iPon Hírek

Rengeteg a probléma a csúcskészülékekkel

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Igencsak rá jár a rúd a nagy vállalatok kicsiny okostelefonjaira az elmúlt hónapokban, minden rendszernek megvan a maga gyenge készüléke gyakorlatilag, és a hibák sorából nincs kikövezett út a tökéletesség felé, legalábbis nagyon így látszik, az elmúlt napok és hetek eseményei alapján.

Elsőként az iOS 5 körül akadtak gondok, közvetlenül a megjelenés után, amik az üzemidővel voltak kapcsolatosak, és továbbra is megoldatlannak tűnnek, bár egyes felhasználók a hiba megszűnéséről számoltak be, miután az Apple útnak indította az 5.0.1-es szoftvert, ami a cég szerint javítja a problémákat, de továbbra sem lehetett mindenki boldog. Sőt akadtak olyanok is, akiknél a telepítést követően jött elő a hiba, ami feltehetően a helymeghatározással kapcsolatos, ugyanis ennek aktiválását követően merültek fel a panaszok.


Az iOS után a Lumia 800, a Nokia első Windows Phone-ja kapcsán merültek fel, szintén az üzemidővel kapcsolatos gondok. Ebben az esetben a finnek hivatalos álláspontja szerint, szintén egy szoftveresen orvosolható hiba van a háttérben, aminek következtében egyes készülékek hiába mutatnak teljes töltöttséget, a telep még sincs feltöltve a háttérben, erre pedig a ##634# kóddal lekérhető rendszerdiagnosztikai paraméterekből derült fény. A Lumia néhány példányánál, ahol a hiba fennáll, a feltöltöttnek jelölt készülék még 1000 mAh-s áramerőséget sem mutatott fel, a gyári adat szerint pedig 1450 mAh tárolására lenne képes. A Nokia már készíti a szoftveres javítást.


A Google rendszere sem patyolat, a vállalat legfrissebb referencia készüléke a Galaxy Nexus több apró hibával is küzd, amik sajnos mind a telefonálás rovására mennek. Először a felhasználók a hangerő ingadozásáról számoltak be az európai modellekkel kapcsolatban, amik néha akár a némításig is elmentek, most pedig a térerővel kapcsolatban megültek fel gondok, de ezúttal már a tengeren túli eszközök esetében. Ez a hibajelenség még nagyon friss, így nem tudni biztosat vele kapcsolatban, ám a megoldáson már gőzerővel dolgoznak a mérnökök, és úgy tűnik, hogy néhány szoftveres hangolással meg is oldhatók a problémák.


Jól látszik, hogy a problémák hátterében általában szoftveres gondok vannak, amik valószínűleg a túl gyors fejlődésből fakadnak, hiszen mindenki arra törekszik, hogy minél hamarabb a piacra kerüljenek a legfrissebb modelljeik, ami feltehetően egyre rövidebb tesztelési időszakokat is jelent.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Vendég-Ven...
2011.12.22. 14:21
"még 1000 mAh-s áramerőséget sem mutatott fel"

Hm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. expander
2011.12.22. 17:24
Ez valóban igaz! Nekem iphone telefonból volt 4db is de mindegyik elromlott. Ilyen vacak kostrukciót még nem láttam. Amióta Samsung Galaxy TAB-om van nem volt meghibásodás. A samu a legjobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tokyofej
2011.12.22. 18:39
Hát igen. Bezzeg, ha ezeket is a japánok gyártanák...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. bela74
2011.12.22. 19:31
Lassan a telefonálás kihívás lesz ezeknek az "okostelefonoknak"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. h_gyuri
2011.12.22. 19:37
Lehet, hogy a bonyolultság közelít a számítógépekéhez, de ettől még nem muszáj lépten-nyomon bedögleni. Ezek a kütyük a fogyasztói társadalom díszpéldányai, összegányolják, aztán vegyél másikat, ha bedöglik. Az alatt a pár hónap alatt amíg még használod, kijön a következő generáció, vedd meg azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sanyix
2011.12.23. 01:13
A bonyolultsága közelít a számítógépekhez, de az integráltsága sokkal nagyobb(így kevesebb kéne hogy legyen a hibalehetőség), nuku hőtágulás mert alig fogyasztanak, még sem annyira megbízhatóak mint kéne lenniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2011.12.23. 06:35
Expander:

Sokan adtak el az S2-t,mert a hangero folyamatosan ingadozott telefonalaskor,es a legjobb samu anyaceg pedig le sem fingotta oket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hegyitaho
2011.12.24. 14:11
@Vendég-Vendög
nyilván csak elírás, áramerősség helyett töltést akart írni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fbi1984
2011.12.26. 11:22
Ahogy a cikkben volt, ezek szoftverhibák.
A kapkodás, a gyors release iterációk, tesztelések csökkentése ,...
De ezen miért akadunk fel? Az M$ is ezt csinálja, kiad egy félkész terméket (WinF*s Mobile 7) és majd a felhasználók tesztelik. Olcsóbb mint a saját tesztelők létszámát, tesztelési munkaórát növelni, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6...
2011.12.26. 11:53
fbi1984 - Egyetemen az informatikusoknak már a legelején megtanítják, hogy a tervezés azért nagyon fontos, mert már egy közepes software kimerítő tesztelése sem lehetséges véges időn belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm Cyber...
2011.12.26. 12:38
Kizárólag a fogyasztónál ,vagyis a végfelhasználóknál, de annak meg visszahívás a következménye legsúlyosabb esetben, mert a tervezés során elkövetett hibát nem könnyű javítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lpmaskmanc...
2011.12.26. 14:55
@Mikrobi:
Végül is az okostelefonok mind számítógépek, azaz kézi számítógépek GSM funkciókkal ellátva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zord01
2011.12.27. 11:30
én meg csak azt nem értem, hogy az okostelefonok mellett miért nem fejlesztik tovább a klasszikus értelemben vett mobilokat.

Azt lehiszem, hogy nagyobb a kereslet a sok béna okostelóra, de 20 okosteló után dobhatnának ki egy-egy kalsszikus csúcsmodellt.
Mondjuk egy 6700 C. utódot. Évente egy modell nem lenne túl nagy megeröltetés.

Ám manapság a klasszikus telók a paletta legalját képezik. Szánalmas. Akkor sem veszek okostelót. Még egyszer nem húznak csőbe vele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... zord0...
2011.12.27. 16:18
De mit fejlesszenek azon? Vegyél akkor abból olyat ami neked kell, legalább szinte ingyen vágják utánad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!