iPon Hírek

Részletek a Dell Adamo XPS-ről

Dátum | 2009. 10. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egy csendes sajtókonferencia alkalmával a Dell felfedett néhány részletet az Adamo XPS-ről, bár továbbra sem vitték túlzásba a tájékoztatást, és jópár titkot most is megtartottak maguknak, hogy később is legyen mivel előállni.

Ami azonban kiderült, az az, hogy a rendszert nem Atomra, hanem az Intel egyik erőteljesebb ULV processzorára alapozzák. Mi több, akkumulátorcserére is számítani lehet, úgy látszik már az Adamo 13-asé sem bizonyult elég vékonynak.


Pár szerencsés érdeklődőnek engedélyezték a helyben bemutatott példány kipróbálását is; tapasztalataik szerint látszólagos vékonysága és törékenysége ellenére a gép alumínium szerkezete meglepően szilárd és ellenálló - viszont mindeközben mégis könnyebb, mint a kb. 1,8 kilós eredeti Adamo. Az egyetlen elsőre szembetűnő új hardver mindössze egy webkamera, viszont elvileg rejtőzik benne egy hőérzékelő is, ami a gép zárját oldja ki, amennyiben megérinti az ember.

Hardver-téren tehát - nem meglepő módon - különösebb átütő újdonság úgy tűnik, nem várható, viszont megjelenésekor kétségkívül ez lesz minden idők legvékonyabb laptopja, amit elvileg a különleges csuklórendszerének köszönhet; számos alkatrész ugyanis ebben a kinyitáskor egyben támasztékként is szolgáló alkalmatosságban kapott helyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!