iPon Hírek

Részletek a Toshiba táblájáról

Dátum | 2010. 08. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nevesítette a Toshiba a készülő Androidos tábláját, és néhány információt is elárult róla. Ezek szerint a készülék a Folio 100 névre hallgat, és dokkoló is lesz hozzá.


Igaznak bizonyult az a korábban felröppent híresztelés is, miszerint kétmagos nVidia Tegra 250-essel szerelik fel. A saját képernyője 10 hüvelykes, 1024 x 600-as felbontású. Belső tárhelyből 16 GB-ot kap, és természetesen nem hiányozhat belőle sem a 3G, sem a Bluetooth, sem pedig a 802.11n-es WiFi. Lesz rajta teljes méretű és mini USB-port is, valamint SD-kártya-olvasó és 1,3 megapixeles elülső kamera.


Az oprendszere azon belül, hogy Android, 2.2-es lesz, és még ezen belül is Toshiba-módosításokkal ellátott, táblához igazított változat. Lesz benne továbbá Opera Mobile és Flash 10.1 is. Emellett a Toshiba úgy döntött, hogy bár jó dolog az az Android Market, a biztonság kedvéért azért ők is nyitnak egy Toshiba Marketplace-t, hogy még nagyobb legyen a választék.

Nem kizárt, hogy a közeljövőben hivatalosan is bemutatják a készüléket, és már akár októberben is útjára indíthatják azt, de a pontos megjelenési időpont (és a várható ár) egyelőre ismeretlen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Nehaiu
2010.09.01. 13:03
Csak az árán fog múlni a versenyképessége. Android 2.2 mindenképpen jó pont, de ha az iPad árkategóriájában helyezkedik majd el, bukta lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hakosh2
2010.09.01. 13:29
Na ez már elég komoly cucc, tetszik nagyon.

Nehaiu: szerintem nem feltétlen lesz olcsóbb, mint az iPad, végülis sokkal komolyabb a belsővel rendelkezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!