iPon Hírek

Resident Evil: Raccoon City megerősítve

Dátum | 2011. 03. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Megjöttek az első infók a Resident Evil spin-off játékáról, melyet a SOCOM-ért felelős Slant Six fejleszt. A hivatalos Xbox Magazin információi szerint a Resident Evil: Operation Raccoon City egy, a második játék idejében játszódó csapat alapú shooter lesz 4 játékos részére, akik 3 frakció közül képviselhetnek egyet.

Az Umbrella Security Services Squad tagjaként tisztogató munkát kell végeznetek a városban, azaz szépen eltűntetni minden bizonyítékot ami a cég ellen szólhat. Emellett persze lövöldözhetitek a zombikat és azokat, akik valahogy túlélték a T-vírus pusztítását. Rajtuk kívül van még két másik frakció, akikről túl sokat nem árult még el a Capcom, plusz jelen van az Umbrella halálbrigád és a US Special Ops is, a "bio-organikus fegyver szörnyek" társaságában, ami szintén az Umbrella műve.

Az Umbrella SSS frakció csapatának tagjai Vector, Beltway, Bertha és Spectre, a gameplay némileg különbözik, attól függően, hogy melyiknek a bőrébe bújtok. A játék során sok ismerős arccal találkozhattok majd, többek között Leon Kennedyvel is.

Az előre haladás során XP-t kaptok, amiből új képességeket vehettek, így például Vectornak a rejtőzködést taníthatjátok meg. A többi RE játékkal ellentétben itt nem kell majd spórolnotok a lőszerrel: "Nem fair bazi fegyvereket adni az embereknek és aztán megvonni tőlük a lőszert!"

A játék őszre várható PS3-ra és Xbox 360-ra. Addig persze bőven hallhattok még a felőle, a jövő hónapban esedékes Captivate-en egészen biztos főszereplő lesz. A széria rajongói dőzsölhetnek idén, jön még két HD újrakeverés, két 3DS-es cím plusz még ez is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. exec79
2011.03.25. 20:05
ma megint a konzol eh...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. reednow
2011.03.25. 23:08
Hát, itt azért nincs olyan sok csodálkozni való. Ez, bizony, tényleg egy konzol legenda. Ettől persze még nagy kár, hogy a PC felé nem nagyon fog kacsintgatni.....de túl fogom élni. Manapság már a csapból is zombik folynak kifelé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. shaddam
2011.03.25. 23:39
Na már megint kezdődik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Turai
2011.03.26. 03:34
reednow

