iPon Hírek

Rezgéselnyelő ventilátor rögzítő a Sharkoon-tól

Dátum | 2009. 07. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A halk számítógépet építők táborában rengeteg olyan megoldás ismert, amelyek segítségével a ventilátorok és a merevlemezek által keltett rezgések túlnyomó része elnyelhető, így a ház különböző részei nem tudnak berezonálni. Az igényeket a különböző kiegészítő- és ventilátor gyártó cégek is felismerték már, így manapság nincs feltétlenül szükség otthoni barkácsolásra, ha hatékonyan szeretnénk csökkenteni az alkatrészek által keltett rezgéseket, ugyanis minden szegmensben találunk már igen-igen hatékony zajcsökkentő kiegészítőket.

Sharkoon Anti Vibe Magnetic
A legfrissebb, különlegesnek mondható megoldást nem más, mint a Sharkoon szállítja: a friss termék gumiból készített rezgéselnyelő ventilátor keret, amely 80 mm-es és 120 mm-es légkeverőkhöz készített változatokban egyaránt forgalomba kerül. Az Anti Vibe Magnetic névre keresztelt megoldás önmagában még nem is lenne különleges, ám ha megvizsgáljuk a nevét, rögtön feltűnhet a „Magnetic” szó. De hogy kerülhet egy gumikeretbe mágnes? A válasz egyszerű: a vállalat a rezgések hatékony elnyelésének érdekében nem csavarral, hanem mágnesekkel rögzíti a ventilátorral ellátott keretet a házhoz. Az egyes sarkoknál kettő mágnes van beágyazva a keretbe, így összesen nyolc mágnes próbálja a helyén tartani a légkeverőt. A csavaros rögzítéssel ellentétben ezzel a megoldással ugyan nem kerülnek át a rezgések a házra, de sajnos vannak a terméknek hátulütői is. A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy a keretet merevlemez közelébe ne helyezzük, ugyanis a mágnesek működési rendellenességeket és akár adatvesztést is okozhatnak. A másik kellemetlenség az, hogy a teljes egészében alumíniumból készült házakhoz ez a keret nem használható, ugyanis a mágnes nem fog „hozzátapadni” a házhoz.

Zseniális vagy felesleges? A vásárlók fognak ítélkezni.
A termék kétségtelenül különleges megoldásnak mondható, de hogy a fenti hátrányok ismeretében mekkora sikere lesz a piacon, mikor rengeteg alternatíva létezik a ventilátorok rezgésmentes rögzítésére, az egyelőre rejtély. A Sharkoon közleménye szerint a 80 mm-es és 120 mm-es Anti Vibe Magnetic keretek ajánlott felhasználói árai sorrendben 4,99 euró és 5,99 euró.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Kajafun
2009.07.27. 11:09
VISSZA A HIRHEZ

Hát nem sok értelmét látom ennek mert szerintem ha egy jó ventilátort veszünk az nemfog rezegni. Sőt nekem is van 3db a gépben és nincs rezgés amit ellehetne már nyelni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. polarx
2009.07.27. 11:55
van olyan.. zalman control panel-nek hívják.. ill azt nem a kütyü itéli meg hanem te.. le tudod kapcsolni vagy 6v vagy 12v..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kajafun
2009.07.27. 12:38
Láttam már olyat én is. De olyanra gondoltam hogy egy hőmérővel van felszerelve és teljesen automatikus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gebana
2009.07.27. 13:24
debuták
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2009.07.27. 13:41
Hát az meg miért jó? most ha van a gépedbe 2 12centis annak a hangja szinte 0 az mind1 hogy megy e vagy sem mert zavarni nem zavar ha proci hűtőd is valami márkásabb darab zalmi vagy egyéb jó márka akkor megint mind1 hogy az milyen fordulaton megy mert hangja szinte 0 jó mondjuk a proci hűtés az más kérdés mert zalmanok max forudlaton 2300rpm viszonylag hangos (mondjuk a gyáriakhoz képest bőven jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. predator_h...
2009.07.27. 13:47
Ezt a hírt egy az egybe így olvastam pro hardveren, de amúgy se értem miért írják hogy winyóra ne tedd, hiszen aki ilyen rezgéselnyelőt vesz az biztos nem a winyóra veszi meg hanem a ház oldalára fogja felrakni. De biztos lesz aki ilyet fog venni.

Kajafun: Te az Artic Cooling ventilátorára gondolsz ami asszem 38 fok felett kezdi el emelni a ventilátor fordulatszámát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. somakb
2009.07.27. 16:38
polarx: hát... olyan nincs, hogy a 12 cmes ventik hangja 0 (bármilyen minőségi termék is legyen, mert másnem attól van ahogy üti a levegőt miközben fujja be)... maximum hangosabb ventid is van a házban azért nem hallatszik. Egy nagyobb levegőmennyiséget szállító, nem csak 1000 fordulatig forgó 12 cmes ventillátornak bizony van hangja, és a 12 cmes tápventiknek is, mert elég magas fordulatszámra fel tudják emelni mikor melegszenek a tápok (ezek jóval 1000 fordulat felett mehetnek). Csak akkor nem hallod ezeket, ha valami mások elnyomják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predator_h...
2009.07.27. 18:24
Ő szerintem arra érti a 0-át hogy vannak halkabb házhűtők is és azok halkabbak a proci,vga,(néha a táp ventilátoránál is). Sztem nem mondott hülyeséget egyáltalán nekem is halkabb a házventi szinte meg se hallom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. imi93
2009.07.27. 19:00
amúgy sok értelme van annak ha a ventibe van az érzékelő mert ha bekapcsol álltalába hűvös levegőt fúj hiába 60 fokos a procid mert mire lejön róla a levegő az kb 30 fokos és mire ahoz a szenzoros ventihez oda ér a levegő bőven 25 fok alatt lessz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!