iPon Hírek

Rengeteg új termék van a Cooler Master standján

Dátum | 2016. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Új tagokkal bővül a Cooler Master Master Case családja A gyártó a Computexen megmutatta, hogy fest a Master Case koncepció Micro-ATX alapokon, ugyanis kiállította a Master Case 3-as modellt, amelynek belsejében Micro-ATX alaplap fér el. A kisebb méret ellenére a Master Case stílusjegyek ezen a terméken is jelen vannak, így akinek nagyobb társai tetszettek, a kisebb modellt is csípni fogja.
A ház belsejében a Micro-ATX alaplap mellett akár 300 milliméternél hosszabb videokártya is elfér, processzorhűtőből pedig akár 160 milliméter magas példányt is beépíthetünk. A tápellátást normál ATX formátumú tápegységre lehet bízni, a 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes adattárolókat pedig több bővítőhely is várja. Extraként kapunk hőérzékelőt és fordulatszám-szabályzót is, az előlapi portok közé pedig egy USB 3.0 Type-C és egy USB 3.0 Type-A port került – természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában. A Master Case 5 alapjaira egy új modell, a Master Case 5T épül majd, amely sportosabb dizájnnal érkezik, tetején pedig fogantyú is lesz, így egyszerűbben elcipelhető a ház például LAN Partyra is.
A Master Case 5 adottságait kamatoztató számítógépház rengeteg helyen kapott bordó festést, így például a tetőlap fogantyújánál, az előlap élén, az alaplaptálcán, illetve a meghajtókat fogadó bővítőhelyeken is tetten érhető ez a színárnyalat. Ebben az esetben a fogantyút tartalmazó tetőlap alá a jelek szerint nem lehet majd háromventilátoros hőleadó radiátort szerelni. A Master Case család persze nem csak lefelé, a Micro-ATX házak szegmense felé, hanem felfelé, a toronyházak territóriuma felé is terjeszkedik. Utóbbi kategóriába tartozik az új Master Case 7 modell, amely toronyházként érkezik, így rengeteg hely van benne. Az alaplaptálca a HPTX, az XL-ATX, az EATX és az SSI-EEB formátumú alaplapok számára is elegendő helyet nyújt, az adattárolókat pedig több, mint egy tucatnyi 3,5 hüvelykes bővítőhellyel várja.
Belsejében akár három darab 480 x 120 milliméteres vagy három darab 420 x 120 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, az alaplapot tartalmazó házrészt pedig edzett üveglap választja el a külvilágtól. Az alsó házrészben, a szellőzővel ellátott oldallap mögött kaptak helyet a meghajtó bővítőhelyek, valamint a tápegységet és a három nagy folyadékhűtő radiátor egyikét is itt helyezhetjük el. Ahogy a Master Case 5 Maker esetében, úgy az újdonsághoz is elérhetőek külön megvásárolható kiegészítők, így a ház funkcionalitása kibővíthető, viszont kiegészítő panelek ebben az esetben nem állnak rendelkezésre. A fentieken kívül a Master Case 4, illetve a Master Case 6 érkezésére is számíthatunk, viszont ezek a házak már egy picit kilógnak majd a sorból. Tetőlapjukat, illetve előlapjuk felső részét már más dizájnnyelv alapján készítették el a mérnökök, így az előlap tetején, illetve a tetőlap elején helyet foglaló jellegzetes hatszög formáról le kell mondani, de az összkép azért abszolút nem rossz – sőt, valószínűleg vannak, akiknek inkább majd ez a formavilág fog tetszeni.
Balra a Master Case 4, jobbra pedig a Master Case 6 látható
A Master Case 4 egy Micro-ATX formátumú alaplapokat fogadó termék lesz, amelyben teljes értékű gamer konfiguráció kaphat helyet, méghozzá akár két darab 240 x 120 milliméteres hőleadó radiátorral együtt. A Master Case 6 ugyanezt tudja majd, csak nagyobb méretben, több hellyel, közepes torony formátumban. Az egyelőre rejtély, hogy a két újdonsággal pontosan mely árszinteket veszi célba a Cooler Master, de az biztos, hogy a termékek jónak tűnnek. Bővül a Cooler Master tápegység kínálata A vállalat a Computexen a MasterWatt mellett három új tápegység családról is lerántotta a leplet, amelyek a MasterWatt Lire, a MasterWatt Pro és a MasterWatt Maker nevet viselik. Mindegyik család tagjai alacsony zajszint mellett üzemelő ventilátort kapnak, sőt, egyes példányoknál még terhelés-függő ventilátor kikapcsolásra is lehet számítani, így alacsony terhelésnél passzív hűtéssel működhet a tápegység.
Az újdonságok közül a MasterWatt Lite modellek a belépőszintet veszik célba, ahol fix kábelezéssel próbálnak majd helytállni. A MasterWatt modellek ezzel szemben már a középkategóriába érkeznek, így teljesítményük is ennek megfelelően alakul, sőt, hatásfokuk is magasabb lesz, mint a Lite modelleknek, kábelezés tekintetében pedig félig moduláris megoldásra számíthatunk – egyes kábelek nem lesznek lecsatolhatóak. A MasterWatt Pro példányok már a felső-középkategóriában versenyeznek, így még nagyobb teljesítménnyel, magas hatásfokkal és teljesen moduláris kábelezéssel állnak a vásárlók rendelkezésére. Ezek a termékek lapos tápkábeleket használnak, ami megkönnyíti a kábelmenedzsmentet.
