iPon Hírek

Retina kijelzővel érkezik az új, 12 hüvelykes MacBook Air?

Dátum | 2014. 03. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Jön a 12 hüvelykes MacBook Air? Az elmúlt napok folyamán meglehetősen furcsa pletykák kaptak szárnyra, amelyek azt állítják, az Apple egy passzív hűtéssel és 12 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott MacBook Air notebook piacra dobására készül. Az újdonság nem csak kisebb, de vékonyabb is lesz elődjénél, ami igen jól hangzik – feltéve, ha igaz. Időközben a DigiTimes munkatársai is friss információkra tettek szert MacBook Air témában, amelyekből kiderül, az Apple idén piacra dob majd egy Retina kijelzős MacBook Air notebookot. A DigiTimes információi a tajvani alkatrész-beszállítóktól származnak, viszont a fentebb említetteken kívül egyéb részletekről sajnos nem rántják le a leplet. Az egyelőre nem világos, hogy a 12 hüvelykes, passzív hűtéssel ellátott szupervékony MacBook Air, illetve a Retina kijelzővel érkező példány egy és ugyanaz a készülék-e. Az biztos, hogy hasonló termék érkezéséről már régóta pletykálnak. Hogy mikor érkezik a friss MacBook Air? A dolgok jelenlegi állása szerint valamikor az idei év második felében – ennél konkrétabb megjelenési dátum egyelőre sajnos nincs. Csökkenőben a MacBook szállítási mutatók Érdekességként egyébként arról is érkezett némi információ, hogy miként teljesítenek a MacBook noteszek a piacon. A kép nem valami rózsás: az idei év folyamán várhatóan 15%-os csökkenés mutatkozik majd, így csak 10 millió, vagy ennél is kevesebb MacBook leszállítására lehet számítani. Persze mivel még nagyon az év elején vagyunk, így a helyzet még változhat – mind pozitív, mind pedig negatív irányba.
A jelenlegi helyzetkép alapján úgy tűnik, hogy a januári és a februári szállítási mutatók a várakozásoknak megfelelően alakultak, ám márciusban, azaz a jelenlegi hónapban már komoly csökkenés mutatkozott. Jön a 12 hüvelykes iPad is? A fentiek mellett egy 12 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott iPad érkezéséről is pletykálnak a források. A korábbi értesülések szerint ennél a modellnél különböző problémák álltak a megjelenés útjába. Arról, hogy pontosan milyen problémákról van szó, sajnos nem számoltak be a források, csak azt jelentették ki, hogy a 12 hüvelykes iPad érkezik. Mivel a fenti információk nem hivatalos forrásból származnak, hanem iparági pletykákra támaszkodnak, így érdemes őket fenntartásokkal kezelni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. kleinguru
2014.03.27. 18:25
Már nagyon régóta várjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Marcellus
2014.03.27. 19:46
Remélem, ezzel már lehet kenyeret szeletelni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balazs630
2014.03.27. 20:51
Furcsa mert jelenleg 11"-os és a 13"-os Air-t kapni, vajon miért vezetnek be még egy méretet? Logikátlan lenne hogy kivonják bármelyiket, és 1" különbséggel áruljanak a két gépet. Szerintem ez a 12"-os méret fog maradni egyedüliként Airből, akinek meg kell a nagyobb annak ott a Pro. Nagyon kíváncsi vagyok hogy a mostani Air-t hova lehet vékonyítani, az már tényleg kenyér szeletelő lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2014.03.27. 21:25
gyúrjanak még, ha hagymát nem lehet vele szeletelni nem is kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet
2014.03.27. 22:01
Fura ez. Mondjuk a tuúzott vékonyításnak több hátránya van mint előnye... Amíg nem létezik gumiszerű gyémánt nagyon pici mechanikai behatás is meg fogja viselni ezeket. Ráadásul a hűtéssel és az aksimérettel is gondok lehetnek. Ok, ebből a szempontból a Mac-ek elég jók, de akkor is.. Már most elég csak egy picit odavéerni és máris bajban vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.28. 10:06
Alumínium unibody házban vannak ezek. Azért vannak elég merevek ahhoz, hogy nagy bajuk ne legyen. Nyilván ha megtapossuk, akkor nem fogja bírni, ahogy egy vastagabb gép sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. humaniod
2014.03.28. 11:20
Nekem egy bajom van ezekkel: a design megöli a javíthatóságot. Ennek bármi baja lesz, gari időn belül csere, utána meg dobhatod el, mert nem éri meg javítani. A bővítés meg pláne felejtős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2014.03.28. 21:32
Csak úgy tájékoztató jellegű információként elárulom, hogy ezeket az almás gépeket, nem kell évente újraforrasztani hőlégfúvóval...

Az alkatrészek gyakorlatilag kinyírhatatlanok, a forrasztások jönnek fel az igénytelenül forrasztott alaplapokról, like HP, ASUS, ACER(ebből az alaplap is teleportál).

Szóval nyugodtan megveheted, 1 év garit kapsz rá de 10 év múlva sem lesz semmi bajod vele, a többivel 2 évet kapsz és a garanciális javítás több időt vesz el az idődből, mint amennyit ér az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.29. 09:54
Lehet venni + garit is, és egy ilyen drága gépnél célszerű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!