iPon Hírek

Rengeteg érdekes újdonság a G.Skill standján

Dátum | 2015. 06. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Trident Z sorozatú DDR4-es memóriamodulok
A TridentX család tagjaival már rengeteg világrekordot döntöttek, így a család tagjai hamar ismertté váltak. Hamarosan új, Triden Z névre keresztelt memóriamodulokat is piacra dob a gyártó, amelyek elegáns megjelenésükkel próbálnak hódítani. A Trident Z sorozatú megoldások kiváló minőségű, igényesen megmunkált alumínium hűtőbordákat kapnak, amelynek tetején cserélhető blokkot alakítanak ki, ami többféle színben is elérhető lesz. Utóbbival az adott rendszer színvilágához igazítható a memóriamodul megjelenése, ami a modderek számára kifejezetten vonzó lehetőség – és ezzel együtt a hűtés hatásfokának romlásától sem kell félni.
A Trident Z sorozatú DDR4-es memóriamodulok júliustól kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban, méghozzá többféle kiszerelésben. Az egyes memóriamodulok és memóriacsomagok pontos tulajdonságait később hozza nyilvánosságra a gyártó. DDR4-3800 MHz-es Ripjaws 4-es memóriamodulok A vállalat az egyéb, korábbról már ismert memóriamodulok mellett bemutatta legfrissebb büszkeségét, a Ripjaws 4-es sorozatot erősítő 16 GB-os négycsatornás memóriacsomagot is, amelyben négy darab DDR4-3800 MHz-es memóriamodul lapul. A különleges memóriacsomagot alkotó modulok egy Gigabyte GA-X99-SOC-Champion és egy ASRock Fatal1ty X99M Killer alaplapban kaptak helyet a kiállításon.
A szupermagas órajel mellé 1,35 voltos üzemi feszültésg és CL19-2525-ös időzítés társult. Azt egyelőre nem árulták el, a különleges memóriacsomag pontosan mennyibe kerül majd, valamint az sem tudható, mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Jönnek a Ripjaws sorozatú tápegységek A G.Skill Ripjaws tápegység családjában egy 750 wattos, két 850 wattos és egy 1250 wattos modell foglal helyet. Az újdonságok közül a PS850P és a PS1250P esetében 80Plus Platinum osztályú, azaz 92% körüli hatásfokra kell felkészülni, a többieknél azonban "csak" 80Plus Gold osztályú, azaz 90% körüli hatásfok áll rendelkezésre. A teljesen moduláris kábelezéssel büszkélkedő tápegységek minőségi japán kondenzátorokat használnak, de egyéb komponenseik is a felsőkategóriát képviselik, így hosszú élettartamra és remek stabilitásra számíthatunk.
Alacsony terhelés alkalmával a 140 milliméteres átmérőjű hőmérsékletvezérelt ventilátor kikapcsol, de ha forrósodik a helyzet, működésbe lép, méghozzá alacsony zajszint és magas légáram mellett. A ventilátor hosszú élettartamáról dupla golyóscsapágyaszás gondoskodik. Az új tápegységek a szokásos védelemmel is rendelkeznek, így alacsony feszültséggel, túlfeszültséggel, túlárammal, túlterheléssel, túlmelegedéssel és rövidzárral szemben egyaránt védettek. A friss tápegységek várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsoltban egyelőre nincs információ. Lencsevégen egy Phoenix Blade sorozatú PCIe 3.0-s SSD kártya A második generációs G.Skill Phoenix Blade PCe SSD egy Phison PS5007-E7-es vezérlőre támaszkodik, ami natív PCIe 3.0 x4 támogatással érkezik, MLC NAND Flash memóriachipekből pedig modelltől függően maximum 1920 GB-nyi kapcsolódhat hozzá. A különleges SSD kártya a tavaly októberben bemutatott PCIe 2.0 x8 alapú elsőgenerációs megoldás helyét veszi majd át.
Az újdonság 2600 MB/s-os maximális folyamatos olvasási és 1400 MB/s-os maximális folyamatos írási tempót kínál. 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával maximum 300 000-, 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig maximum 200 000 I/O művelet elvégzésére képes másodpercenként. Az új SSD az Intel 750-es sorozatú termékei ellen száll majd harcba, így árazás tekintetében is versenyképes lesz. Gamer perifériák KM780 RGB és KM780 MX billentyűzetek A G.Skill a hardcore játékosokra is gondolt: nekik új billentyűzetekkel, új mikrofonos fejhallgatóval és egy új gamer egérrel kedveskedik.
