iPon Hírek

Rengeteg kiegészítőt kap a Galaxy S4

Dátum | 2013. 03. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MULTIMÉDIA

A high-tech eszközök, így például az okostelefonok mellett úgy fest, hogy a jövőben nagy szerepet kapnak majd a high-tech kiegészítők is.

A Galaxy S4 esetében nagy hangsúlyt fordítanak például az S Health hasznosságára, ami papíron az egészségünket hivatott megóvni, és ehhez nagyon sok vonalon képes követni a napi tevékenységeinket. Az S Band ezek között a legáltalánosabb kellék. Az egyszerű karkötőnek tűnő "ékszer" valójában egy sokoldalú lépésszámláló, ami folyamatosan összeköttetésben van a mobilunkkal Bluetooth-on. Mialatt működésben van, szó szerint rögzíti minden lépésünket, valamint követi az alvási szokásainkat is, és figyelmeztethet is minket akkor, ha éppen valami nem tetszik neki. Az élet minden területén megállja a helyét, mivel időtálló kialakítást kapott és 10 méteres mélységig a víz sem tesz benne semmi kárt.

A HRM (Heart Rate Monitor) működése és feladata már valamivel fontosabb. Ez, ahogy a neve is mutatja, a pulzusunk figyelésén dolgozik folyamatosan. Akik kicsit jobban otthon vannak a témában, azoknak már ismerős lehet az efféle kütyü, ilyen például a Polar WearLink+ is. A szintén Bluetooth-os kapcsolattal dolgozó megfigyelő berendezés az S Health 2.0 applikációt használja az információk folyamatos mentésére, és ez is képes minket figyelmeztetni az esetleges rendellenességekre sportolás közben. Ám mivel a kialakítása rendkívül kompakt, akár a napi tevékenységeink mellett is feltűnésmentesen viselhető, így szívbeteg embereknek is segítségére lehet.

Ezek után, de még az S Health-hez kapcsolódó csomagban, felfedezhetünk egy digitális mérleget is. Ez a legkevésbé érdekes kiegészítő, de ha valaki komolyan veszi az S Health program használatát, akkor nem hiányozhat ez sem a repertoárból. A készülék egyébként hét személyt képes észben tartani, így a teljes családunk állapotát nyomon követhetjük.

A fenti lehetőségek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészségesebb életet éljünk, de a telefonunk ezeknek a használata mellett minden bizonnyal hamar kidőlhet a sorból. Ilyenkor jön jól az extra telep, ami egy saját tokot is kapott, melyben egyszerűen újra is tölthetjük azt, ha lemerülne. Felmerül viszont a kérdés, hogy a 2600 mAh-s pótakkumulátor is rendelkezik-e NFC chippel, hiszen az SGS4 esetében már nem a hátlapra került ez az egység.

A vezeték nélküli töltésről eddig nem esett szó a Galaxy S4 esetében, még a készülék bemutatójának alkalmával sem, pedig képes lesz rá. Ez azonban csak bizonyos régiókban lesz így, és ezért is nem esett róla szó eddig. Sajnos egyelőre az nem ismert, hogy mely változatokra korlátozódik a Qi szabványnak megfelelő töltési eljárás, de elképzelhető, hogy a központi egységgel együtt jár, tehát a Snapdragon 600-as vagy az Exynos 5 Octa változaté lehet ez az extra. Korábbi képekről ismerős lehet ez a töltőpad, mivel az engedélyeztetés során már lencsevégre kapták, így az érkezése sem nagy meglepetés.

A Samsung arra is figyelt, hogy a mobilos játékok egyre nagyobb teret nyernek maguknak, és hogy a szórakozni vágyók kedvében járjanak, elkészítették az SGS4-re illeszthető GamePadet. Illetve ez így nem teljesen igaz, mivel a vállalat 4-től 6,3 colos képátlóig mindenhez ajánlja a kiegészítőt. (A 6,3 hüvelyk kapcsán egyből szárnyra kapott a Note III pletyka, de ezt természetesen semmi más nem erősíti meg.) A kontrolleren minden kezelőszerv kézre fog állni, és a mobilunk is biztonságosan lesz rögzítve. Ezt az NFC és a Bluetooth kombinációjával párosíthatjuk össze leggyorsabban, de a hagyományos úton is elvégezhető a művelet, nem feltétel az NFC megléte.

Végül fussuk át, milyen tokokba rejthetjük az új Galaxy S4-ünket. Ezek között a legérdekesebb az S View Cover, amit úgy terveztek, hogy a kihajtható előlapot ne kelljen kinyitni ahhoz, hogy az órát és az új értesítéseinket láthassuk. Ennek érdekében egy kis ablakot vágtak rá, ezzel persze némileg veszélynek teszik ki a kijelzőt, de a használata a mindennapokban, ha csak kicsit is, de megkönnyíti az életünket. A Flip Cover ugyan ennek az egyszerűbb változata mindenféle ablak nélkül, csak a hangszórója van fedetlenül. A Pouch tasak és a Protective Cover+ pedig már nem igényel különösebb bemutatást, ez a két tok a legelterjedtebb az okostelefonok körében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. jozsefm
2013.03.18. 18:06
Csupa nélkülözhetetlen dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 620hun
2013.03.18. 18:21
Nem nélkülözhetetlenek, de az meg kell hagyni, hogy rendesen felkészültek kiegészítőkből is. Már csak egy Bluetooth karóra kéne hozzá, azt vennék is a Tabhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. muskotal
2013.03.18. 18:23
A HRM egy jó edzéshez vagy bicajozáshoz nagyon jó a többit bármikor ki tudnám hagyni, de ez kifejezetten tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2013.03.18. 18:28
Tokoknál érdemes azt is megemlíteni, hogy "csukott állapotban" vagy hogy is fel lehet venni a hívást meg persze beszélni is lehet úgy, hogy nem kell kinyitni, ami szerintem elég jó funkció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jaszy.peti
2013.03.18. 18:45
De gagyi az az XBOX remake kar no comment... Samsung telefonban felejtős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. danika91
2013.03.18. 19:29
és egy szívbetegnek mikor lesz pénze egy ilyenre ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.03.18. 19:40
Nem egészen értem, szerinted a szívbetegek szegény emberek, vagy mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Keksz03
2013.03.18. 23:47
ne lenne S3-am, most megvenném a S4-et!

A vezeték nélküli töltőt nagyon várom, a karkötő tetszik bár számomra nem lenne sok haszna de ha nem túl drága vennék egyet, van egy Sony SmartWatch-om, de sajna az állandó bluetooth szopja rendesen az akksit úgyh sokszor meggondolom h felvegyem-e!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2013.03.19. 09:36
Ez jó... "szívbetegnek mikor lesz pénze erre"
ROTFL

Arról nem is beszélve, hogy egy HRM nem (feltétlenül) a szívbetegeknek készült.
Pulzust szokott mérni minden, kicsit komolyabb edzést folytató ember
Amelyik szívbetegnek meg van pénze SGS4-re, annak lesz a HRM-re is

De az egészségmegőrzés ilyen formája még viccesebb.
Adjunk el minél több bluetoothos, wifis, GPS-es, 3G-s és egyéb vezeték nélküli eszközt egészségmegőrzés céljából - mindegy, hogy ezek rommá röntgenezik az agyad, májad, veséd
(kicsit túlmisztifikálva a dolgot )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!