iPon Hírek

Rengeteg Scythe újdonság a Cebit-en

Dátum | 2009. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | EGYÉB

A Scythe számos új terméket, illetve néhány prototípust is magával hozott a Cebit-re, most ezekből a termékekből fogunk szemezgetni. Kezdjük elsőként a koncepciókkal, illetve a prototípus termékekkel. Az első megoldás  egy nagyméretű processzorhűtő, ami a gyártótól a Godhand fantázianevet kapta. A processzorra szerelt újdonság hűtőbordáinak kiterjedése akkora, hogy azok nagyjából az alaplap felét foglalják el. A hűtő  heat pipe csövekkel van ellátva, amelyek alumínium lamellákhoz kapcsolódnak. A gyártó az újdonságot a középkategóriás processzorokhoz ajánlja, ugyanis a termék nagyjából 60W-os hőtermeléssel dolgozó processzorokat képes hatékony módon hűteni.

Godhand
Kama GrandCross
Ninja
A másik koncepció a Kama Cross továbbfejlesztett, pontosabban megnövelt méretekkel rendelkező változata, amelyet nemes egyszerűséggel Kama Grand Cross névvel láttak el. A képeken egy hat heat pipe csővel és rengeteg alumínium lamellával ellátott passzív videokártya hűtő is jelen van, amely a Ninja nevet viseli.

Kabuto és Zipang2
A kereskedelmi forgalomba szánt hűtők sora természetesen hosszabb, mint a prototípusoké. A Kabuto és a Zipang2 névvel ellátott termékek hasonló felépítéssel rendelkeznek: az egységekben található heat pipe csövek saját, különálló alumínium lamella tömbbel rendelkeznek a hatékony hűtés érdekében.

Shuriken
Ninja Wire.
A gyártó egy új Shuriken hűtőt is bemutatott, amely elődjénél alacsonyabb, ám cserébe egy nagyobb 120 mm-es ventilátor kapott helyet rajta, amely halk és hatékony működést ígér. A Ninja Wire névre keresztelt termék pedig tulajdonképpen egy egyszerű fémhuzal, amelyet nagyméretű processzorhűtő rögzítéséhez lehet használni, segítségével az alaplapra jutó (súly) terhelés mértéke csökkenthető.

Chouriki tápegység.
Kamariki tápegység.
Kamariki tápegység.

A Scythe hamarosan új tápegységekkel is jelentkezni fog: a gyártó Kamariki sorozatú megoldásai már készen állnak a megjelenésre, a Chouriki családba tartozó termékek azonban még javában készülnek. A Kamariki tápok egyébként moduláris kábelrendszert kínálnak, így csak azokat a kábeleket kell a tápegységre aggatnunk, amelyekre valóban szükség van. Újítás a terméknél, hogy akár közvetlenül is hozzákapcsolhatunk három darab hűtőventilátort, amelyeknek fordulatszámát a tápegység terheltségének megfelelően változtatja az elektronika. A fenti fotókon a Kamariki család 450W-os teljesítményt kínáló tagja látható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.04. 19:05
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Multitask
2009.03.04. 20:04
Szépek ezek a tápok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. K21_overlo...
2009.03.04. 20:45
A vga hütő eléggé lestrapáltnak néz ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bidoz
2009.03.05. 20:48
Nem csak a VGA hűtő romos... az első 2 cpu hűtő is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.03.14. 02:09
Multitask
Inkább a belseje érdekeljen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!