iPon Hírek

Részletek a Lenovo Androidjáról

Dátum | 2008. 12. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Felbukkant pár alapvető adat a Lenovo egyelőre még mindig névtelen Android-mobiljáról. Immáron tudni lehet például azt, hogy öt megapixeles, autofókuszos, vakuval ellátott és videorögzítésre is alkalmas kamerája lesz.

Tárkapacitás tekintetében az ugyan még kérdéses, hogy lesz-e fedélzeti memóriája, és ha igen, akkor mennyi, viszont az már biztos, hogy microSD kártyákat fog használni, így valószínűleg nem kell majd aggódni a rendelkezésre álló hely miatt.

Ami pedig a beviteli lehetőségeket illeti, angol és kínai virtuális billentyűzet mindenképpen lesz rajta - és persze nem hiányozhat a Bluetooth 2.0 sem.

Az ilyen és az ehhez hasonló mobilokat csak OPhone-okként emlegetik, mivel az Android egy speciálisan kínai változatát használják, amelyet úgy módosítottak, hogy együtt tudjon működni a kínai TD-SCDMA 3G-adatátviteli szabvánnyal. Érdekesség, hogy Kínában az iPhone-t nem fogadták tárt karokkal, mivel a kínai mobilszolgáltató nem kívánt egy külföldi céggel osztozni a nyereségen; az Apple azóta már változtatott az üzleti modelljén, bár még így is kérdés, hogy ez mire lesz elég, főleg, ha most majd a Lenovonak köszönhetően feltűnik a színen egy államilag is támogatott alternatíva.


Hogy a Lenovonak ez az alkotása csak és kizárólag Kínáé lesz-e majd, az még szintén a jövő zenéje, viszont a képeket elnézve szép darabnak tűnik; kár lenne érte, ha máshova nem jutna el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.12.18. 01:55
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!