iPon Hírek

Rengeteg X58-as alaplap a Computex-en

Dátum | 2008. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex mindig számos újdonságot tartogat: a show jóvoltából eddig láthattunk egy két SIM kártyahellyel ellátott PDA-t, valamint megtekinthettük az Nvidia GeForce GTX 280-as csúcskártyáját is, amely a BFG kínálatából érkezett. Most az Intel új lapkakészletén és alaplapjain a sor: a gyártó X58-as chipszettel felszerelt újdonságait számos gyártó standján lehetet fellelni, az alábbiakban az egyes termékekről néhány képet mutatunk be. Egyik korábbi hírünkben már közöltünk képeket a Nehalem processzorról és az X58-as lapkakészletről, a hírt itt lehet megtekinteni.

Abit IX58-MAX
Asus T6T-VC1
Foxconn Renaissance
Az X58-as lapkakészlet Tylersburg kódnéven fut, az újdonság a Bloomfield platform alapjául szolgál. Az X58-as termékekre az Intel már új, LGA-1366-os processzorfoglalatot helyez, amelyhez a gyártóknak új hűtőalkalmatosságokat kell kifejleszteniük, ugyanis az LGA-775-ös hűtők már nem passzolnak majd a foglalathoz. Az X58-as alaplappal felszerelt Bloomfield rendszerek várhatóan az idei év negyedik negyedévében jelennek meg kereskedelmi forgalomban, a gépekben háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlő és négymagos, nyolc szálon dolgozó Nehalem processzor lapul majd.

Gigabyte GA-36S-Extreme
Intel DX58SO
MSI X58
Az újdonságok megjelenéséig még nagyjából egy negyedév van hátra, ám a nagyobb alaplap gyártók a fenti képek szerint már rendelkeznek X58-as lapkakészlettel felszerelt mintapéldányokkal, amelyeket a Computexen be is mutattak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Alamos
2008.06.04. 12:58
Ebből a pár képből látszik ki gondolja úgy, hogy kell a hőcső a hűtéshez. A többi a régi passzív bordát használja főként.
Már unom amikor a 4 cm-es venti a chipset-en leáll, de hogy vajon ki fogja bírni a sima passzív borda a teszteket, hogy húzni lehessen őket majd???
Hát erős kétségeim vannak ez iránt. Lehet csak én vagyok ennyire pesszimista?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.06.04. 17:52
(Vendég_kecskebirka_* @ 2008 Jun 4, 13:57) A Gigabyte GA-36S-Extreme alaplapon ez látszik:
FSB 1600
DDR3 1900 OC
Akkor 1600Mhz lesz az FSB-jük(gondolom, csak a Gigabyte hívja FSB-nek a QPI-et)?
Az, amit ?k FSB-nek írnak, valójában QPB(Quad Pumped Bus - az FSB 4x-ese, vagy PSB-nek is hívják - asszem Processor Side Bus)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!