iPon Hírek

Részletek az Eee Monitor-ról

Dátum | 2008. 07. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Felbukkantak végre hivatalos fotók is az ASUS Eee Monitoráról, amelyek alapján immár teljesen bizonyos az iMac-kihívói szerepe. A 19 vagy 20 hüvelykes képátlójú, festőállvány-szerű dizájnt valószínűsíthetően az Apple Cinema Display-i is ihlették, valamint maguk az alumínium iMac-ek is.


Láthatóan lesznek portjai hátul is, valamint számos USB-csatlakozója, plusz kártyaleolvasó az oldalán, valamint egy sztereó Denon hangszóró-rendszer az elején. Összesen hat USB-portot számol majd, két Ethernet-csatlakozót, valamint külső források eléréséhez megfelelő ki- és bemeneteket is. Akárcsak az iMac-nek, úgy ennek a fedelén is lesz egy webkamera, valahol a belsejében pedig egy TV-tuner is.


Az iMac-től eltérően azonban - amint azt már abból is sejteni lehetett, hogy mégicsak egy Eee ez is - itt egészen más a célközönség, mivel az árkategória is lényegesen alacsonyabb: ez mindössze $500-ba kerül majd, Windows helyett várhatóan Linuxot alkalmaz, valamint 1,6GHz-es Intel Atomot. A rendkívül alacsony fogyasztásának köszönhetően pedig a "környezetbarát" is fontos jelszava lehet majd a reklámkampányának.


Amennyiben a híreszteléseknek hinni lehet, úgy az ASUS már készül is a gép szeptemberi indítására - talán épp az Eee PC 904 HD-vel egyidőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!