iPon Hírek

Rengeteg új notebook a Dell-től

Dátum | 2009. 01. 15.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Az elmúlt héten számos újdonságot mutatott be a Dell, többek között az új luxuskategóriás termékvonalát az Adamo-t illetve az XPS 625 nevű asztali rendszerét amit az AMD Dragon platformja hajt meg. Ezen kívül még számos új hordozható számítógépet is, amivel a jelenlegi termékvonalát kívánja felfrissíteni. Az összeállítás róluk fog szólni.

A Dell Adamo tulajdonképpen az Apple MacBook Air ellenfele lesz. Az ultravékony és ultrakönnyű notebook híre már egy ideje körözött az Interneten, a Dell azonban a fejlesztéseket teljes titokban végezte. A vállalat január 9-én erősítette meg az Adamo létét, az ára és pontos specifikációja azonban csak a kiadás előtt, várhatóan tavasszal fog nyilvánosságra kerülni, amikor is a korábbi hírek szerint a Dell szeretne arculatot váltani notebook fronton..

A másik újdonság a Dell XPS 625, ami az AMD Dragon platformjára épül. A Dragon nem sokkal ezelőtt lett bemutatva a Dell pedig azonnal hasznosította az új rendszerben. A Dell weboldalán keresztül már megrendelhető, úgyhogy valószínűleg nemsokára hazánkba is eljut..

Inspiron 15A többi notebook közül a legelső a sorban a Dell Inspiron 15, amivel az alacsony árkategóriás szegmenst célozza meg a vállalat. A gép 15,6-hüvelykes, 16:9-es arányú kijelzővel rendelkezik, melynek maximális felbontása 1366 x 768 pixel. A körülbelül 2,6 kg-t nyomó laptop kétmagos Pentium processzort tartalmaz, ami mellé akár 4 GB memóriát pakolhatnak a Dell mérnökei, illetve akár 320 GB-os merevlemezt (pedig már kapható 500-as is). Választhatunk még bele Blu-ray meghajtót, 1,3-megapixeles webkamerát és arcfelismerő szoftvert is. Az Inspiron 15 kék, fekete és vörös színekben lesz kapható e hónap végétől 600 dollár.

XPS M1340Az "olcsóbb" gép után jön két drágább, két XPS studio notebook. Az egyik, az XPS M1640 16-hüvelyk, a másik, az XPS M1340 13-hüvelyk méretű. A nagyobbik 1080p-s felbontás megjelenítésére képes 8 ezredmásodperces válaszidővel és 130-fokos betekintési szöggel. Központi egységként egy Intel Core 2 Duo-t kapott, a grafikus megjelenítést pedig az ATI Mobility Radeon HD 3670 grafikus gyorsító szolgáltatja. Rendszermemóriából maximálisan ez is 4 GB-ot kaphat, tárolóeszközökből pedig háromféle közül választhatunk: egy 5400-as fordulatszámú 500 GB-os merevlemez, egy 7200-as fordulatszámú 320 GB-os merevlemez vagy egy 128 GB kapacitású SSD.

A másik gép, az XPS M1340 leginkább kis tömegével hívja fel magára a figyelmet ugyanis csupán 2,2 kg-ot nyom. A különbség a nagytestvértől az az, hogy ebben kisebb teljesítményű Intel Core 2 Duo központi egység és az NVIDIA GeForce 9400M integrált grafikus GPU található meg. Ha szeretnénk akkor pedig külön díj felszámítása esetén egy GeForce 9500M kártyát szerelhetnek bele. A két új XPS alapkiszerelés ára 1199 dollár, ami külön összetevők beépítésével vagy nagyobb konfiguráció választásával arányosan növekszik. Szintén a hónap végétől lesz kapható. A vállalat egyébként tervezi a dizájn elemek bővítését, például csillogó fekete felülettel, bőr borítással, alumínium vázzal és háttérvilágítású billentyűzettel szeretne még több vásárlót elcsábítani.

Dell XPS M1640

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.15. 14:21
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!