A csúcsot a MasterWatt Maker széria képviseli, így itt abszolút felsőkategóriás, 1000 wattos vagy nagyobb teljesítménnyel érkező modelleket találunk. A kábelezés természetesen moduláris lesz, extraként pedig a tápegységek egyes paramétereinek monitorozására, valamint a hűtőventilátor üzemi profiljának módosítására is lesz lehetőség a mellékelt szoftveren, illetve az erre a célra készített mobilappon keresztül. Lencsevégen a MasterAir sorozatú processzorhűtők
A Cooler Master nem kevesebb, mint hétféle új processzorhűtővel jelentkezik, amelyek közül három a MasterAir sorozatot, kettő a MasterAir Pro családot, kettő pedig a Master Air Maker 8 szériát képviseli. A MasterAir modellek hűtőtömb méret és ventilátor átmérő alapján háromféle kivitelben érkeznek: a MasterAir 2 és a Master Air 3 fedélzetén 92 milliméteres ventilátor kap helyet, míg a nagyobb MasterAir 4 már 120 milliméteres légkeverőt használ.
A MasterAir Pro családban combosabb hűtőtömbbel ellátott példányok lapulnak: a MasterAir Pro 3 92 milliméteres, a MasterAir Pro4 pedig 120 milliméteres ventilátort kap.
A Master Air Maker Pro 8 modellek még nagyobb hűtőtömbbel rendelkeznek, amelyre ráadásul nem egy, hanem két ventilátor kerül, ezek pedig a szokásos push-pull rendszerben üzemelnek. Új folyadékhűtő szettek
Kétféle kivitelben érkeznek a MasterLiquid Pro névre keresztelt folyadékhűtő szettek: az egyik példány 120 x 120 milliméteres, a másik pedig 240 x 120 milliméteres hőleadó radiátort kap. A termékekhez ugyanazt a speciális kialakítású, szabadalom-trollokkal szemben is védett folyadékhűtő blokkot kapják.
Az új megoldásnál a processzorra illeszkedő folyadékhűtő blokkról leválasztják a szivattyút, így az a blokk felett, különálló egységként foglal helyet, ami szokatlan látványt eredményez.
A speciális dizájn várhatóan segít a folyadéknyomás növelésében, illetve a szivattyúlapát fordulatszámának csökkentésében, így végső soron halkabb lesz a rendszer. A FlowOP technológiára támaszkodó folyadékhűtő rendszerek MasterAir Pressure sorozatú ventilátorokkal érkeznek. Új rendszerhűtő ventilátorok A sor végére a Master Fan Pro sorozatú légkeverőket hagytuk, amelyek háromféle kivitelben érkeznek: Master Fan Pro AirFlow, Master Fan Pro Balance és Master Fan Pro Pressure. A három család tagjai a ventilátorlapát formájában különböznek egymástól, azaz mindhárom termék a nevében szereplő területre optimalizálva érkezik.
A Master Fan Pro Air Flow modellek rendszerszellőztetésre és processzorhűtésre lesznek alkalmasak. A Balance példányok ezzel szemben processzorhűtőkön és hőleadó radiátorokon teljesíthetnek jól. A Pressure modellek a nagyteljesítményű folyadékhűtő rendszerek hőleadó radiátoraira, illetve a számítógépházak előlapja mögé kerülhetnek, vagyis olyan területeken tehetnek jó szolgálatot, ahol a légnyomás nagysága kiemelten fontos.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. RaimiHS
2016.06.02. 15:56
a Háztól eszembe jutott a régi álomgépem ilyen lenne korszak talán végre gyártanak valami olyat amiről az embernek eszébe jut ugyan ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Chrematori...
2016.06.02. 17:13
Hát... Lehet velem van a baj, de valami rusnyák A tápok még-még, a hűtés is elmegy, bár az a bulldozer vízhűtés sem valami szépség verseny győztes, teljesítmény már más téma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Chrem...
2016.06.02. 17:22
A megjelenést illetően ezekről a kiállított példányokról tudni kell, hogy általában csak úgy tákolnak össze valamit, hogy lehessen mit mutogatni, nem a végleges anyaghasználat illetve illesztés látható a legtöbbnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rottenbull
2016.06.02. 18:25
Az a Master Case 5T mar nagyon gyanusan hasonlit a Trooper-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Chrematori... Asagr...
2016.06.02. 20:43
Én nem tudom, de nálam nem lennének életképesek, akármilyen szépítés után sem A DeepCool, ColerMaster, Chieftec, Fractal Design, Enermax, RaidMax, NZXT, esetleg Thermaltake és Zalman házak amik bejönnek, de most amivel a CM előrukkolt, háát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. EVL2
2016.06.03. 13:49
Olyan kérdésem lenne hogy a Master Case 3 modellnél a pirítós sütő részén lehet e állítani a sütési időt és van e kivehető morzsatálca?
Igény szerint átépíthető szendvicssütővé?
Van benne RGB led?(Gamer van nem gamer)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim EVL2
2016.06.03. 16:09
Nem lehet átalakítani, a sütési időt kizárólag a főkapcsolóval lehet befolyásolni, ha be van kapcsolva, akkor süt.
Van morzsatálca.
Nem gamer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!