iPon Hírek

Rengeteg költséghatékony Acer okostelefon érkezett

Dátum | 2015. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer több mint féltucatnyi új okostelefonnal rukkolt elő az alsó- és középkategóriában. Ezek mindegyike a Liquid termékvonalat hivatott erősíteni; amelyek a Z szériába sorolnak, azok az Androiddal érkeznek, az M modellek pedig már a Windows pártját fogják majd. Acer Liquid Z630 és Z630S Az újdonságok nagyon széles palettát fognak lefedni, a készülékek bemutatását a várhatóan drágább konfigurációkkal kezdjük. A Liquid Z630 és a Z630S nagyon hasonló képességek birtokában lesz, a különbséget a memóriák és a SoC terén lehet majd felfedezni kettejük között. A készülékek egy egészen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítővel lettek ellátva, ami IPS technológiás, 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik és Zero Air Gap eljárással készül. A bekapcsolást követően az Android Lollipop rajzolódik ki rajtuk, ami az Acer saját felhasználói felületét öltötte magára előre telepített alkalmazások sorával. A kameráik egyforma felbontásúak az előlapjukon és a hátoldalukon, mindkét egység 8 megapixeles fényképek készítésére alkalmas. A főkameráik mellé került LED-es villanó is.
Az Acer a MediaTeknek szavazott bizalmat. A Z630 esetében egy az MT6735 lapka tűnik fel. Ez a SoC négy 1,3 GHz-es Cortex-A53 magot, valamint egy Mali-T720 MP2 grafikus feldolgozó egységet tartalmaz. Az Acer a Liquid Z630S-t viszont már egy nyolcmagos chipre bízta, de ennek a képességeire sajnos nincs rálátásunk – vélhetően az MT6753-ról lehet szó. A rendszermemóriát tekintve a Z630 elérhető lesz 1 vagy 2 GB-tal is, a Z630S pedig már nem kevesebb mint 3 GB-tal lesz felvértezve. Hasonló a felállás a háttértárnál is, csak persze más mennyiségekkel. A Liquid Z630 8 vagy 16 GB-tal lesz ellátva, a Z630S esetében pedig már 32 GB-tal gazdálkodhatnak a felhasználók. A kapcsolati képességeik pontosan nem ismertek, de biztosan akad 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul, valamint A-GPS vevő is. Az üzemidő felelőse minden esetben egy meglehetősen nagy, 4000 mAh-s akkumulátor, ennek köszönhetően biztosan jól domborítanak majd az új mobilok. Acer Liquid Z530 és Z530S Az Acer másik párosa a Z530 és a Z530S, ezek is hasonló viszonyban vannak egymással, mint a Z630 modellek, szóval a teljesítmény és a tárkapacitás határozza meg a különbséget, ezeket leszámítva egyformák. Az IPS megjelenítők itt valamelyest összezsugorodtak, már csak 5 hüvelykes a képátlójuk, de a felbontás 720p maradt, ezáltal egészen jó részletgazdagságot szállítanak. Érdekesség, hogy a Z530-ak esetében nagyobb figyelem jutott a dizájnra. Apróság, de ezeknek a hátlapján kifejezetten jól mutat, hogy alul a hangszóró ugyanolyan gyűrűbe került, mint felül a főkamera. Az Acer itt sem bonyolította túl a felállást, a főkamera és a szelfikamera is 8 megapixeles fotók készítésére alkalmas. Az előlapi megoldás kifejezetten nagy, 84 fokos látószöggel dolgozik annak érdekében, hogy senki és semmi ne maradjon le az önarcképekről.
