iPon Hírek

Részletek a Sheltonról

Dátum | 2008. 01. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nemrégiben hozta nyilvánosságra az olcsónak mondható Shelton platform részleteit az Intel; ezek szerint a rendszer alapját egy egymagos, 1.6GHz-es Diamondville CPU képezi, valamint egy 533MHz-es FSB.

A chip mindössze 3,5W-ot fogyaszt, így a gép teljes energiafelhasználása mindössze 8W - ami pedig 3-4 órás működési időt jelent csordultig töltött akkumulátorról. Magát a processzort egy 945GSE alaplapon helyezték el, ami DirectX 9-szintű integrált grafikát és egycsatornás DDR2 memóriát támogat.

Innentől a platform már rugalmasabbá válik - ugyanis ellátható 802.11g Wi-Fi-vel, USB/PATA-portos SSD-meghajtóval és 7-8 hüvelykes kijelzővel is. Ennek eredményeképp közvetlen versenytársa lehet az ASUS-féle Eee PC-nek, ami ugyan szintén Intel hardvert használ, de mindeddig nem volt igazán közeli vetélytársa.

Az első Shelton rendszerek megjelenése az év harmadik negyedében várhatóak - leginkább az MSI és a Gigabyte gondozásában, amelyek a hírek szerint már készítik is a maguk Shelton-laptopjait, de az Acer, a Dell és a Hewlett-Packard is tervezik a ringbe való belépést, csak majd valamivel később.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!