iPon Hírek

Révbe ért a PS3: Elérte a 70 millió eladott példányt

Dátum | 2012. 11. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a 2006 novemberében megjelent PS3-ból már 70 millió készüléket, a PlayStation Move kontrollerből pedig 15 millió darabot értékesítettek világszerte.

A PS3 megjelenése óta már számos átalakuláson ment át, a jelenlegi, 2012 szeptemberében bemutatott új PlayStation 3 modellnek amellett, hogy nagyobb a HDD kapacitása, fele akkora a súlya, mint az első szériás gépeknek, a korábbi PS Slim modellhez képest pedig 20-25%-kal lett könnyebb. A belseje viszont (egyelőre) nagyrészt ugyanaz, így mivel kisebb helyen kell elférni, hangosabb lett egy "lehelletnyit", ezen csak a csíkszélességváltás fog segíteni.

2006 novemberében a PS3 mellett a PlayStation Network szolgáltatást is bemutatták, ami szépen lassan hozzánk is elérkezett, igaz, még nem magyar nyelvű, de már végre hivatalosan is hozzáférhetünk az ingyenesen használható online szolgáltatásokhoz, vagy előfizethetünk a PS Plus csomagra. 2012 októberében a PSN vadonatúj dizájnt is kapott, gazdagodott a kezelőfelülete, az átalakított keresőfunkciónak köszönhetően pedig még egyszerűbben lehet böngészni a több ezer digitális tartalom között.

2010 szeptemberében bemutatták a PlayStation Move kontrollert, az Xbox 360 Kinectjének vetélytársát, melyre a számtalan party játék mellett érkezett néhány komolyabb darab is, így az általunk frissen tesztelt Unfinished Swan is. Éppen ma jelent meg a Wonderbook, ami a Sony ígéretei szerint az új perifériának köszönhetően a történetmesélést és a játék élményét egy teljesen új szintre emeli a fiatalabb korosztály számára. Erre mi magunk is nagyon kíváncsiak vagyunk, különösen azért, mert a Sony bevállalta, hogy leszinkronozza az egész játékot magyarra, így ezúttal az itthoni gyerekek sem maradnak ki a mókából, nem úgy, mint például a szintén remekül sikerült, de le nem szinkronozott PSP-s Invizimals esetében.

A PS3 a külső játékfejlesztőktől és kiadóktól származó tartalmakkal együtt már 3590 szoftverrel és 595 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. Egyre szaporodnak a „cross platform” funkciót támogató játékok is, jön a LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack és a Sly Cooper: Thieves in Time. A Vita kampányában erősen kiemelték ezt a funkciót, szóval bízunk a további erősödésében.

„A Sony Computer Entertainment folyamatosan azon dolgozik, hogy egy olyan új digitális élményt nyújtson a felhasználók számára, amire csak a PlayStation képes.” Ámen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. zakacs
2012.11.16. 18:51
Ez mind szép és jó, nekem is van, vannak rajta nagyon jó címek, csak azt nem tudom megemészteni hogy miért nem lehetett okosítani rajta hét év alatt...... Van benne vagy 9 mag és két dolgot nem, vagy nagy ritkán enged csinálni(film nézés közbe megy a letöltés), és netezésre is teljesen alkalmatlan, holott igazán képes lehetne rá. A média lejátszó egy fos, media server nélkül használhatatlan, még szerencse hogy van olyan... A játékok egy részénél pedig óriási az input lag, gyakorlatilag tönkreteszi a játékot. Persze ha 20-30 fps helyett 60ra csinálnák meg akkor gondolom nem lenne ilyen probléma, dehát inkább legyen szép mint sem játszható....
Hirtelen ennyi jutott eszembe a cikk kapcsán, amúgy remélem még sok jó játék jön rá és van még benne pár év, nehogy elkapkodják a generációváltást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2012.11.16. 19:06
zakacs:

Abban egyetértek, hogy okosítani lehetne sok mindennel, persze játékra így is nagyon jó, de 2012-ben már nem csak játékra lehet használni egy ilyet, viszont másban nem értek egyet.
Netezésre alkalmatlan VOLT, már vagy fél éve minimum kijött egy böngésző frissítés, azóta elég korrekt lett. Még mindig nem a legjobb, de szerintem inkább ne is a böngészővel foglalkozzanak, arra ott a PC, mindenkinek van úgy is.
Média lejátszónak semmi baja, szinte minden film elindul rajta, ennél mivel lehetne jobb? Le lehet állítani, tekerni is lehet, feliratokat is kezeli, tud mindent, média szerverrel meg még jobb.
Nagy input laggal meg még sosem találkoztam, se multinál, se singlenél, pedig pár éve megvan már a PS, és kis indie játékoktól kezdve nagy AAA játékokig mindennel játszottam már.
60 FPS-re meg a gyenge hardver miatt nem csinálják az összes játékot, hidd el, ha bírnák akkor az összes olyan lenne.
Egyébként 6+1 magos proci van benne, de nem ettől lesz jó egy proci.

