iPon Hírek

Részesedést kérhetnek a kiadók az internetes bevételekből?

Dátum | 2009. 10. 14.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A következő öt-hat esztendőben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek - állítja a Ringier Kiadó Kft ügyvezető igazgatója az Internet Hungary-n.

Az igazgató szerint a kábeltelevíziós, illetve műholdas szolgáltatásoknál már ismert megoldáshoz hasonlóan a tartalomszolgáltatók akár egész hálózatokban is blokkolhatják az internet-előfizetők hozzáférését a weboldalakhoz, ha a vezetékes vagy mobilinternet-szolgáltatók elzárkóznak a bevételmegosztástól.

Az új bevételekre a tartalomszolgáltatóknak azért van szükségük, mert az elmúlt években stagnálni, majd szűkülni kezdtek a hirdetési bevételek, amelyek a jelenlegi tendenciák alapján néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A jelenlegi üzleti modellek fennmaradása esetén az online hirdetések piaca 30-35 milliárd forint lesz három év múlva, szemben a vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatások 80-90 milliárd forintos piacával - mondta a Ringier Kiadó Kft. vezetője. Emellett ugyanakkor az infrastruktúra-szolgáltatók egyre nagyobb arányban nyomulnak be a tartalom-iparba bevételeik növelése érdekében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. prohlep
2009.10.15. 09:25
VISSZA A HIRHEZ

Büdös ez az érvelés.

Ringier ne csak akkor örüljön a piacnak, amikor számára nyereséges, hanem veszteség esetén is nyugodtan hivatkozzon a kockázatra. Ugye sok esetben a nagy nyereségeket azzal magyarázzák, azzal igyekszenek azok erkölcsöségét firtatók száját befogni, hogy bizony nagy is a kockázat.

Hát, akkor kedves Ringier Kft, most itt van a kockázat másik arca, a veszteség.

"a jelenlegi tendenciák alapján néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni"

Aha, azaz még néhány évig tehát teljes mértékben fedezi, tehát még néhány évig mindenképp van nyereségük is.

Most mit akarnak?

Valamiféle mindörökre szóló nyereség-garanciát?

Inkább próbáljanak a Ringier félék olyan nyomtatott és online tartalmakat létrehozni, amelyek behozzák az árukat.

Ringier félék ne a VÉTLEN szolgáltatókat és azon keresztül a VÉTLEN felhasználókat akarják megsarcolni ahhoz hasonlóan, hogy a saját adataim kiírásához vásárolt nyers DVD árából is részesülnek a DVD tartalom kiadók, meg amikor saját anyagot másolok diákjaimnak, akkor a nyomtatókra és fénymásolókra terhelt szerzőjogi sarcot vetnek ki az én saját munkámra!

Ringier félék most az internetezésemre is sarcot akarnak kivetni?

Tegyék jelszavassá a honlapjukat, és nezzük meg az 1989 óta bávány gyanánt imádott szabad piac döntését, hogy van-e kedve elég embernek jelszavas belépést vásárolni a Ringier félék által nyújtott tartalmakra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!