A motorháztető alatt teljesen ugyanaz a helyzet, mint az imént vázolt okostelefonoknál. A Liquid Z530 egy MediaTek MT6753 központi chippel lett felvértezve, a társa meg már egy nyolcmagos MediaTek lapkának ad otthont. A rendszermemória az alapgépnél 1 vagy 2 GB lehet, amihez 8, illetve 16 GB-os tárkapacitás társulhat. Ezzel szemben a Liquid Z530S már nem kevesebb mint 3 GB RAM-ot állít csatasorba, míg a háttértára 32 GB-osra duzzadt. A kapcsolati képességekre itt sem tért ki mélyebben az Acer, de biztosan nem kell lemondani a 4G LTE hálózati modemről, és garantáltan lesz Wi-Fi, Bluetooth modul és A-GPS vevő is a tarsolyukban. Akárcsak a Z630 és Z630S ezek is az Android 5.1-gyel kerülnek bevetésre. Ezúttal sajnos a kiváló üzemidőnek már búcsút kell inteni, mivel a Z530 duó csak egy 2420 mAh-s teleppel lett felszerelve. Acer Liquid Z320 és Z330 Az Acer a Z320 és a Z330 között már nem a teljesítménybeli eltérésre helyezte a hangsúlyt, ezúttal a kamerarendszer és a kapcsolatai lehetőségek azok a pontok, ahol eltérés mutatkozik a mobilok között. A páros 4,5 hüvelykes IPS technológiás panellel karöltve érkezik, amely egészen alacsony, mindössze 854 x 480 képponttal dolgozik. A Liquid Z320 elejére egy 2 megapixeles kamera került, szóval ez már nem igazán alkalmas szelfizésre, viszont az 5 MPixeles hátlapi megoldással még viszonylag korrekt minőségű fotók örökíthetőek majd meg. Ezzel szemben a Z330 már ismételten ugyanolyan kamerákkal szolgál az előlapján és a hátoldalán is; minden irányba 5 megapixeles szenzorok figyelnek, és várják, hogy munkába állhassanak. Szerencsére a LED-es villanóról itt sem kell lemondani, szóval rossz fényviszonyok mellett is munkára foghatóak lesznek. Az operációs rendszer szerepét továbbra is az Android 5.1 Lollipop tölti be, tehát olcsóbb modell ide vagy oda, a szoftveres oldalon biztosan nem vérzik el egyik telefon sem.
Mindketten egy Snapdragon 210 szériás Qualcomm chippel lettek ellátva. A szóban forgó lapkák 1,1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 magoknak adnak otthont egy Adreno 304 IGP-vel megtoldva. Ezúttal az a különbség, hogy a Z320 esetében egy MSM8209 van jelen, míg a társa már egy MSM8909-cel lett ellátva. A chipek a kapcsolati lehetőségek terén térnek el egymástól, a Z320 csak 3G HSDPA támogatással bír, míg a Z330 már azon mobilok sorát gyarapítja, ami 4G LTE hálózati modemmel is szolgál. Ezen felül megvan bennük a 802.11 a/b/g/n WLAN, a Bluetooth modul és az A-GPS vevő is, egyéb extráról viszont jelenleg nincs tudomásunk. A rendszermemóriájuk 1 GB-os méretet öltött, a tárkapacitásaik pedig 8 GB-ra lettek belőve. Mindketten bővíthetőek microSD memóriakártya segítségével. Acer Liquid M320 és M330
Végül lássuk azt a két készüléket, ami már nem a Google mobilos operációs rendszerével érkezik, hanem a Microsoft megoldására támaszkodik. A Liquid M330 és az M320 nem véletlenül kapta ugyanazt a számot, mint a fenti páros. Ezek a készülékek teljesen ugyanazt a hardvert vonultatják fel, mint az androidos készülékek, csak a bekapcsolást követően rajtuk már az új Windows 10 rajzolódik majd ki. A szerény képességekkel rendelkező apróságok minden bizonnyal nagyon kedvező árszabással érhetik el a boltok polcait, és az Acer reményei szerint nagyobb népszerűségnek örvendenek majd, mint a vállalat korábban gyártott Windows Phone okostelefonjai. Az Acer Liquid Z630 és a Z630S szeptemberben kerülhet bevetésre, az áruk pedig 200 euróról fog indulni. A Liquid Z530 és a Z530S októberben debütálhat 150 eurós alapár kíséretében. A Liquid Z330 és a Z320 is októberben fog befutni, ezeket 130 euró körül lehet majd megvásárolni. Az M320 és az M330 pedig már csak decemberben érkezhet meg, és ezeknek az ára egyelőre nem is ismert. Világszerte sokfelé elérhetőek lesznek az új Acer mobilok, ami nekünk igazán számít, hogy Európát előre láthatólag mindegyik eléri.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!