iPon Hírek

Részletek az iPhone 7 és a 7 Plus akkujáról és üzemidejéről

Dátum | 2016. 09. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple egyebek mellett az üzemidő miatt is sok kritikát kap a felhasználóktól, és ez nem egy-egy modellt érintő probléma, hanem generációkon átívelő dologról van szó. A vállalat az iPhone 7 és a 7 Plus esetében azt sugallta, hogy próbált tenni a javulás érdekébe. Lássuk, milyen telepeket alkalmazott ennek érdekében.
A cupertinói alakulat az újgenerációs okostelefonok leleplezésekor nem árulta el, hogy mekkora kapacitású akkumulátor került a készülékekbe, de mostanra ez is kiderült. A kínai telekommunikációs berendezések engedélyeztetéséért felelős központ (TENAA) hozta nyilvánosságra a vizsgálatait követően, hogy az iPhone 7 hátlapja mögött egy 1960 mAh-s akkumulátor fedezhető fel, míg a nagyobb társa, az iPhone 7 Plus modell már egy 2900 mAh-rel szolgáló teleppel lett felvértezve. Az iPhone 7 esetében mindenképpen előrelépésről beszélhetünk, ugyanis korábban az Apple az iPhone 6s-t egy 1715 mAh-s egységgel szerelte az Apple, miközben az iPhone 6-ot még egy 1810 mAh kapacitású akku szolgálta ki. Sajnos a pluszosított okostelefon helyzete már nem ennyire egyértelmű, mert míg az iPhone 6s Plusban csak egy 2750 mAh-s telep dolgozott, addig az iPhone 6 Plusnál még egy 2915 mAh-s megoldás volt jelen, ami a mostaninál is egy hajszálnyit izmosabb volt.
A képen iPhone 6s látható, az iPhone hátlapja mögé még nem nyertünk még betekintést.
Ahogy azt az alábbiakban látni fogjuk, összességében az Apple növelni tudta az előző generációhoz, az iPhone 6s-hez és az iPhone 6s Plushoz képest az üzemidőt, de valószínűleg egyetlen vásárló sem fog elégedetten csettinteni, vagy a tenyereit dörzsölni az számok láttán. Az Apple a rendezvényén jobb üzemidőt vetített előre, de akkor nem tért ki minden felhasználási módra, csak néhány dolgot emelt ki.
Először nézzük részletesen, hogy az iPhone 7 mekkora előrelépést hoz. A mobilhívásoknál az iPhone 6s 14 órás üzemidejéhez nem sikerült hozzátenni, 3G hálózaton az új mobillal is 14 órán át lehet majd telefonálni egy töltéssel, és a tíznapos készenléti idő is változatlan maradt. Internetezni Wi-Fi-n keresztül csak 11 órán át lehetett az iPhone 6s-sel, mobilinternetről pedig még ennyit sem bírt, 10 óra után megadta magát, szerencsére ez utóbbi esetben már 12 órát bír az iPhone 7, WLAN-on pedig még a 14 óra is kinézhet, szóval itt akár 3 órányi plusz idő is nyerhető. Videózásnál és zenehallgatásnál viszont vegyes érzelmekről számolhatunk be, ami annak köszönhető, hogy a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó elhagyása után vezeték nélküli kapcsolattal számolt az Apple. Az előző iPhone még 50 órányi zenélést bírt, ami most 40 órára csökkent, videózni viszont 13 órán át tud az újdonság, míg az elődje megadta magát 11 óra alatt. A phablet méretű készülékeknél rögtön a telefonálás kapcsán negatív „előrelépésről” számolhatunk be. Az iPhone 6s Plus a szerényebb teleppel 24 órás beszélgetési időt vetített előre, ami az iPhone 7 Plusnál 21 órára mérséklődött, a készenléti idő nem változott, maradt 16 nap. Az internetezésre ezúttal is jó hatással lesz a nagyobb akku, 2-3 órás üzemidő növekedés után itt már akár 13-15 órás böngészési idő is elérhető. A zenei és a videós méréseknél megint a vezetékes és a vezeték nélküli adatok csapnak össze. Az iPhone 7 Plus már videózásnál is csak megüti az iPhone 6s Plus szintjét (14 óra), a muzsikálást figyelembe véve pedig jócskán elmarad a felmenőjétől, ugyanis az újdonság csak 60 órát tud felmutatni, míg az elődje még akár 80 órát is kibírt egy feltöltéssel.
Szomorúan konstatálhatjuk, hogy bár valóban történt néhány ponton előrelépés, összességében az iPhone 7 Plus, de főleg az iPhone 7 üzemideje rettentően vegyes érzelmeket keltő. Ilyen téren gyakorlatilag már most minden androidos konkurens lenyomja azokat a modelleket, amik csak most fognak a boltokba kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. CannaBEAST
2016.09.14. 18:37
Na, hát ha ezt egy Apple fannak írod, megfojt egy iPhone-nal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SgScorpion Canna...
2016.09.14. 20:10
Én meg felrobbantom egy note 7-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thestock
2016.09.14. 21:33
/off majd mindjárt jön egy ájfonos aki megmagyarázza hogy ez így jó,és te nem értheted addig amíg nincs ájfónod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. forestgree...
2016.09.15. 09:13
thestock: Ez annyira jellemző egyébként. Sokan csak azért vesznek iPhone-t, mert "menő" , amivel persze semmi baj nincs, mindenki azt vesz amit akar. Csak amikor megkérdezem ismerősömet, hogy mit tud az S6 Edge telefonja, azon kívül, hogy a képernyő széle hajlított, más nem jön ki a száját... Előtte meg azt fújta, hogy azért vesz ilyen drága telefont, mert 2-3 évig jó lesz mindenre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bihus
2016.09.15. 09:30
Azt azért hozzá kell tenni, hogy az IOS energiafelhasználása jobb, mint az androidé. Sőt elvileg az A10-es proci is elég jó lett ilyen tekintetben.

Csodák viszont nincsenek, 4-5 év alatt gyakorlatilag minimálisan növelték az akku kapacitását, meg is van az eredménye, lemaradtak a konkurrenciához képest...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vash_hu
2016.09.15. 10:28
Szerintem iPhone-nal mar csak akkor lesz elorelepes ha bejon valamelyik uj akkutechnologia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!