iPon Hírek

Részletek a MacBook Air processzoráról

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Steve Jobs a 2008-as MacWorld-öt megynyitó beszédében amellett, hogy büszkén bemutatta a Macbook Air-t, egyben külön köszönetét is kifejezte az Intelnek, amiért lehetővé tették a különleges laptop megalkotását. Mostanra már mindenki tudhatja, hogy a MacBook Air CPU-ja valóban különleges, de hogy mitől is, azt már kevesebben.

A MacBook Air Intel Core 2 Duo processzort és Intel 965GMS chipsetet használ, új, miniatürizált "csomagolású" integrált grafikával - ezek együttesen pedig kb. 60%-al csökkentik a teljes egység alapterületét. A Core 2 Duo processzor TDP-je 20 watt - amiből az is látható, hogy a MacBook Air-ben használt Core 2-es egység alacsonyabb feszültséggel és jóval kompaktabb dizájnnal bír, mint a hagyományos testvérei. Ez tehát nem egy ULV processzor.

Összegezve tehát, a MacBook Air-ben 65nm-es, Merom alapú, Core 2 Duo mobil CPU-k vannak, 4MB L2-es gyorsítótárral, 800MHz FSB sebességgel, 1.6/1.8GHz-es maggal. Érdemes megjegyezni azt is, hogy ezeket a chipeket eredetileg az idei év második felére a Montevina SFF Centrino platformmal együtt előjegyzett mobil Penrynekhez tartották fenn - de aztán az Apple kérésére az Intel láthatólag mégis felgyorsította a megjelenítésüket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:39
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!