúttal csak 2 megapixeles. Ez elég különös, tekintve a gép egyéb paramétereit.

A központban például egy négymagos chip dolgozik, amit a Samsung biztosít. Az Exynos 4412 viszonylag szűk körben terjedt el, hiszen főleg az anyavállalat használja a meglévő készleteket. Ebben Cortex-A9 magok vannak, melyek 1,4 GHz-es órajelen dolgoznak, a grafikus feladatokért pedig egy Mali 400 MP4 GPU felel. A SoC mellett 1 GB-nyi rendszermemória és 16 GB háttértár kapott helyet, ez utóbbi pedig egy microSD-vel még tovább növelhető.


Az adatkapcsolati képességek terén kicsit foghíjas a közlemény, a Bluetooth modul és a 802.11 b/g/n Wi-Fi biztosan nem hiányzik belőle, de a GPS-t nem említik meg, vélhetően a HSDPA-val karöltve a hiányzók listáján lesz. Az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) rendszert futtató tablet másik gyenge pontja a kamera után az akkumulátor. Mindössze 4500 mAh-ból kell gazdálkodnia az újdonságnak, ami bizony 10,1 col mellett nagyon kevés, még jó optimalizálás mellett is.

Összességében tehát a Ramos W30 akár egy nagyvállalat márkanevével sem keltene gyanút senkiben, de azért akadnak még bakik. Az utóbbi (telep) például a fizikai méret miatt lett ilyen, így részben, akár indokolt is lehet. Biztos van olyan vásárló, aki inkább a méretre gyúrna, mint az üzemidőre, de ez sovány vigasz a többségnek. A készülék 270 euró lesz, a várható megjelenésről nincs hír.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. somakb
2012.11.21. 08:46
Kár azért a 4500mah akksiért, de hát így lehet tömeget faragni. egy 9000-essel simán hozzá lehetne dobni még majd 150g-ot, és így már csúnyábban festene a 700+g tömeggel (pedig ekkor kellene bele, akkor lenne ütős). Kár érte. A 4500mah 10 colon bitangkevés, pillanatok alatt leszívja kijelző, optimalizálgathatják bárhova a rendszert, a kijelző fogyasztása adott, azon nem sok mindent lehet, meg azért ha a 4 magos exynos beindul, ott is ürül az akku.

Na meg 2012 végén ICS-el dobni piacra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zodiac83
2012.11.21. 13:48
@somakb:
Illetőleg a 9000-es akku mennyivel is dobná meg az árát? Ez a mérvadó, nem a súly.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. somakb
2012.11.21. 16:20
zodiac: nem annyival amennyivel használhatóbb lenne. 2-3 ezer forint a különbség, nem több, főleg egy gyártónak aki nagytételben veszi. Kínai webshopokban láthatók mennyibe kerülnek a li-po akkuk. Nekem megérne 10$ pluszt... .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!