iPon Hírek

ReRoll: a világot szeretné feltérképezni a Pixyul

Dátum | 2014. 02. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Két fejlesztő Julien Cuny és Louis-Pierre Pharand gondolt egyet és otthagyta a Ubisoftot és Pixyul néven saját stúdiót alapított. Az ex-Assassin's Creed és Far Cry fejlesztők egy olyan túlélő RPG-t szeretnének alkotni, melyek pályáit nem a megszokott módon készítenék el. A tervük az, hogy drónok segítségével feltérképezik az egész világot. "Olyan kisméretű civil drónokat fogunk használni, mint partnerünk, a senseFly által fejlesztett eBee, hogy négyzetkilométerről négyzetkilométerre feltérképezzük és újraalkossuk az egész bolygót. Ezek az önműködő drónok kis digitális HD kamerákkal vannak felszerelve, és több ezer képet készítenek a környezetről. Ezeket a képeket egy már létező 3D-s szoftver dolgozza fel, hogy 3D-s objektumokként újraalkossa a környezetet. Ezek az adatok és a 3D-s tárgyak fogják létrehozni a játék környezetét, számítógépes játék nyelven szólva a pálya dizájnt."
Ez a terv már magában is elég őrült és ambíciózus, de ez még nem minden: a ReRoll névre hallgató RPG világa össze lenne kötve a miénkkel, ugyanúgy váltakoznának az éjszakák és a nappalok ill. az évszakok, és játék időjárása is valós időben tükrözné a miénket. Természetesen a fejlesztők is tisztában vannak vele, hogy mekkora fába vágták a fejszéjüket, ezért csak kicsiben kezdenek neki. Először csak egy pár négyzetkilométeres területet akarnak létrehozni, ez a Brick 1 névre hallgató korai verzió a tervek szerint 2015 közepére készülne el. Igaz, hogy a csapat az egész Földet akarja feltérképezni, de tisztában vannak vele, hogy vannak olyan részek, amiket nyugodtan kihagyhatnak, és olyan területek is, ahová nem fogják őket beengedni (magánterületek, katonai bázisok stb.). A Föld felszínének kb. 71 százalékát borító óceánokat is ki fogják hagyni, ezeket a területeket random generátorral fogják létrehozni. A ReRoll játékmenete főleg felfedezésből, harcból és tárgyak készítéséből fog állni. "A létezéshez enni, pihenni, gyakorolni, tanulni, harcolni kell, de leginkább megtalálni a túlélés különböző módjait." A látszat ellenére a játék nem MMO lesz, és egyelőre nincs tervben, hogy a játékosok multiplayerben egymás ellen harcoljanak. A ReRoll alapvetően szóló darabnak készül, és lesz benne kooperatív játékmód is. A drónok kiküldése nem lesz olcsó, ezért a Pixyul gyűjtésbe kezdett saját honlapján. A támogatók bónusz fegyvereket, járműveket és egyéb felszerelési tárgyakat kapnak a játékban. Early Access program meglepő módon nincs a játékhoz, amely a tervek szerint először PC-n fog megjelenni. Ha jól mennek a dolgok, és lesz rá lehetőség, akkor a fejlesztők más platformokra is szeretnék kiadni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Whysper
2014.02.04. 21:07
Na ez tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Whysper
2014.02.04. 23:30
Csak azt nem értem miért csak RPG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zorrd023
2014.02.05. 03:11
Ha tud egy olyan hangulatot teremteni mint a Witcher vagy a Dragon Age Origins, akkor város. ( Bár inkább nyilatkozták volna azt hogy jelentős részeket akarnak a valós világból lemodellezni. Mert ez így a szárazföldeknek is csak x% lesz. A szigetek stb stb meg nem. Szóval már az elején ferdítenek )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2014.02.05. 09:21
Nem lehetne társulni más, nagyobb projektekkel (esetleg nemzetközi szervezetekkel) a témában?
Ez kapásból úgy néz ki hogy eltapsolják a pénz 95%-át drónokra meg fényképezésre, a programra meg nem marad.
Ha viszont külön projektként kezélnék az inputot, akkor működhetne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Trolltaxi
2014.02.05. 10:11
Inkább adná ki a google, nekik már kész a streetview.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zsolt200
2014.02.05. 12:24
Használhatnák a Google Street Viewet is. Nem lakok nagy városban, csak egy kis községben és még ide is lejött az autó, szóval elég nagy helyeket alkothatnának vele.
Szerk: Most látom hogy már írták előttem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zephyrus
2014.02.05. 14:05
zsolt200: jó nektek, nálunk elfelejtett elmenni az utcánkban :'D párhuzamos utcákban és keresztő utcákban is elment csak előttünk nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!