Az új billentyűzetek a KM780-as sorozatba érkeznek, méghozzá ketten: a KM780 RGB változtatható színű háttérvilágítást kapott, a KM780 MX pedig piros ledes fényben tündököl. A Cherry MX RED és Brown típusú mechanikus billentyűket alkalmazó újdonságok két méter hosszú fonott USB 2.0-s kábellel érkeznek, élettartamuk során pedig akár 50 millió billentyűlenyomást is kibírnak, így hosszú éveken át szolgálhatnak megbízhatóan, hatékonyan.
Mindkét billentyűzet rendelkezik fedélzeti memóriával, amelyben a különböző beállításokat tárolhatjuk el. Egyidejűleg három különböző profil fér el a memóriában, ezeket pedig a Mode gyorsbillentyűkkel (M1-M3) hívhatjuk elő, szinte azonnal. A profilokban a háttérvilágítással kapcsolatos beállítások, a makrók, a billentyűlenyomás-késleltetés beállításai, a polling ráta, valamint sok egyéb beállítás is eltárolható, így több különböző játékhoz is hatékonyan optimalizálható a klaviatúra. Az újdonságok billentyűnként programozhatóak, a háttérvilágítás billentyűnként szabályozható, plusz még hat extra dedikált makró billentyű is szerepel a repertoárban, így nagyon jól testreszabhatóak a Ripjaws KM780-as sorozat tagjai. MX780 GB gamer egér A Ripjaws MX780 RGB egy szimmetrikus felépítéssel rendelkező, kifejezetten játékosoknak szánt egér, ami állítható csuklótámasszal érkezik, oldallapjain pedig cserélhető lapokat alakítottak ki, amelyekkel az egyén kezének méretéhez és fogásának stílusához igazítható a rágcsáló. Az újdonság Avago gyártmányú lézeres szenzorral dolgozik, gombjai alatt pedig Omron gyártmányú mikrokapcsolók dolgoznak, amelyek élettartama nagyjából 20 millió kattintásra tehető.
A 8200 dPi-s felbontással működő, akár 30 G-s gyorsulás lekövetésére is képes szenzor másodpercenként 3810 milliméternyi mozgást tud feldolgozni. A szenzor érzékenységét játék közben dedikált kapcsolóval állíthatjuk, ami összesen ötféle működési szintet kínál. Az egér fedélzetén egy 32-bites ARM alapú processzor is jelen van, méghozzá némi memóriával együtt, így összesen öt különböző profil tárolható el. A profilokban az RGB LED alapú világítás beállításai éppúgy szerepelhetnek, mint a 8 programozható gombon eltárolt beállítások. Maga a ledes világítás négy zónára van osztva, amelyek színárnyalatai egymástól függetlenül módosíthatóak. Az új egér PTFE talpakon siklik. Ripjaws SR910-es és SV710-es mikrofonos fejhallgatók A vállalat két gamer headsetről is lerántotta a leplet: az SR910 valódi 7.1 csatornás térhangzást kínál tíz beépített hangszórójával, az SR710 pedig Dolby Pro Logic IIx alapú virtuális 7.1 csatornás térhangzással dolgozó 50 milliméteres hangszórókat rejt.
A hangszórók körüli, bőr hatású bevonattal ellátott párnázás kényelmesen körülveszi a játékos füleit, a precíz tájékozódást pedig Xear 3D technológia biztosítja. A mikrofon hatékonyan szűri a környezeti zajokat, így csapattársainkkal hatékonyan, tisztán és érthetően oszthatjuk meg a stratégia legfontosabb részeit. A mikrofonon keresztül a rendszer először elemzi a háttérzaj típusát, majd az eredménynek megfelelően alkalmaz némi szűrést.
Az újdonságok vezetékre szerelt távirányítót kaptak, és 10 sávos equalizerrel ellátott szoftver is jár hozzájuk, amivel a térhangzással kapcsolatos beállítások is hatékonyan elvégezhetőek, így a játékélmény új szintre emelkedhet. G.U.D.S. szoftvercsomag A gyártó G.Skill Unified Driver System néven egy szoftvercsomagot is elérhetővé tesz termékeihez, ami a fentebb bemutatott újdonságokhoz teljes körű támogatást nyújt, így a különböző beállításokat könnyedén elvégezhetjük. A szoftver segítségével menedzselhetőek a profilok, szabályozhatóak a ledes világítás paraméterei, valamint számos egyéb beállítás is elvégezhető. A G.Skill Ripjaws sorozatú gamer termékei az idei év harmadik negyedévében válnak elérhetővé, így a velük kapcsolatos egyéb részletekre még várni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kajafun
2015.06.08. 15:18
Szép cuccok.
A takaritásuk meg körforgásban mehet napról napra, gémerkedni meg idő se lesz!
Gondolkodhatnának néha a beszívott jampi tervezők hogy ezeket majd hogy a rákba takaritja az user...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!