Most nem nagyon tudok semmire se gondolni, hogy nekem mi hiányzik belőle, mivel lehetnek okosítani, a cross-game chat sokaknak hiányzik, már évek óta, azt belerakhatnák, bár ez engem pont nem nagyon érint.
Ami jó lenne, ha neten vásárolsz játékot akkor adhatnák olcsóbban, de ez nem a PS3 hibája, és nem csak a PS Store-nál van ez így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HUFEUR
2012.11.16. 19:10
Az meg durva, hogy egy konzolból 6-7 év alatt adnak el 70 milliót, egy okostelefonból meg pár hónap alatt 30 milliót.
Jók az okostelefonok, de azért egy konzol mégiscsak komolyabb, ráadásul olcsóbb is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. zakacs
2012.11.16. 19:35
Codot és a raget jól megcsinálták, ott megvan az fps, persze ennek ára van. Az a nagy helyzet, hogy volt alkalmam kipróbálni a crysist, a bf3at pcre illetve ps3ra és bizony az a lag ott van rendesen a psen, ezt valahogy nem tudom megemészteni... A fent említett két játéknál miért nincs? Akit nem zavar az örüljön neki, de ez engem nem vigasztal.
HUFEUR :"Egyébként 6+1 magos proci van benne"...Még sose olvastál utána , de azért okoskodni milyen jó

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Svindler
2012.11.16. 19:41
zakacs: a PS3 a Cell SPE-iből szabadon csak hatot használhat fel. Egy ugyanis le van tiltva még a kezdeti idők miatt, hogy megfelelő legyen a Cell kihozatali aránya. Tehát úgy számolták, hogy egy hibás SPE belefér. A második pedig a titkosítással foglalkozik, valós időben dekódolja a tartalmakat, így marad hat, amit a játékok és a szoftverek használatnak, plusz a két szálon is dolgozni képes PowerPC mag.

Az input lat emberfüggő kit mennyire zavar, engem pl egyáltalán nem, legalábbis az a mérték ami PS-en van, nem. CoD és Rage 60 fps-es, előbbi esetében ennek meg is van szépen az ára, a Rage engine-je jobb, csak "lagos" a textúrákkal, egy SSD-vel csodákra képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zakacs
2012.11.16. 19:49
Svindler:"zakacs: a PS3 a Cell SPE-iből szabadon csak hatot használhat fel. Egy ugyanis le van tiltva még a kezdeti idők miatt, hogy megfelelő legyen a Cell kihozatali aránya. Tehát úgy számolták, hogy egy hibás SPE belefér. A második pedig a titkosítással foglalkozik, valós időben dekódolja a tartalmakat, így marad hat, amit a játékok és a szoftverek használatnak, plusz a két szálon is dolgozni képes PowerPC mag".

Ez most miért nekem írtad? Te is okoskodsz? 6+1.....= 8
A többivel egyetértek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.11.16. 19:56
Zakacs,szerintem azert,hogy akik elso korben vettek meg,es a hardveruk meg nem tul fejlett,ne erezzek magukat atverve.Ha az eletutja felenel kapna egy bovitest a funkciok terén,ami gyanithatoan extra hardware beepiteset is jelentene,akkor ki venne a kovetkezo generaciobol a megjeleneskor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2012.11.16. 19:59
zakacs:

Igaz, 7+1 magos a proci, mindig kevertem, hogy 7 mag és abból 1 a "tartalék" vagy 7 és még 1 "tartalék".
De ez miért okoskodás már rögtön? Te meg 9-et írtál, ami szintén rossz, akkor msot te is okoskodsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zakacs
2012.11.16. 20:07
Hufeur: Ha kijavítunk akkor azt tegyük pontosan. és igen most én okoskodok. Nem baj ha nem érted miért írtam 9-et , írhattam volna 13mat is nem ez a lényeg hanem az hogy nem kellene semmi hardvert frissíteni itt, van itt kraft bőven, hát egy okostelefonba mivan? Mégis mi mindent lehet velük csinálni. Az a bajom hogy a sonyt nem érdekli ez, bolond lenne ezeket beletenni, hisz akkor a saját kütyüinek csinálna konkurenciát. Ez zavar, mert megcsinálhatná és akkor teljesen fullos lehetne a ps. Így nem az... Ennyit akartam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rastawicc
2012.11.17. 06:06
Van kraft bőven. Persze, az ablakban. Olyan gyenge hogy az már siralmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.11.17. 09:49
zakacs:

Talán nem pontosan javítottalak ki? De, mivel 8 magos, és azt is írtam.
És abban igazad van, hogy akár lehet 13 magos is, viszont akkor is gyenge lenne.
Engem mondjuk ez nem zavar, egy Uncharted grafikával tökéletesen elvagyok, de annál jobbat már nem nagyon tudnak. Persze még tudnak javítgatni rajta, de komolyabb fejlődés már nem lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zakacs
2012.11.17. 10:41
Hufeur: "Talán nem pontosan javítottalak ki? De, mivel 8 magos, és azt is írtam."
Írd le még nyolcszor , akkor többet nem felejted el és pontosan tudsz okoskodni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pergerj
2012.11.19. 15:36
[Prepare to fight!]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!