iPon Hírek

Rengeteg AOL szabadalom került a Microsoft tulajdonába

Dátum | 2012. 04. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft illetékesei komoly felvásárlást kezdeményeztek a napokban, amelynek keretén belül a cég 1,1 milliárd dollárért cserébe több száz AOL szabadalomhoz jut, amelyekkel a vállalat hatékonyan kiegészítheti jelenlegi szolgáltatás-repertoárját.

Manapság a sok-sok szabadalmi harc és a rengeteg levédett ötlet miatt fontos, hogy az egyes cégek talpraesetten, hatékonyan szerezzék meg a számukra szükséges szabadalmak tulajdonjogát, vagy az alkalmazásukhoz szükséges licenceket – ezt a Microsoft vezetése nagyon jól tudja. A cég most jól bevásárolt szabadalmakból, ugyanis az AOL-lal kötött szándéknyilatkozat értelmében a Microsoft nem kevesebb, mint 800 szabadalom tulajdonjogára tehet szert, méghozzá 1056 millió dollár értékben.

Arról nem esett szó, hogy pontosan melyek azok a szabadalmak, amelyek a tranzakció keretén belül gazdát cserélnek, az viszont tudható, hogy a Microsoft a fentebb említett 800 szabadalom tulajdonjoga mellett több, mint 300 további szabadalom esetében nem-exkluzív licenceket is vásárolt. Utóbbiak között hirdetéssel, kereséssel, tartalomgenerálással és tartalommenedzsmenttel, valamint közösségi hálózatokkal, térképkezeléssel, multimédia/streaming feladatokkal és biztonsággal kapcsolatos licencek egyaránt találhatóak.

Az egyezmény értelmében a Microsoft által felvásárolt szabadalmakhoz az AOL-nek minden esetben marad licence. A Microsoft szerint a vásárlás keretében megszerzett szabadalmakat a cég évek óta követte és néhány hónapja érdemben is vizsgálta. A felvásárlás eredményeként megszerzett szabadalmak remekül kiegészítik a vállalat meglévő portfólióját.

A két cég között zajló tranzakció várhatóan az idei év vége felé zárulhat le. Az AOL részvényesek számára jó hír, hogy az AOL vezetése lehetőséget biztosít a részvényesek számára, hogy a tranzakció következtében elért haszon jelentős részét learathassák. A vállalat a tranzakció lezárulása előtt kidolgozza, hogy ez utóbbi lépést hogy lehet hatékonyan kivitelezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2012.04.11. 20:00
Google ,Facebok. Lépni kellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!