Nem csoda, hogy lassan minden konzolra jön ki mivel fix hardware kell optimizálni a programokat.
A játék piac igazán majd az XBOX 720 és a PSX (3-rom utódja) 4 megjelenésével fog átalakulni.
De aki csak játékra akar valami vasat akkor annak inkább a konzolok felé kell nézelődnie...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. reednow
2011.03.26. 09:53
Turai, teljesen igazad van, ám van még plusz indok, amiért hanyatlik a PC-játék piac, még pedig a torrent és a warez. Az emulátorok pedig nem lesznek életképesek, szerintem....s abban sem vagyok biztos, hogy a STEAM tartani tudja majd a frontot, annak ellenére, hogy már-már bagóért adják a termékeket. Mindezek ellenére, nehezen tudnám elképzelni, hogy összeomlik a piac. Legalábbis, az Egyesült Államokban biztos nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kihaennem
2011.03.26. 11:37
király.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pdx06
2011.03.26. 17:04
R.I.P. Resident Evil (1996-2003)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Silenzio
2011.03.27. 09:24
reednow: ez gyakori tévedés, és súlyos manipuláció. Az meg elég hülye, aki bedől neki, de ne vedd magadra. Egyrészt pompásan megy a warez konzolon is. Aki nem bütyköl a hálózatos szegmenssel, márpedig elég sokan vannak, az lazán letölti és kiírja magának a cuccokat. A Crysis 2 is vagy 5 nappal előbb volt fent torrenten konzolra, minthogy én megkaptam volna a megrendelt Limited Editiont.
Másrészt a konzoliparban gyakorlatilag 20 éven keresztül nem létezett a warez fogalma, a PC viszont, köszönte szépen, kiválóan prosperált. Mert nem volt átfedés a két platform között, a pc-s játékok külseje, témája, interfésze, egészen más volt, mint a konzolosé. Sokáig csak PC-n volt 3d, és a játékok sokkal komolyabbak, felnőttesebbek, szofisztikáltabbak voltak, mint a konzolosok.
A
PS rombolta le ezt a két külön világot. A PS idejétől volt lehetőség a warez cuccok használatára. Ezáltal a gép nem csak a fejlett országokban, de a szegényekben is uralomra törhetett. Jópár haverom azért vett PS-t, mert nem kellett minden játékot megvenni. Igen, a warez nem megöl egy médiumot, hanem pont ellenkezőleg: sikeressé teszi! A PS-nek nem volt konkurenciája, mert a Saturn kibukott, az N64 pedig megmaradt rétegterméknek, kivéve japánban. Ezért 5 év alatt simán átalakította a játékipart. Erősen egyszerűsödtek, könnyebbedtek a játékok, visszaszorultak a szimulátorok, a hardcore stratégiák. A PC meg ment utána, mert PC-n nem volt BOOM, grafikailag 3 évig végletesen le voltunk maradva. Mire a 3D kártyák kompenzálták, már késő volt: a konzol a PC fölé kerekedett, felfigyelt rá a világ. Pistike, az eszményi gyerek, és Pistike apukája, a géplakatos Tibor, és Tibor munkatársai, és mindenki elkezdett ránézni. Mind hülye volt a PC-hez, de megtapasztalták a videojátékok pompázatos világát, és köszönték, ki is tartottak mellette. És kitartanak a mai napig. És ennyi a történet.

A PC-nek semmilye nincs a konzollal szemben. Csak a moddolhatóság, és a technikai fölény, de ez a potenciális vásárlok 85%-át nem fogja érdekelni. Ezek azok az emberek, akik SD műsorokat néznek a HDTV-n, mert tökhülyék a témához, mint az én családomban is, és a modern médialejátszók helyett megveszik a szaros DVD Playert. Nem mellesleg pedig a konzol hatalmas üzlet. A PC-s fejlesztés macerás és lassú, a konzol hatékonyabb a célhardver miatt. Ráadásul a konzolos játékokhoz a gyártónak (Sony, Microsoft, Nintendo) játékonként jogdíjat is kell fizetni, így a gyártó befektetése mindenképp megtérül, holott a vga ipar pl. halódik PC-n. Na, ezért akarják, hogy elhidd, a sok gonosz PC-s magára vessen, mert megölte az ipart. Francokat. Létező probléma, most épp megkeseríti a Crysis 2 multit játszani akaró embereket, de nem releváns. A dolog kulcsa a kapzsiság és az emberi ostobaság. Vagy épp a hatékonyság? A PC fejlesztése drága, a konzollal elvagy 5-6 évig. Én mondjuk 2 évente 80-at költök a gépre. Cserébe 7800-ért megkaptam a Crysis 2-t, egy konzolos a jogdíjak miatt 13-at penget érte. Melyik a jobb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. reednow
2011.03.27. 10:42
Silenzio, remekül rávilágítottál a dolgokra, köszönöm a tájékoztatást, ezekről a nem volt tudomásom.

Az igazság az, hogy Én egyáltalán nem tartom "gonoszaknak" a warezolós-torrentezős embereket. Most lehet, hogy hülyének nézel, de így van. A legkisebb mértékben sem izgat, hogy mi lesz a konzoliparral, Én eddig is jól megvoltam nélküle. Fogalmazzunk úgy, hogy külső, pártatlan szemléletet írtam le alább, ami úgy tűnik, egy téves meglátás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2011.03.27. 11:34
Majd jönnek az emulátorok pc-re és 3 in 1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nightmare1...
2011.03.28. 08:47
Hát ha ne adj isten, eljön az a kor, hogy fps-t nem lehet pc-n játszani, hát én abbahgyom a játékot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. energon
2011.03.28. 17:34
csak engem emlékeztet Marilyn Mansonra a linkelt oldal képén a középső zombi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!