iPon Hírek

Rengeteg fogy a Kindle Fire-ből

Dátum | 2011. 12. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Amazon illetékesei nagyjából egy hete úgy nyilatkoztak, hogy a Kindle Fire minden Amazon terméknél jobban fogy, de akkor még állításukat számokkal nem támasztották alá. Szerencsére a számokra sem kellett sokat várni: az IHS iSuppli elemzői előrukkoltak egy kalkulációval, amely szerint az Amazon ebben a negyedévben nem kevesebb, mint 3,9 millió darabot szállíthat le a népszerű tábla PC-ből.

Kindle FireÖsszehasonlításképpen: az Apple esetében az IHS szakemberei úgy vélik, hogy 18,6 millió iPad leszállítására kerül sor a negyedik negyedév folyamán. A következő nagy tábla PC gyártó, a Samsung ugyanebben az időszakban csak körülbelül 1,4 millió tábla PC-t szállíthat majd le. Az említett számok alapján az idei év utolsó negyedévében Amazon szerezheti meg a tábla PC piac második helyét, ami hatalmas szó, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Kindle Fire csak november 15 óta kapható.

A 199 dolláros Kindle Fire kétségtelenül olcsóbb, mint riválisai. Az Amazon számára a termék előállítása valamivel többe kerül, mint amennyiért értékesíti azt: a Kindle Fire 201,7 dollárból készül el, azaz minden egyes készüléken veszít az Amazon. Persze ez a veszteség beleférhet, hiszen az Amazon ennél a gépénél is inkább a fizetős szolgáltatásokra teszi a hangsúlyt.

Az IHS elemzői szerint az Apple hamarosan reagálni fog a Kindle Fire hatalmas sikerére. Jelenleg kétféle lehetséges forgatókönyvről szólnak a hírek: az egyik szerint az Apple egy olcsó, alsóbb kategóriás iPad-del próbálkozik majd, míg a másik arra számít, hogy az iPad 3 megjelenése után az iPad 2 ára csökken, így a termék labdába rúghat majd az olcsóbb táblák piacán is. A tendencia alapján inkább utóbbira van nagyobb esély.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. l-bandee
2011.12.05. 16:41
Akkor mennyire jól fog fogyni, ha pár héten belül teljes értékű android-tabletté lehet majd varázsolni (x.D.A.-n már készül rá a 2.3-as ROM, olyan 89%-ban működőképes már)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pjszilard
2011.12.05. 18:14
Nem kell elfelejteni, nincs benne kamera se memoriakartya olvaso. A tobbi konyvet felhoben tarolja es 5GB egyebb adatot is. Nincs belle 3g. Nagyon wifi fuggo. Viszont ha konyvolvasonak vesszuk kivalo, PDF-re kicsi a kijelzo (de ahhoz PC-n is 1920x1050 kell, hogy elesen lasd az egesz lapot).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!