iPon Hírek

Részletek a B&N új csoda-e-olvasójáról

Dátum | 2009. 10. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Végre képek és konkrétumok is érkeztek a Barnes&Noble közelgő új e-olvasójáról - ezek pedig igen érdekesnek és ígéretesnek tűnnek. Közülük is talán a legérdekesebb az, hogy a készüléknek a jelek szerint két képernyője lesz.


Egy bennfenntes elmondása szerint a készülék fejlesztése már évek óta zajlott, és ezalatt a legkülönfélebb elképzelések és tervezetek váltogatták egymást, ám végső győztesnek az a változat bizonyult, miszerint kell egyrészt egy Kindle-szerű e-papír-képernyő is, másrészt pedig egy iPhone-szerű, többérintéses kijelző is. Operációs rendszer-téren az Android lett a befutó.


További érdekesség egyrészt az, hogy a B&N - lévén kiadó és forgalmazó is egyben - a saját könyveit a nyomtatott változatokhoz képest igen jelentős árengedménnyel bocsátja majd áruba az új készülékekre, másrészt pedig az is, hogy hozzáférhetőek lesznek róla a Google Books szkennelt könyvei is.


Végleges nevet a készülék még elvileg nem kapott, de keresztelőre van is még idő, mivel a hivatalos bemutató elvileg jövő hétre várható. Remélhetőleg ott már majd minden kiderül, és valóban olyan jónak bizonyul majd a készülék, mint amilyennek az eddigiek alapján tűnik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!